search
Laatste aflevering 'The Continental' maakt gehakt van de films
Series / Nieuws

Laatste aflevering 'The Continental' maakt gehakt van de films

Perfect gechoreografeerde gevechtsscène doet je op het puntje van je stoel belanden.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De laatste aflevering van The Continental is dusdanig opgebouwd dat de serie eindigt met een knal. Yen gaat de eindstrijd aan met huurmoordenaar Gretel, en wel zonder wapens.

Nhung Kate, die Yen speelt, kan zich gezien haar MMA-achtergrond helemaal uitleven. Haar personage zoekt, net als John Wick zelf, wraak. In Yens geval is dit voor de dood van Frankie (Ben Robson). De choreografie, belichting en geluid van het eindgevecht steken de John Wick-films naar de kroon.

Persoonlijke reden


In eerste instantie grijpt Yen terug op haar verleden als zelfmoord-terrorist. Ze draagt een bomvest en wil zowel Gretel (Marina Mazepa) als zichzelf opblazen. Het is Miles (Hubert Point-Du Jour ) die haar eraan herinnert dat dit niet is wat Frankie gewild zou hebben.

Naast Kate's vaardigheden is de flexibiliteit van Mazepa's Gretel bewonderenswaardig. Eerder was hiervan al een voorproefje te zien: Mazepa speelde het monster in James Wans Malignant.

Geen maffia


Het gevecht heeft een extra lading vergeleken met John Wick in zijn strijd tegen Maquis of Caine. Per slot van rekening gaat het niet om een maffia-afrekening. Ook hebben de makers makers de uiteindelijke confrontatie opgebouwd door het verhaal heen. Wanneer het eenmaal zover is wordt de strijd behoorlijk spectaculair in beeld gebracht, hetgeen een spetterend einde toont van The Continental.



The Continental kun je streamen op Prime Video.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen