search
Seizoen 3 van 'The Big Bang Theory' is het beste, en het zwakste is...
Series / Featured

Seizoen 3 van 'The Big Bang Theory' is het beste, en het zwakste is...

Er verschenen twaalf seizoenen van The Big Bang Theory, dit zijn de beste en slechtste.

The Big Bang Theory startte in 2007 en na twaalf seizoenen werd de sitcom afgerond in 2019. In de serie over de voornamelijk bijzonder slimme personages waren er hoogtepunten en dieptepunten, en niet ieder seizoen was even geliefd. Het beste seizoen lijkt seizoen drie te zijn.

Het beste seizoen van The Big Bang Theory is makkelijker aan te wijzen dan het zwakste seizoen, als we kijken naar de ontvangstcijfers op Rotten Tomatoes en de IMDb.

Seizoen 3


Op de Tomatometer van Rotten Tomatoes staan er vier seizoenen op 100 procent. Dit zijn het tweede, derde en vijfde seizoen. Als we kijken naar de gemiddelde cijfers per seizoen op de IMDb dan komt seizoen drie als beste uit de bus.

Op de IMDb noteren de afleveringen van het derde seizoen gemiddeld het hoogst, namelijk een 8.3/10. En dat is niet zo heel gek. De personages zijn op dat moment goed uitgewerkt en kijkers kunnen zich makkelijk met de personages identificeren. Ook krijgen in seizoen 3 de personages Bernadette en Amy een vast aandeel.

Slechtste TBBT-seizoen


Het zwakste seizoen op de Tomatometer is het eerste seizoen. De aftrap is zelfs 'Rotten' met 59 procent na 29 recensies. Op de IMDb staat het eerste seizoen duidelijk hoger met een 8.1/10 als gemiddelde per aflevering.



Op basis van Rotten Tomatoes en de IMDb lijkt het zwakste seizoen van The Big Bang Theory het elfde seizoen. De Tomatometer staat op 75% - een middenmoter - en de IMDb noteert gemiddeld een 7,3/10 per aflevering, het zwakste van alle seizoenen.

Beste aflevering


Op de IMDb wordt de allerlaatste aflevering The Stockholm Syndrome het best ontvangen met een 9.5/10 na 10K stemmen. De elfde aflevering The Bath Item Gift Hypothesis van seizoen twee staat ook erg goed aangeschreven: 9.1/10 na 7K stemmen. Bekijk de gehele serie op HBO Max.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen