search
Hoe is het tegenwoordig toch met die bloedmooie 'Xena' uit 'Xena: Warrior Princess'?
Series / Featured

Hoe is het tegenwoordig toch met die bloedmooie 'Xena' uit 'Xena: Warrior Princess'?

Hoe is het tegenwoordig met Lucy Lawless, die 'Xena' speelde?

Xena: Warrior Princess is één van de meest iconische series in de televisiegeschiedenis. Deze serie bereikte in de jaren '90 en '00s een ware cultstatus. De serie vertelde het verhaal van de stoere krijgsvrouw Xena in een mythische wereld vol avontuur en magie. Het was Lucy Lawless, die het personage van Xena tot leven bracht.

Xena was een personage dat in de serie groeide van schurk naar heldin. Ze begon als een gewelddadige krijger en werd uiteindelijk een beschermer van onschuldigen en een symbool van gerechtigheid.

Xena homo-icoon


Door de dubbelzinnigheid van Xena’s seksuele geaardheid verzamelde Lawless in de loop der jaren ook een grote groep fans in homoseksuele kring. Hoewel ze zelf heteroseksueel is, omarmt ze haar reputatie als homo-icoon door te verschijnen op homo-evenementen als de Gay Pride in Sydney.

Lawless werd geboren op 29 maart 1968 in Mount Albert, Nieuw-Zeeland. Ze heeft een indrukwekkende carrière opgebouwd als actrice en later ook als zangeres. Naast haar rol in Xena: Warrior Princess, schitterde ze in tal van andere tv-series en films, waaronder Spartacus en Parks and Recreation.

Ook zingen


Na haar glansrol in Xena: Warrior Princess deed ze mee aan het Amerikaanse Celebrity Duets. Zij zong in dit programma duetten met beroemde zangers en zangeressen. In 2007 gaf ze vervolgens zelf ook concerten waarbij ze covers maar ook eigen nummers zong.



Bekijk op instagram


In haar persoonlijke leven is Lucy Lawless getrouwd met producent Robert Tapert, met wie ze drie kinderen heeft. Ze is ook bekend om haar activisme op het gebied van milieukwesties en sociale rechtvaardigheid. Zo werd ze in 2013 met een aantal andere Greenpeace-activisten veroordeeld voor een protestactie op een olieschip van Shell.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen