search
De Red Wedding in 'Game of Thrones' was niets in vergelijk met deze uiterst brute scène in 'Vikings'
Series / Featured

De Red Wedding in 'Game of Thrones' was niets in vergelijk met deze uiterst brute scène in 'Vikings'

In 2014 verscheen de aflevering 'Blood Eagle' en die overtrok de aflevering Red Wedding van Game of Thrones.

De series Game of Thrones en Vikings zijn zeker niet de braafste series die er bestaan. De succesvolle epische series die ondertussen zijn afgerond bevatten namelijk heel wat geweld en bloederige scènes.

Als onderdeel van het derde seizoen van Game of Thrones verscheen in 2013 de aflevering The Rains of Castamere. Die aflevering staat bekend om de Red Wedding. Tijdens de bekende GoT-bruiloft worden bijna alle aanwezigen op gruwelijke wijze gedood.

Vikings overtreft


In 2014 liet Vikings zien dat het een stapje heftiger kan. Het gaat in dit geval niet om het aantal doden, maar de brute wijze waarop het personage Jarl Borg, gespeeld door Thorbjørn Har, aan zijn einde komt.

Borg komt in de aflevering Blood Eagle van seizoen twee om het leven door de "Blood Eagle". Dit zou een bruut ritueel zijn geweest dat Vikings zouden hebben uitgevoerd op hun meest gehate vijanden.

Blood Eagle


Hieronder zie je de brute scène uit Vikings en nog altijd wordt deze scène gezien als de bruutste uit de complete serie die in 2020 werd afgerond na zes seizoenen.In de aflevering spreekt Ragnar, voordat hij de "Blood Eagle" loslaat op Borg, het volgende uit: "De dader gaat op zijn knieën zitten en zijn rug wordt geopend met messen. En dan worden met bijlen zijn ribben van zijn ruggengraat afgehakt, en dan worden zijn longen uit deze enorme bloedende wond getrokken en op zijn schouders gelegd, zodat ze lijken op de gevouwen vleugels van een grote adelaar."

Blijven lijden


"En zo moet hij blijven lijden – tot hij sterft. Als hij in stilte lijdt, mag hij het Walhalla binnengaan. Maar als hij schreeuwt, kan hij die nooit betreden," aldus de brute woorden bij de brute moord.

Je vindt Vikings in zijn geheel op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen