search
'Debiteuren, Crediteuren' uit het legendarische 'Jiskefet' is nog altijd ongekend populair
Series / Featured

'Debiteuren, Crediteuren' uit het legendarische 'Jiskefet' is nog altijd ongekend populair

'Debiteuren, Crediteuren' uit 'Jiskefet' is na al die jaren nog altijd ongekend populair.

Jiskefet is een programma dat de Nederlandse televisie decennialang heeft vermaakt met zijn absurde en soms schurende humor en fantastische personages. Eén van hun bekende acts was: 'Debiteuren, Crediteuren'.

'Debiteuren, Crediteuren' is een zeer geslaagde persiflage op het saaie Nederlandse kantoorleven. Jos, Edgar, Storm en de secretaresse Juffrouw Jannie werken op de financiële administratie en komen de dag door met flauwe kantoorhumor.

Plot


Jos is een naïef, onhandig en klunzig personage dat keer op keer voor hilarische verwikkelingen zorgt. Edgar is het tegenovergestelde van Jos. Edgar is vooral ontevreden en zeer sarcastisch. Storm is de altijd opgewekte collega die hoe bizar de situatie ook is, altijd optimistisch blijft.

De afleveringen volgen een vast stramien waarbij Edgar altijd als eerste met zijn krantje het kantoor binnenloopt. Jos komt vlak daarna binnen, de heren groeten elkaar met een Brabants 'goeiesmorgens' en Jos vertelt een 'sta daar net bij de tramhalte'-mop aan Edgar, die hem meestal niet begrijpt. Juffrouw Jannie en Storm komen altijd wat later binnen en maken de scènes altijd weer een stuk hilarischer.

Kijken


De afleveringen werden uitgezonden tussen 1995 en 1998 en zijn nog altijd zeer bekijkenswaardig.



Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen