search
Deze bizarre en spannende serie heb je waarschijnlijk nog niet gezien
Series / Featured

Deze bizarre en spannende serie heb je waarschijnlijk nog niet gezien

Een groep gestrande tieners moet na een vliegtuigramp zien te overleven op een gevaarlijk eiland

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Welkom in de fascinerende wereld van Yellowjackets, waar niets is wat het lijkt en elke onthulling je op het puntje van je stoel houdt.

Yellowjackets


In 2021 maakten we kennis met een serie die al snel zou uitgroeien tot de meest intrigerende show van het moment.

De serie, gecreëerd door Ashley Lyle en Bart Nickerson, gaat over een groep tieners, op weg naar een toernooi, die gestrand zijn na een vliegtuigcrash in 1996.

De overlevenden zijn op zichzelf en elkaar aangewezen in hun wanhopige poging om te overleven.

In de toekomst, in het jaar 2025, zien we hoe het ongeluk nog steeds overheerst in de levens van de, inmiddels volwassen, cast.

De cast


Deze cast bestaat uit namen als Christina Ricci, Lauren Ambrose en Liv Hewson, maar geeft ook ruimte aan een jongere cast om te schitteren.

Melanie Lynskey en Sophie Nélisse spelen Shauna Shipman als volwassene en als tiener. Shauna draagt een duister geheim met zich mee.

Tawny Cypress en Jasmin Savoy Brown spelen Taissa Turner als volwassene en als tiener. Taissa is vastberaden om het kampioenschap te winnen, zelfs als dat ten koste moet gaan van haar medespelers.

Elle Purnel speelt Jackie Taylor, de aanvoerder van het team. Jackie heeft op het eerste gezicht de meeste moeite om zich aan te passen na het ongeluk.

Assistent-coach Ben wordt gespeeld door Steven Krueger, hoewel hij de boel in handen probeert te houden, werken zijn verwondingen en een vijandige omgeving hem flink tegen.

Een grote naam die absoluut niet onbenoemd mag blijven is Christina Ricci, in de scènestelende rol van Misty Quigley, de materiaalbeheerder van het team.

Lovende reacties


Zowel van de kijkers als de critici krijgt Yellowjackets veel positieve reacties.

Zowel het verhaal als de acteerprestaties worden geprezen en zelfs beloond.

Yellowjackets kreeg maar liefst zeven Primetime Emmy Award-nominaties, waaronder die voor Outstanding Drama Series, en acteernominaties voor Melanie Lynskey en Christina Ricci.Spannende twist


Yellowjackets daagt je als kijker uit, net als de personages wordt de kijker gevraagd grenzen te verleggen.

Zeker wanneer de huiveringwekkende twist aan het einde van het eerste seizoen bekend wordt.Yellowjackets staat nu met twee seizoenen op Yellowjackets. Een derde seizoen komt er snel aan.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen