search
Al jaren wordt erop gehoopt, 'Buffy the Vampire Slayer' geeft eindelijk antwoord op een prangende vraag over Spike
Series / Nieuws

Al jaren wordt erop gehoopt, 'Buffy the Vampire Slayer' geeft eindelijk antwoord op een prangende vraag over Spike

Eindelijk weten we of Buffy en Spike elkaar ooit nog hebben gezien.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De relatie tussen Buffy Summers en Spike in Buffy the Vampire Slayer was een van de belangrijkste dynamieken in de zeven seizoenen van de bovennatuurlijke dramaserie. Maar hun relatie hield geen stand.

Een paar dagen geleden bracht Audible, 20 jaar na de finale van de serie, een vervolg uit: Slayers: A Buffyverse Story. Deze bracht fans op de hoogte van een handvol personages uit de originele serie, waaronder Spike.

Alternatieve realiteit


De audioserie speelt zich 10 jaar na de gebeurtenissen van de finale van Buffy the Vampire Slayer af. Het verhaal gaat over Spike, die een versie van Cordelia Chase tegenkomt uit een alternatieve realiteit waarin Buffy nooit heeft bestaan en Cordelia de enige Slayer is.

Hoewel Sarah Michelle Gellar haar rol als Buffy in de Audible-serie niet opnieuw vertolkt, moest haar naam uiteraard wel genoemd worden. Omdat Spike centraal staat in het nieuwe verhaal, onthullen de afleveringen wat er met hem en Buffy is gebeurd na de serie. En dat is teleurstellend nieuws…

Onthulling


De afleveringen hebben bekendgemaakt dat Buffy en Spike geen contact meer hebben gehad na de finale van Buffy the Vampire Slayer. Deze onthulling was niet zo verrassend, aangezien Spike zijn leven had opgeofferd in de laatste aflevering voordat hij in Angel werd opgewekt.



Toch lieten de strips de deur op een kier staan zodat Buffy en Spike op een dag weer bij elkaar konden komen, maar dit vervolg uit 2023 heeft de deur weer dichtgeslagen. Buffy en Spike hebben al jaren geen contact meer gehad, en het einde van Slayers: A Buffyverse Story heeft schijnbaar de mogelijkheid weggenomen dat het paar ooit herenigd zal worden.

Geen hereniging


In de laatste aflevering van Slayers: A Buffyverse Story neemt Spike de beslissing om in de alternatieve realiteit te blijven waar Cordelia de enige Slayer is en Buffy niet bestaat. Het lijkt er dus op dat de twee elkaar nooit meer zullen zien. Bekijk Buffy the Vampire Slayer op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen