search

Ons nieuws van donderdag 19 oktober 2023

Deze adembenemende en loeispannende thrillerserie vol moord en mysterie krijgt een fenomenale 8,6 op IMDb en is gewoon nog te bekijken via Netflix
Series / Nieuws

Deze adembenemende en loeispannende thrillerserie vol moord en mysterie krijgt een fenomenale 8,6 op IMDb en is gewoon nog te bekijken via Netflix

De serie 'Mindhunter' is ontzettend goed en te bekijken op Netflix.

Mindhunter is een zeer intelligente en boeiende Netflix-serie die haar debuut maakte in 2017. Deze psychologische thriller is gebaseerd op het boek Mindhunter: Inside the FBI's Elite Serial Crime Unit van John E. Douglas en Mark Olshaker. De serie geeft de kijker een inkijk in de wereld van seriemoordenaars en de complexe psyche die hen drijft.

Het verhaal volgt FBI-agenten Holden Ford, gespeeld door Jonathan Groff, Bill Tench, gespeeld door Holt McCallany en psychologe Wendy Carr, gespeeld door Anna Torv, terwijl ze een nieuw soort misdaadonderzoek ontwikkelen.

Profilen


In plaats van de traditionele methode van het oplossen van misdaden, proberen ze de denkwijze van seriemoordenaars te begrijpen en te profileren om toekomstige misdaden te voorkomen. Ze interviewen en bestuderen beruchte criminelen zoals Edmund Kemper, Jerry Brudos en Richard Speck om inzicht te krijgen in de geest van deze daders.

Mindhunter is geliefd bij critici en kijkers vanwege zijn meeslepende verhaallijnen en diepgaande karakterontwikkeling. De serie biedt een zeldzaam kijkje in de duistere wereld van seriemoordenaars en degenen die proberen hen te begrijpen.

Ratings


Deze Netflix-serie heeft op IMDb een score van 8.6. Op Rotten Tomatoes scoort Mindhunter een prachtige 96%, wat bevestigt dat dit echt een kwaliteitsserie is.



Helaas werd Mindhunter na twee seizoenen in 2019 geannuleerd, wat een teleurstelling was voor fans die meer wilden zien van de psychologische diepgang en de fascinerende interviews met seriemoordenaars. De serie is nog altijd te bekijken, hier op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Na 23 jaar trekt BBC de stekker uit zijn langlopende tv-serie
Series / Nieuws

Na 23 jaar trekt BBC de stekker uit zijn langlopende tv-serie

De populaire serie bleek een springplank voor een rits bekende acteurs.

Het einde is in zicht voor de soapserie Doctors. Het medische drama startte in 2000 en in december 2024 zal de laatste aflevering te zien zijn. De gebeurtenissen in het fictieve stadje Letherbridge bleken voor menig bekend acteur de start van een succesvolle carrière.

Als reden voor het cancelen voert de BBC aan dat de serie in het huidige klimaat te duur is geworden. De schrijvers in de Britse tv-wereld zien het als een groot verlies.

Beroemde gaststerren


Aan de kijkcijfers lag het niet. Ondanks het feit dat de soap overdag wordt uitgezonden, waren de kijkcijfers zeker solide te noemen. Naast de bekende gezichten hebben de nodige beroemde gaststerren de revue gepasseerd.

Zo is daar Phoebe Waller-Bridge, die voor haar komedieserie Fleabag de nodige prijzen won. Verder heeft Oscarwinnaar Eddie Redmayne ook in Doctors gespeeld, en de serie bood Emilia Clarke een van haar eerste tv-rollen.

Teleurstelling


Het Britse Writers Guild vindt het einde van de soap een teleurstelling. In een verklaring liet de vakbond weten dat het einde van Doctors "een verlies [is] voor de schrijvers in het VK". Daarnaast sprak men de hoop uit dat de BBC in de toekomst "mogelijkheden zal creëren voor zowel het publiek als voor de schrijvers".

Doctors is op werkdagen te zien om 14:45 u op BBC One.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
SerieTotaal tipt: deze nieuwe Netflix-series komen het beste uit de test
Series / Featured

SerieTotaal tipt: deze nieuwe Netflix-series komen het beste uit de test

Onze recensenten hebben hun oordeel geveld: dit zijn de beste, nieuwe series op Netflix.

Van verslavende e-sigaretten tot gothic mystery - Netflix heeft voor ieder wat wils qua series. De recensenten van SerieTotaal helpen je een handje en delen welke van deze series echt de moeite waard zijn.

Hieronder vind je onze recensies van de hoogst scorende titels op Netflix van de afgelopen tijd.

The Fall of the House of Usher | 8 afleveringen




★★★★☆

Synopsis: Deze verontrustende serie, gebaseerd op het werk van Edgar Allen Poe, volgt een familiedynastie die instort wanneer de erfgenamen op mysterieuze wijze beginnen te overlijden.

Recensie: "Deze serie is meer een mysterie met wat bevredigende wraak erin dan Mike Flanagans eerdere horrorseries. De personages zijn uiteenlopend en herkenbaar, het drama omzeilt de soapachtige clichés."

Lees de rest van de recensie.

Everything Now | 8 afleveringen





★★★★☆

Synopsis:Na maanden herstellen van een eetstoornis bedenkt de zestienjarige Mia een bucketlist vol typische tienerervaringen om haar verloren tijd in te halen.

Recensie: "Dat Mia's eetstoornis het echte hoofdpersonage is, hoeft niet te betekenen dat alles donker en zwaar aanvoelt. 'Everything Now' is genuanceerd, gevoelig en grappig, en probeert te laten zien dat zelfs de moeilijkste levens momenten van vreugde kennen."

Lees de rest van de recensie.

Big Vape: The Rise and Fall of Juul | 4 afleveringen





★★★☆☆

Synopsis: In deze docuserie groeit een strijdlustige start-up voor elektronische sigaretten uit tot een miljardenbedrijf, maar dan zorgt een epidemie ervoor dat het succes in rook opgaat.

Recensie: "De stripboekstijl vult de gaten in het verhaal, aangezien de bazen van Juul niet beschikbaar waren voor interviews. Door de gigantische snoekduik van het bedrijf te presenteren als een heus superschurkenverhaal toont de documentaire zijn partijdigheid, maar met de bizarre geschiedenis van Juul is zo'n melodramatische invalshoek best toepasselijk."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 heftige thrillerseries op Netflix zijn niet voor iedereen weggelegd
Series / Featured

Deze 4 heftige thrillerseries op Netflix zijn niet voor iedereen weggelegd

Alleen bedoeld voor mensen die behoefte hebben aan een hoop spanning tot in de late uurtjes.

Deze 4 heftige thrillerseries zorgen ervoor dat je de hele avond op het puntje van je stoel doorbrengt. Check snel of jij alle series al hebt gezien.

Inside Man | Netflix | 4 afleveringen



Een Britse journaliste moet haar vertrouwen stellen in een Amerikaanse ter dood veroordeelde, die als enige haar kan helpen bij het zoeken naar een verdwenen vriend.

Lees de recensie van SerieTotaal.



Liebes Kind | Netflix | 6 afleveringen



Een mysterieuze vrouw ontsnapt uit haar schrijnende gevangenschap en leidt onderzoekers naar de duistere waarheid achter een onopgeloste verdwijning 13 jaar eerder.

Lees de recensie van SerieTotaal.



Unseen | Netflix | 6 afleveringen



Een huishoudelijk werkster gaat in Zuid-Afrika op zoek naar haar vermiste echtgenoot en komt in aanraking met de kopstukken van de lokale onderwereld. Tijdens haar zoektocht lukt het haar verder niet om haar eigen handen ook schoon te houden.

Lees de recensie van SerieTotaal.



Delete | Netflix | 8 afleveringen



Een paar geliefden die een buitenechtelijke affaire hebben plannen een nieuw leven samen nadat ze een telefoon hebben ontdekt die andere mensen uit hun bestaan kan wissen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'How to Be a Carioca'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'How to Be a Carioca'

Na het zien van deze serie boek je direct een enkeltje Rio de Janeiro.

Regie: Luciana Bezerra, Tatiana Fragoso, Joana Mariani, e.a. | Cast: Seu Jorge (Francisco), Débora Nascimento (Soraya), Swell Ariel Or (Layla), Peter Ketnath (Mathias), Douglas Silva (Luiz Henrique), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 35-40 minuten | Jaar: 2023

Een Carioca is een bewoner van Rio de Janeiro die de levenswijze van de stad omarmt. Iemand die door het leven danst, niet te veel op de tijd let, iedereen om zich heen helpt en gezamenlijk bier drinkt. Eigenlijk leeft een Carioca zoals een Randstedeling denkt dat het er in het bourgondische Brabant aan toegaat.

How to Be a Carioca bevat ogenschijnlijk los van elkaar staande afleveringen, waarin de leefstijl van een echte Carioca worden bijgebracht. Ogenschijnlijk, want in de laatste aflevering blijkt de draad die door de eerste vijf afleveringen loopt dieprood te kleuren. We volgen vijf verschillende personages die naar Rio de Janeiro vliegen. De een om de as van haar moeder bij het wereldberoemde beeld van Christus de Verlosser uit te strooien, de ander om geld te verdienen zodat zijn familie vanuit Syrië naar Brazilië kan vluchten.

Om uiteenlopende redenen hebben zij allemaal dringend een lesje Carioca nodig. Tijdens hun verblijf in Rio de Janeiro komen ze alle vijf heel kort een echte Carioca tegen: Francisco. Na dat contact zullen hun levens meer hetzelfde zijn. Ze leren om het leven te nemen zoals ze komt, om van het moment te genieten en om te delen.

In aflevering zes leren we dat Francisco (een indrukwekkende rol van Seu Jorge) zelf niet meer de mentale kracht heeft om een echte Carioca te zijn. Hij heeft geen contact meer met zijn zoon en zit financieel aan de grond. Hij krijgt de kans om naar Portugal te emigreren, weg uit zijn geliefde Rio, maar dan moet hij wél binnen een werkdag een nieuw paspoort regelen. Daarvoor moet hij heel de stad door en tijdens die tocht komt hij de vijf hoofdpersonages van de eerdere afleveringen tegen.

Het laat zich raden dat How to Be a Carioca positief eindigt. De serie profileert zichzelf immers als een komedie, al dekt dat genre de lading niet helemaal. Humor is zeker aanwezig, maar onderwerpen als racisme, vluchtelingenproblematiek, oorlog en armoede worden niet geschuwd. En ook al worden deze onderwerpen verbazingwekkend luchtig behandeld, heel veel te lachen valt er niet.

How to Be a Carioca kan beter worden bestempeld als een indrukwekkend drama met veel ruimte om te ademen. Ogenschijnlijk biedt de serie vooral luchtig vermaak, waardoor de zes afleveringen makkelijk achter elkaar te bekijken zijn, maar deze geeft ook genoeg mee om na te denken over wat er gaande is in de wereld. Zal de denkwijze van een Carioca de wereldproblematiek oplossen? Nee, zeker niet. Maar als je wat vaker leeft als een Carioca ga je je wereld wél een stukje leuker vinden.

★★★★☆

How to Be a Carioca is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie NPO Start-serie 'Unforgotten' seizoen 5
Recensie

Recensie NPO Start-serie 'Unforgotten' seizoen 5

Dankzij een goede vervanger en een degelijk plot blijft de serie over een hecht coldcaseteam op hoog niveau.

Regie: Andy Wilson | Cast: Sinéad Keenan (Jessica James), Sanjeev Bhaskar (Sunil Khan), Carolina Main (Fran Lingley), Ian McElhinney (Tony Hume), Martina Laird (Ebele Falade), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 46-47 minuten | Jaar: 2023

De grote vraag die boven het vijfde seizoen van Unforgotten hangt, is of deze succesvolle detectiveserie overeind kan blijven na het van vertrek van het geliefde hoofdpersonage. Haar vervanger doet het goed, maar het is met name het verhaal dat de serie op een hoog niveau houdt. Liefhebbers van de Britse misdaadserie kunnen er weer lekker voor gaan zitten.

Na het schokkende einde van het vorige seizoen moet rechercheur Sunny Khan het werk weer oppakken wanneer een stoffelijk overschot wordt ontdekt in de schoonsteen van een pas gerenoveerd pand. Samen met zijn team, dat gespecialiseerd is in het oplossen van oude moorden, moet hij het mysterie rond deze vondst ontrafelen. Maar gaat het hier om een moord van tientallen jaren geleden of is het lijk recenter gedumpt?

Zowel Sunny als zijn team zijn nog in rouw om het verlies van hun hoofdinspecteur wanneer vervangster Jessica James haar taken overneemt. Zij leidt de boel op een compleet andere manier, wat regelmatig voor botsingen zorgt. Er wordt goed voelbaar gemaakt hoe het is om als nieuweling in de schoenen van een geliefde voorganger te stappen. Men moet aan elkaar wennen en elkaar leren accepteren. De kijker wordt meegenomen in dat gevoel om Jessica als vervangster te accepteren, wat aardig lukt.

De voorgaande vier seizoenen werden gedragen door Nicola Walkers rol van hoofdinspecteur Cassie Stuart, die zowel in de serie als bij het publiek een geliefd personage was. Voormalig sidekick en inspecteur Sunny moet in het vijfde seizoen die hoofdrol overnemen, maar slaagt daar niet helemaal in. Hij mist die charme die nodig is om een serie te dragen. Gelukkig weet Sinéad Keenan in haar rol als Jessica wel te overtuigen.

Typerend voor Britse misdaadseries is dat de personages heerlijk realistisch zijn. Geen opgesmukte personen, maar godzijdank hier en daar een rimpeltje of oneffenheidje. Het zijn dan ook echte mensen met echte problemen. Zo krijgt nieuwkomer Jessica in haar keuken vol vuile vaat slecht nieuws te verwerken van haar echtgenoot. En op de werkvloer mag er ontevredenheid zijn, samen met de herkenbare blikken tussen collega's.

Mocht je de vorige seizoenen gemist hebben, dan is dat geen probleem. In de nieuwste zes afleveringen wordt één misdrijf behandeld, waarmee dit vijfde seizoen een opzichzelfstaand verhaal vertelt. Het plot is niet al te groots en ingewikkeld. Hier en daar zelfs wat voorspelbaar. Gelukkig wordt dit in de laatste aflevering goedgemaakt met een plotwending die de serie terugbrengt naar het niveau van de eerste vier seizoenen. Klaar voor meer, want seizoen zes is al aangekondigd.

★★★★☆

Unforgotten is te zien bij NPO Start.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Seizoen 3 van 'The Big Bang Theory' is het beste, en het zwakste is...
Series / Featured

Seizoen 3 van 'The Big Bang Theory' is het beste, en het zwakste is...

Er verschenen twaalf seizoenen van The Big Bang Theory, dit zijn de beste en slechtste.

The Big Bang Theory startte in 2007 en na twaalf seizoenen werd de sitcom afgerond in 2019. In de serie over de voornamelijk bijzonder slimme personages waren er hoogtepunten en dieptepunten, en niet ieder seizoen was even geliefd. Het beste seizoen lijkt seizoen drie te zijn.

Het beste seizoen van The Big Bang Theory is makkelijker aan te wijzen dan het zwakste seizoen, als we kijken naar de ontvangstcijfers op Rotten Tomatoes en de IMDb.

Seizoen 3


Op de Tomatometer van Rotten Tomatoes staan er vier seizoenen op 100 procent. Dit zijn het tweede, derde en vijfde seizoen. Als we kijken naar de gemiddelde cijfers per seizoen op de IMDb dan komt seizoen drie als beste uit de bus.

Op de IMDb noteren de afleveringen van het derde seizoen gemiddeld het hoogst, namelijk een 8.3/10. En dat is niet zo heel gek. De personages zijn op dat moment goed uitgewerkt en kijkers kunnen zich makkelijk met de personages identificeren. Ook krijgen in seizoen 3 de personages Bernadette en Amy een vast aandeel.

Slechtste TBBT-seizoen


Het zwakste seizoen op de Tomatometer is het eerste seizoen. De aftrap is zelfs 'Rotten' met 59 procent na 29 recensies. Op de IMDb staat het eerste seizoen duidelijk hoger met een 8.1/10 als gemiddelde per aflevering.



Op basis van Rotten Tomatoes en de IMDb lijkt het zwakste seizoen van The Big Bang Theory het elfde seizoen. De Tomatometer staat op 75% - een middenmoter - en de IMDb noteert gemiddeld een 7,3/10 per aflevering, het zwakste van alle seizoenen.

Beste aflevering


Op de IMDb wordt de allerlaatste aflevering The Stockholm Syndrome het best ontvangen met een 9.5/10 na 10K stemmen. De elfde aflevering The Bath Item Gift Hypothesis van seizoen twee staat ook erg goed aangeschreven: 9.1/10 na 7K stemmen. Bekijk de gehele serie op HBO Max.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Yellowstone'-ster had het beruchte conflict van seizoen 5 kunnen voorkomen
Series / Nieuws

'Yellowstone'-ster had het beruchte conflict van seizoen 5 kunnen voorkomen

Waarschijnlijk had Kevin Costner nu gewild dat hij jaren geleden een andere keuze had gemaakt.

In 2018 kwam het eerste seizoen van Yellowstone uit en iedereen was ineens weer geïnteresseerd in het (wilde) westen. Vanaf het begin maakte Yellowstone-acteur Kevin Costner zich al zorgen over het formaat van de serie. Om het allemaal nog heftiger te maken moest hij een beslissing nemen die het lot van Yellowstone zou bepalen.

Een ongelukkige ruzie tussen Kevin Costner en maker Taylor Sheridan zorgde voor het vroegtijdige einde van de serie. De laatste zes afleveringen van seizoen 5 waren ineens de laatste van de serie.

Yellowstone was eerst heel anders


Costner had echter de macht om de serie helemaal niet te laten beginnen. Hij moest een moeilijke beslissing maken over de verandering in het formaat vóór seizoen 1. Dit zou het hele lot van de serie bepalen.

Yellowstone was namelijk eerst bedoeld als een lange film en dit was de reden dat Costner überhaupt betrokken is geraakt bij het project. Costner was niet blij met de plotselinge verandering van film naar serie en zonder hem zou het hele project uit elkaar gevallen zijn.

Een grote verantwoordelijkheid


Uiteindelijk besloot hij in te stemmen met meerdere seizoenen, aangezien hij begreep welke verantwoordelijkheid hij had als hoofdrol.



Seizoen 5 was in conflict met zijn filmschema van een ander project. Als Yellowstone gewoon een film was gebleven, was dit nooit een probleem geworden en had het einde van Yellowstone er heel anders uitgezien dan de onzekerheid die het nu is.

Te zien op Skyshowtime


Yellowstone is te streamen op Skyshowtime.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zin in een avondje vol opwinding en rode oortjes? Stream één van deze series met een flink erotische tintje
Series / Nieuws

Zin in een avondje vol opwinding en rode oortjes? Stream één van deze series met een flink erotische tintje

Drie series die je kunt streamen en die je rode oortjes kunnen bezorgen.

Zin om een serie te bekijken waarvan je rode oortjes krijgt? Hier drie topseries om te streamen die niet geschikt zijn voor een jong publiek en waar een overvloed aan dampende scènes in zit.

The Girlfriend Experience


Deze serie is gebaseerd op de gelijknamige film van Steven Soderbergh, met de bij velen bekende Sasha Grey in de hoofdrol. Hoewel de film vooral draait om geld, richt de tv-versie zich meer op emotie en seks.

Het resultaat is een provocerende en adembenemende inkijk in de wereld van elite-escorts. De serie is hier te zien op Prime Video.



The Tudors


Voordat Natalie Dormer een glansrol speelde in Game of Thrones speelde zij in The Tudors. Deze serie draait om koning Hendrik VIII, bekend om zijn seksuele escapades en woede-uitbarstingen.

The Tudors is een must-see voor liefhebbers van kostuumdrama en gepassioneerde erotische scènes. Kijk de serie hier op
Apple TV+.



Mrs. Fletcher


Eve Fletcher is een vrouw in de veertig, gescheiden en werkzaam in een verzorgingstehuis. Wanneer haar zoon naar de universiteit gaat, is Eve radeloos over hoe ze haar tijd moet invullen. Ze besluit om de betekenis op te zoeken van een term die ze van de vrienden van haar zoon heeft gehoord 'MILF'.

Na het bekijken van de zoekresultaten weet Eve al precies hoe ze haar vrije tijd wil gaan besteden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is waarom Joffrey in 'Game of Thrones' de prostituee Ros vermoordde
Series / Nieuws

Dit is waarom Joffrey in 'Game of Thrones' de prostituee Ros vermoordde

De reden voor Joffrey's daad is zowel simpel als wreed.

Het is moeilijk een persoon te vinden die nog nooit van Joffrey Baratheon uit Game of Thrones heeft gehoord. Het personage was in slechts 26 van de 73 episodes aanwezig, maar liet ondanks dat een onuitwisbare indruk achter.

Ook in de originele boeken van George R.R. Martin was Joffrey een sadistisch personage. Een van de wreedste dingen die Joffrey deed betrof echter een personage dat niet in de boeken voorkwam: de prostituee Ros.

Ros


Joffrey misbruikte Ros en vermoordde haar uiteindelijk met zijn kruisboog. De vraag is: waarom? Het antwoord op die vraag is zowel simpel als wreed.

Aan de ene kant werd Ros vermoord omdat ze een informant was voor Varys en ze ontdekt werd door Littlefinger. Maar daar had Joffrey niets mee te maken. Hij vermoordde haar puur om 'iets nieuws en uitdagends te proberen', zoals Littlefinger later zei.

HBO Max


De moord toont daarom zijn gruwelijke en zijn sadistische aard. De wrede koning Joffrey Baratheon zie je in actie in Game of Thrones op HBO Max.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix cancelt weer een grote serie
Series / Nieuws

Netflix cancelt weer een grote serie

De serie 'Elite' plakt er nog een achtste seizoen aan en wordt daarna stopgezet.

Netflix's serie Elite nadert zijn einde. De première van het zevende seizoen is aanstaande en er komt zelfs nog een achtste, maar daarna is het over met de tienerpret.

In juli werd Elite al verlengd voor een achtste seizoen, dat momenteel in productie is, maar destijds werd er geen melding gemaakt van het feit dat het het laatste seizoen zou zijn. De bedenker van de serie, Carlos Montero, bevestigde tijdens de persconferentie voor het zevende seizoen dat het achtste seizoen het laatste zal zijn.

Cancel


"We zijn bezig met het opnemen van het achtste seizoen, dat het laatste seizoen van Élite zal zijn" zei Montero. "We eindigen op een hoogtepunt. Netflix en ik vonden dat het tijd was om te eindigen. Ik zeg dit met spijt, want het zijn enkele ongelooflijke jaren geweest waarin ik geweldige acteurs heb ontmoet, we hebben met alle regisseurs kunnen werken waarmee we wilden werken en we hebben de luxe gehad om Maribel de laatste twee seizoenen bij ons te hebben.

Elite is een Spaanse serie en wordt uitgezonden sinds 2018. De serie speelt zich af op een middelbare school. Het tienerdrama draait om de relaties tussen drie kinderen uit de arbeidersklasse die zijn ingeschreven op een elitaire school

Einde in zicht


Het einde van Elite nadert dus rap, maar de fans kunnen eerst nog genieten van het zevende en achtste seizoen voordat de serie definitief afscheid neemt.

Bekijk op instagram


Kijk de serie hier op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Megasucces van 'Suits' inspireert Netflix om meer bestaande hits uit te breiden
Series / Nieuws

Megasucces van 'Suits' inspireert Netflix om meer bestaande hits uit te breiden

De streamingdienst ziet ook in het aankopen van bekende series ruimte voor groei.

Het was nog niet zo lang geleden dat Netflix de hitserie Suits beschikbaar stelde op de streamingdienst. Het werd in zeer korte tijd ontzettend veel bekeken over de hele wereld en dat smaakt Netflix naar meer.


De serie, die oorspronkelijk op USA Network werd uitgezonden, heeft sinds de komst naar het platform een breed scala aan records gebroken en brak onlangs het record voor de meeste nummer één noteringen in de Amerikaanse kijkcijferlijst.

De baas wil meer


Het succes van de serie is des te verrassender gezien het feit dat het geen Netflix-original is en zelfs niet exclusief op het platform wordt gestreamd, aangezien de serie wereldwijd ook beschikbaar is op andere streamingdiensten.

Netflix onthulde in hun laatste kwartaalverslag dat ze de prestatie van Suits erkennen en gaven aan dat ze in de toekomst hopen deals te sluiten voor meer gelicentieerde programma's, in de hoop een soortgelijke magie vast te leggen.

Niet de eerste


Het is niet de eerste serie die Netflix niet heeft geproduceerd en niet exclusief op Netflix te zien is dat successen behaald op de streamingdienst. De sitcom Seinfeld blijft het goed doen en ook zijn er deals gesloten met HBO, waardoor Ballers nu ook te zien is.



Kijk alle afleveringen van Suits op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Daredevil'-schurk is er helemaal klaar mee en zet social media aan de kant
Series / Featured

'Daredevil'-schurk is er helemaal klaar mee en zet social media aan de kant

Vincent D'Onofrio, die Kingpin speelt, heeft zijn account aan de wilgen gehangen.

Eerder kwamen we al met het teleurstellende bericht met betrekking tot de grote wijzigingen, of zelfs mogelijke cancelen, van de serie Daredevil: Born Again.

Seizoen 1 was al voor de helft gefilmd, maar hogerhand zou ontevreden zijn. De productie is om deze reden stilgelegd in afwachting van wijzigingen in het script. Temidden van dit alles trekt Vincent D'Onofrio zich terug van X - Twitter.

Einde voor de serie?


Naast berichten over wijzigingen waren er ook geruchten dat de serie helemaal gecanceld zou zijn. Momenteel is de link op Disney+ echter nog gewoon actief, waarbij vermeld staat dat de serie "binnenkort te zien zal zijn".

D'Onofrio's account op X is gewist, maar The Direct heeft zijn laatste bericht geciteerd: "Aan al mijn trouwe volgers, jullie weten dat ik hier al een tijdje over na liep te denken. Vandaag is de dag, en ik verlaat jullie voor nu". Het is te hopen dat D'Onofrio's vertrek van tijdelijke duur is en dat hij binnenkort met een update komt over de veelbelovende serie.

Daredevil: Born Again zou in eerste instantie in de lente van 2024 in première gaan op Disney+. Het is op het moment van schrijven niet bekend wanneer de serie te zien zal zijn.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grijp je kans: deze 2 films verdwijnen dit weekend al van Netflix
Films / Featured

Grijp je kans: deze 2 films verdwijnen dit weekend al van Netflix

Deze 2 films zullen op 21 oktober worden verwijderd van Netflix, dus wees er snel bij.

In deze 2 inspirerende documentairefilms wordt het mysterie van het leven behandeld, en de redenen om daar altijd voor te blijven vechten. Beide documentaires worden dit weekend van Netflix gehaald, dus wees er snel bij.

Hieronder kan je een kort overzicht vinden van welke films er binnenkort van Netflix worden verwijderd.

The Beginning of Life | Netflix | Vanaf 21 oktober niet meer te zien



Binnen de neurowetenschap over baby's is er nog veel te ontdekken. Er wordt nog steeds gezocht naar de balans tussen genotype en fenotype en wat er allemaal aan bijdraagt waardoor een persoon is wie hij of zij is.



Bending the Arc | Netflix | Vanaf 21 oktober niet meer te zien



In deze docu proberen twee artsen en een activist levens in Haïti te redden. Hun ambitieuze missie wordt een wereldwijde strijd voor gezondheidszorg en gerechtigheid.



Op zoek naar iets anders?


Toch op zoek naar een ander soort vermaak op Netflix? Kijk of onze tips voor de beste Netflix-series jou aanspreken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.