search
In de 'Game of Thrones'-scripts gingen veel meer personages dood dan in de serie: "ze maakten ons gek"

In de 'Game of Thrones'-scripts gingen veel meer personages dood dan in de serie: "ze maakten ons gek"

De hitserie was zo mogelijk nog onvoorspelbaarder dan je al dacht.

Valeria Milić
A Song of Ice and Fire van George R.R. Martin staat bekend om de onvoorspelbaarheid. De schrijver houdt zich niet bepaald aan de regels wat de dood van zijn personages betreft, en Game of Thrones had dit kenmerk ook.

Niet alleen de kijkers werden in het ongewisse gelaten. Sophie Turner, die Sansa Stark speelde, deed een bijzondere onthulling. Aan Town & Country vertelde de actrice dat de hoofdrolspelers evenmin wisten wie als volgende aan de beurt zou zijn.

Nepscenario's


De schrijvers David Benioff en Dan Weiss hadden namelijk de gewoonte om namaakscenario's aan de cast uit te delen. Hierin lazen ze terug hoe hun personage doodging terwijl dat dus niet het geval was.

Turner: "David en Dan schreven nep-sterfscènes, wat niet zo leuk was. Ze maakten ons helemaal gek op die manier. Onze contracten waren voor alle seizoenen, dus je had echt totaal geen idee wat er nu weer stond te gebeuren. Per slot van rekening ging het hier om 'Game of Thrones'".

Alle seizoenen


Ook Alfie Allen kwam voor een onaangename verrassing te staan. In zijn scenario stond dat zijn personage Theon in het tweede seizoen doodging. Dit bleek duidelijk niet het geval aangezien Allen in alle acht seizoenen van Game of Thrones te zien was.

Game of Thrones kun je zien op HBO Max.
Aanbevolen artikelen