search
'The Walking Dead' moet nog steeds uitleg geven over deze vreemde situatie
Series / Featured

'The Walking Dead' moet nog steeds uitleg geven over deze vreemde situatie

In het eerste seizoen van The Walking Dead zijn er nog verschillende Walkers.

De zombies in The Walking Dead zijn over het algemeen een soort van speelgoed van de levenden. Met bosjes worden afgemaakt. Toch zijn er voldoende vragen over de zombies in de hitserie. Dit plotgat verbaast de fans waarschijnlijk nog steeds.

In het eerste seizoen van The Walking Dead worden de zombies, alias Walkers, geïntroduceerd aan het publiek. In het debuutseizoen zagen we bepaalde vaardigheden van de zombies die in de latere seizoenen waren verdwenen.

Vaardigheden


In het eerste seizoen zien we bijvoorbeeld een jong zombiemeisje een knuffelbeer oprapen. Daarna gebeurde zoiets niet meer. Andere zombies probeerden deurhendels te gebruiken, ook dit keerde niet terug.

We zien zelfs Walkers achter Rick aanrennen als hij op een paard zit. Pas in aflevering negentien van het laatste elfde seizoen werd de term "variants" geïntroduceerd voor zombies met meer vaardigheden. Hier is echter nog niet echt invulling aangegeven.

Verwarring


De verwarring onder het publiek was ook bekend bij de kijkers. "De waarheid is dat we er nog niet echt achter waren wat de regels voor de zombies waren," zei uitvoerend producent Greg Nicotero in 2022 tegenover Entertainment Weekly.Gelukkig voor de fans en de makers van The Walking Dead zijn er nog genoeg series met vele afleveringen om verder invulling te geven aan dat "variants" en zo de verschillende vaardigheden van de Walkers in seizoen 1 te verklaren.

Veel series


Op dit moment ligt de focus op drie series. De eerste seizoenen van de spin-offs Dead City en Daryl Dixon zijn al afgerond en begin 2024 verschijnt The Ones Who Live over vooral Rick Grimes en Michonne.In Nederland kun je deze nieuwe series overigens nog nergens streamen.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen