search
'Stranger Things'-actrice was kapot van missen 'Game of Thrones'-rol: "ik wilde stoppen"
Series / Nieuws

'Stranger Things'-actrice was kapot van missen 'Game of Thrones'-rol: "ik wilde stoppen"

De afwijzing kwam zo hard aan dat deze ster er bijna het bijltje bij neergooide.

Stranger Things en Game of Thrones zijn, elk op hun eigen manier, enorme series. Wat schetst de verbazing dat Millie Bobby Brown, die als Eleven doorbrak in Stranger Things, ooit auditie deed voor de fantasy-serie.

In haar optreden bij Jimmy Fallon gaf Brown aan dat de constante afwijzing in de acteerbusiness haar zwaar valt. Toen zij werd afgewezen voor de rol van Lyanna Mormont wilde ze zelfs bijna stoppen met acteren.

Uitsluitend afwijzing


In de talkshow deed Brown haar verhaal: "Deze industrie bestaat vrijwel uitsluitend uit afwijzing. Toen ik auditie deed voor 'Game of Thrones' werd ik het helaas niet. En dat viel me zo zwaar dat ik overwoog om helemaal te stoppen met acteren".

De rol van Lyanna Mormont ging uiteindelijk naar Bella Ramsey, die middels haar stevige taal een uitstekende prestatie neerzette. Hoe zuur het ook was voor Brown, niet veel later ging ze aan de slag als Eleven en beleefde haar eigen grote doorbraak.

Aan de weg timmeren


Beide actrices timmeren sindsdien behoorlijk aan de weg. Brown heeft met de Enola Holmes-films een franchise bij Netflix te pakken. Ramsey kreeg na haar kleine maar belangrijke rol in Game of Thrones de rol van Ellie in The Last of Us. Voorlopig zijn we van deze twee dus nog niet af.Je kunt Stranger Things bekijken op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen