search
Na 23 jaar trekt BBC de stekker uit zijn langlopende tv-serie
Series / Nieuws

Na 23 jaar trekt BBC de stekker uit zijn langlopende tv-serie

De populaire serie bleek een springplank voor een rits bekende acteurs.

Het einde is in zicht voor de soapserie Doctors. Het medische drama startte in 2000 en in december 2024 zal de laatste aflevering te zien zijn. De gebeurtenissen in het fictieve stadje Letherbridge bleken voor menig bekend acteur de start van een succesvolle carrière.

Als reden voor het cancelen voert de BBC aan dat de serie in het huidige klimaat te duur is geworden. De schrijvers in de Britse tv-wereld zien het als een groot verlies.

Beroemde gaststerren


Aan de kijkcijfers lag het niet. Ondanks het feit dat de soap overdag wordt uitgezonden, waren de kijkcijfers zeker solide te noemen. Naast de bekende gezichten hebben de nodige beroemde gaststerren de revue gepasseerd.

Zo is daar Phoebe Waller-Bridge, die voor haar komedieserie Fleabag de nodige prijzen won. Verder heeft Oscarwinnaar Eddie Redmayne ook in Doctors gespeeld, en de serie bood Emilia Clarke een van haar eerste tv-rollen.

Teleurstelling


Het Britse Writers Guild vindt het einde van de soap een teleurstelling. In een verklaring liet de vakbond weten dat het einde van Doctors "een verlies [is] voor de schrijvers in het VK". Daarnaast sprak men de hoop uit dat de BBC in de toekomst "mogelijkheden zal creëren voor zowel het publiek als voor de schrijvers".

Doctors is op werkdagen te zien om 14:45 u op BBC One.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen