search
Dit plotgat in 'The X-Files' rond Fox Mulder zit velen nog steeds dwars

Dit plotgat in 'The X-Files' rond Fox Mulder zit velen nog steeds dwars

FBI-agent Fox Mulder van David Duchovny deed iets vreemds in de scifi-serie.

Bram de Groot
The X-Files is en blijft een van de succesvolste scifi-serie die er op televisie zijn verschenen. In de serie, begonnen in 1993, onderzoeken twee FBI-agenten onopgeloste en onverklaarbare zaken proberen op te lossen. Er is een ding over agent Fox Mulder dat bij fans nog steeds vragen oproept.

Fox Mulder wordt in de serie gespeeld door acteur David Duchovny. Zoals bekend is zijn biologische vader de geheimzinnige Cigarette Smoking Man. Op jonge leeftijd wordt Fox ontvoerd en hij is daarna overtuigd dat buitenaardse wezens hem hebben meegenomen.

"Plotgat"


De serie barst van de opmerkelijke situaties en er worden door fans nog regelmatig afleveringen besproken. Een van de dingen die veel fans stoorde was dat de ongetrouwde Fox Mulder te zien was met een trouwring.

In de aflevering Traveler van seizoen vijf zien we Mulder de ring dragen. Veel kijkers waren direct in de war. Was Mulder opeens getrouwd? Acteur Duchovny kwam later met een verklaring, maar veel fans zoeken nog altijd iets achter de ring.

Diana Fowley


Fans dachten dat het iets te maken had met het personage Diana Fowley van actrice Mimi Rogers. Fowley hielp Mulder in het vijfde seizoen met de X-Files.Later zei Mulder: "Dat deed ik gewoon, weet je, ik was de boel gewoon voor de gek aan het houden. Ik was onlangs getrouwd en ik wilde de ring dragen." En later grapte hij: "Het is zo Mulder om nooit te vertellen dat hij is getrouwd."

Toekomst


Na de originele reeks met negen seizoenen (1993-2002), de revival met twee seizoenen (2015-2018), twee bioscoopfilms en de spin-offs Millennium en The Lone Gunmen hoeven we geen nieuwe X-Files meer te verwachten met Duchovny en Gillian Anderson. Wel zou er een reboot gaan komen:The X-Files vind je op Disney+.


Aanbevolen artikelen