search
Te eng om uit te zenden: de meest schokkende 'The X-Files' aflevering ooit
Series / Nieuws

Te eng om uit te zenden: de meest schokkende 'The X-Files' aflevering ooit

De langlopende hitserie kon soms wel eens iets te eng voor de kijkers zijn.

Het was één van de allergrootste hits uit de jaren 90. De hitserie The X-Files van Fox bezorgde miljoenen kijkers jarenlang intrige en spanning. Echter was er één aflevering die zelf voor de TV te schokkend was.

Van buitenaardse wezens tot seriemoordenaars en regeringscomplotten tot wrede monsters, vrijwel geen angstaanjagende of mysterieuze steen bleef onberoerd gedurende 202 afleveringen.

Verbod voor TV


Het was de tweede aflevering van het vierde seizoen, getiteld Home die behoorlijk wat stof deed opwaaien. Op 11 oktober 1996 ging de aflevering in première en verwierf onmiddellijk beruchtheid vanwege de grafische inhoud.

De controversiële aflevering schuwde geen taboes, zoals incest en infanticide, en kreeg van de Amerikaanse tv-waakhonden al snel een verbod van drie jaar om niet meer uitgezonden te mogen worden.

Mismakingen en dode baby's


De aflevering begint met de brute geboorte en begrafenis van een misvormde baby. Mulder (David Duchovny) en Scully (Gillian Anderson) worden naar het plaatsje Home gestuurd waar ze gaandeweg achter nog veel meer schokkende feiten komen.



Nieuwsgierig geworden? Kijk alle afleveringen van The X-Files op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen