search
De Netflix-hit 'One Piece' mist een belangrijk ingrediënt: "lastige zaak"
Series / Nieuws

De Netflix-hit 'One Piece' mist een belangrijk ingrediënt: "lastige zaak"

Auteursrechtclaims liggen zelfs voor grote bedrijven als Netflix op de loer...

Als er iets is wat elke serie of film speciaal kan maken, is dat wel een goede soundtrack. Hoewel mensen soms minder gefocust zijn op zulke details, is het logisch dat het publiek dezelfde muziek verwacht als het gaat om remakes, reboots of live-action recreaties.

One Piece-fans waren hierin geen uitzondering. Het ontbreken van het geliefde intronummer We Are was een van de vele redenen voor kijkers om het internet te overspoelen met klachten over de Netflix-remake. Maar nu blijkt dat het team achter de serie de fans graag tegemoet was gekomen, als auteursrechtclaims niet hadden bestaan.

Geen rechten


Terwijl co-showrunner, schrijver en uitvoerend producent Matt Owens op Reddit vragen van kijkers beantwoordde, koos hij ervoor om zaken op te helderen over de originele soundtrack: "Muziekrechten zijn een lastige zaak. We hebben rechten op de manga, niet op de anime, dus dat betekent dat we geen vrije toegang hebben tot de muziek".



"Ik wist dat ik ergens een versie van het nummer in de serie wilde hebben. Ik denk dat we er een aantal geweldige plekken voor hebben gevonden! Het spijt me voor degenen die meer van de originele soundtrack van de anime in de serie wilden horen".

Nieuwe soundtrack


Het lijkt er dus op dat de makers van de live-action niet veel keuze hebben gehad op dat vlak. Gelukkig maakten ze een prachtige nieuwe soundtrack, waar elementen van We Are in zijn verwerkt. Bekijk One Piece op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen