search
De epische reünie van 'Doctor Who' - een hereniging 30 jaar in de maak
Series / Nieuws

De epische reünie van 'Doctor Who' - een hereniging 30 jaar in de maak

"Ze moest boven op een berg, in een grot, tegen een bakstenen muur praten en zich inbeelden dat ik er was..."

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Sylvester McCoy vertelt in een recentelijk interview over zijn terugkeer naar Doctor Who, na een afwezigheid van meer dan dertig jaar.

The Power of the Doctor


In de laatste aflevering van seizoen dertien zien we Jodie Whittaker haar laatste avontuur beleven.

Door samenloop van omstandigheden komt ze oog in oog te staan met een aantal van haar vorige levens, waaronder de Zevende Doctor, gespeeld door Sylvester McCoy.

In diezelfde aflevering wordt McCoy ook herenigd met reisgenoot Ace. In een interview met RadioTimes.com vertelt McCoy hoe dit allemaal tot stand kwam.

Praten tegen een muur


"Toen ik gevraagd werd heb ik meteen 'ja' gezegd," vertelt McCoy, "Ik heb altijd met Jodie [Whittaker] willen werken, een waanzinnige actrice."

Over het filmen van de aflevering zegt McCoy dat Sophie Aldred, die naast McCoy te zien was in de klassieke serie als reisgenoot Ace, het moeilijk had.

"Sophie had de moeilijkste taak: ze moest boven op een berg, in een grot, tegen een bakstenen muur praten en zich inbeelden dat ik er was. Niet dat ze veel verschil gemerkt zal hebben," grapt McCoy.



Emotioneel moment


"Mijn deel gebeurde gewoon in de studio. En ik had echt veel geluk, want Sophie was er ook en zo konden we de dialoog face to face doen. Ik keek in haar ogen en dat was een stuk gemakkelijker."

"Het was erg nostalgisch, emotioneel zelfs. Het betekende veel. Om afscheid te nemen van Sophie, maar ook om na 33 jaar de serie te kunnen afsluiten."

McCoy sluit af verwijzend naar zijn laatste stukje tekst in de aflevering: "Maar we zullen nog steeds Ace zijn. Dat was echt een goede zin!"



Doctor Who zal in november te zien zijn met drie verjaardagsspecials op BBC iPlayer en Disney+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen