search

Ons nieuws van maandag 23 oktober 2023

Recensie Netlfix-serie 'Neon'
Recensie

Recensie Netlfix-serie 'Neon'

Mierzoete portrettering van de reggaetonmuziekindustrie met te weinig spanning om verder te willen kijken.

Regie: Eli Gonda, Kimberly McCollough, Oz Rodriguez, e.a. | Cast: Tyler Dean Flores (Santi), Emma Ferreira (Ness), Jordan Mendoza (Felix), Courtney Taylor (Mía), Alicia Pascual-Peña (Celeste), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 26-30 minuten | Jaar: 2023

Op dit moment is reggaeton mogelijk het grootste muziekgenre. De zomerse, zweterige clubbeat vormt in combinatie met de seksueel getinte Spaanstalige teksten een perfecte cocktail om avonden mee vol te dansen. Neon speelt zich af in de Amerikaanse reggaetonhoofdstad Miami, waar opkomende artiest Santi met hulp van zijn beste vrienden een plek in de muziekwereld probeert te veroveren. Een buddykomedie voor Gen Z, maar de centrale vriendschap had realistischer (en vooral liever) mogen worden neergezet.

Santi heeft grote dromen. Omdat zijn nummer online miljoenen keren is beluisterd, waagt hij een sprong in het diepe en verhuist met niet veel meer dan een rolkoffertje naar Miami. Hij wordt daarin vergezeld door zijn manager en videograaf, beter bekend als zijn beste vrienden Ness en Felix. Met de miljoenen streams op zak heeft hij een basis, maar daarmee stuit hij wel direct op de afgunst van traditionele muzikanten richting zogenaamde internetmuzikanten.

Dit onderwerp speelt al langer in de muziekwereld. Door het te combineren met de gigantische populariteit van reggaeton heeft Neon perfecte timing. In combinatie met het coming-of-age-buddykomedieplot en een hoofdpersoon met een gigantische gunfactor lijkt het recept te zijn gevonden voor een geweldig leuke serie die een enorme groep fans zou kunnen bereiken.

Maar eigenlijk gaat het al vrij snel mis. Santi is weliswaar sociaal en charismatisch, maar krijgt weinig diepgang. Dat komt onder meer door de afwezigheid van echte tegenslagen. Tijdens zijn reis door Miami gaan wel dingen fout, maar niets heeft blijvende consequenties. Hierdoor is er vrijwel geen spanning. Daarmee lijkt de serie vooral bedoeld om het muziekgenre te promoten, in de vorm van een ludieke muziekvideo van acht afleveringen met een loshangend plot.

Ook de relatie tussen het centrale drietal komt niet goed uit de verf. Omdat Santi, Ness en Felix hun hele volwassenwording samen hebben doorgemaakt, zouden ze een onbreekbare band hebben. Hoewel Ness en Felix wel enkele pure en geloofwaardige momenten delen, zijn die bij Santi een stuk spaarzamer. De relatie met zijn vrienden voelt uitbuitend, alsof hij ze enkel om zich heen houdt om zijn persoonlijke droom te verwezenlijken. Erg zonde, zeker in een serie die volledig draait om oude vriendschappen onderhouden bij nieuwe roem.

Het acteerwerk is overdreven, maar niet ongeloofwaardig. Het zijn weliswaar leuke personages, maar de acteurs lijken het met een matig script te moeten doen. Ook is niet helemaal duidelijk hoe oud de hoofdpersonages zouden moeten zijn. In hun gedrag lijken ze net achttien (overmoedig en jong, met de bijpassende naïeve blik), maar ze moeten midden-twintigers voorstellen. Haast net zo ongeloofwaardig is dat het drietal een koffietafel moet verkopen om een parkeerboete te kunnen betalen, maar kennelijk wel het budget heeft om op elk feest in een nieuwe outfit te verschijnen.

Uiteindelijk is niet helemaal duidelijk wat Neon wil zeggen. Probeert de serie het stereotype van reggaetonmuzikanten te ontkrachten? Gaat het verhaal over vriendschap en hoe daarmee elk conflict kan worden overwonnen? Of is het juist een waarschuwing voor de schaduwkanten van de muziekindustrie? Het antwoord op elk van deze vragen is ja, maar nooit met enige overtuiging of toelichting. Hierdoor gebeuren dingen alleen maar, zonder dat ze zorgen voor emotionele diepgang.

Neon voelt zodanig geforceerd dat dat de serie vooral bedoeld lijkt om reggaetonartiesten een platform te geven. Er zijn volop cameo's (onder andere van Daddy Yankee, bekend van zijn hit Gasolina) en voor fans van het genre is er genoeg fijne muziek om te genieten. Maar het verhaal lijkt minder prioriteit te hebben dan de soundtrack, dus misschien is het beter om die gewoon op te zetten en de serie links te laten liggen.

★★☆☆☆

Neon is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'I Woke Up a Vampire'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'I Woke Up a Vampire'

Iets te drukke jeugdserie over een eindejaarsmusical, vampiers en Rick Astley.

Regie: Tommy Lynch | Cast: Kaileen Angelic Chang (Carmie Henley), Niko Ceci (Kev Gardner), Zebastin Borjeau (Dylan Helsing), Ana Araujo (Leanna Timmons), Kefas Brand (Bell), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 23-29 minuten | Jaar: 2023

Terwijl de repetities voor de eindejaarsmusical plaatsvinden verandert Carmie langzaam in een vampier, waarmee haar droom om actrice te worden onder druk komt te staan. Gesteund door haar beste vriend Kev zoekt ze een manier om haar duistere krachten onder controle te krijgen, maar al gauw blijkt dat ze niet de enige met bovenmenselijke eigenschappen is.

I Woke Up a Vampire is ietwat onbedachtzaam in het aanspreken van het jeugdige publiek. Zo telt de eerste aflevering in klein halfuur welgeteld veertig kantelpunten in het plot, terwijl reguliere series er ongeveer een per twee minuten hanteren. De makers lijken ervan overtuigd dat jonge kijkers tegenwoordig zo'n korte aandachtspanne hebben dat ze om de paar seconden moeten worden opgeschrikt. Een misvatting van jewelste.

Op deze manier de jeugd benaderen lijkt al enige tijd het Amerikaanse model te zijn. Kijken we naar jeugdfilms- en series van eigen bodem, dan zien we een duidelijk verschil. Neem Gouden Kalf-winnaar Buladó, dat enkele jaren geleden ontzettend goed aansloeg bij een jong publiek. Het enorm lage tempo van deze film heeft een subliem effect op het magisch-realistische aspect. Het blijft gissen wat dit grote verschil in benadering heeft veroorzaakt, maar het is tenenkrommend om te zien hoe I Woke Up a Vampire en diverse andere Amerikaanse series hun publiek steevast niet serieus lijken te nemen.

Waar volwassenen kijkers vooral bezig zijn met het begrijpen van een verhaal, gaat het er voor jeugdige kijkers meer om wat voor emotioneel effect bepaalde scènes, personages of beelden hebben. Een groot voordeel voor makers met fantasierijke ideeën, want die hoeven zich daardoor niet al te druk te maken over hoe die creativiteit in het verhaal past. Ook I Woke Up a Vampire zit vol fantastische momenten die bij vlagen spannend of ontroerend uitpakken, maar niet per se het verhaal dienen.

De thematiek is wel vanaf het eerste moment glashelder: Carmie en haar mede-vampiers illustreren hoe het is om buitenbeentjes te zijn. De serie laat zien dat het oké is om je anders dan de rest te voelen. Een boodschap die goed naar voren komt in zo'n beetje iedere scène van de serie.

Aan het einde wil men duidelijk nog even een punt maken, door te laten zien dat ook beroemde mensen tot de outsiders behoren. Zo blijkt ook Rick Astley een vampier te zijn. Een interessante keuze om deze zanger op te voeren, aangezien hij zijn hoogdagen in de jaren tachtig beleefde. Ach, de gedachte erachter is duidelijk en dat kinderen hierdoor de muziek van Rick Astley zullen ontdekken is geen slechte zaak.

★★★☆☆

I Woke Up a Vampire is te zien bij Netflilx.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'James Bond' serie op komst? Producer onthult of de langlopende traditie van films verbroken wordt
Series / Nieuws

'James Bond' serie op komst? Producer onthult of de langlopende traditie van films verbroken wordt

Producer Barbara Broccoli geeft antwoord op die ene brandende vraag: Komt er een serie van James Bond?

Daniel Craig heeft officieel afscheid genomen van de rol van James Bond na No Time to Die uit 2021. Ook is er, tot nu toe, nog geen antwoord gegeven op de brandende vraag of James Bond terugkomt in de vorm van een serie.

Er zijn nog geen updates gegeven over wie Craig op zal volgen als de nieuwe James Bond, maar ondertussen is er wel een reality-wedtsrijdserie: 007: Road to a Million. De James Bond-franchise is dus al wel verhuisd naar het kleine scherm.

Een echte spin-off?


Producer Barbara Broccoli gaf een heel duidelijk antwoord op de vraag of er een James Bond spin-off kan komen: nee. Als het team bezig is met een Bond-film, "vergt dit drie of vier jaar lang onze volledige aandacht."

De films krijgen dan ook alle focus en deze worden voor het grote scherm gemaakt. Alles aan de Bond-films is ook gemaakt voor een publiek om het project als een film te zien, dus er zullen geen films gemaakt worden.

Een groot risico


Bovendien komt een serie met heel veel risico's. Een serie zit heel anders in elkaar dan een film en vereisen ook andere vaardigheden. De hele franchise kan dan ook verpest worden door een slechte serie en dat is een risico dat niemand wil nemen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het trieste lot van Alicia in 'Fear the Walking Dead': het antwoord van de showrunners
Series / Nieuws

Het trieste lot van Alicia in 'Fear the Walking Dead': het antwoord van de showrunners

Wat is er precies gebeurd tussen Troy en Alicia in de tijdsprong?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De nieuwe trailer voor het midseason van Fear the Walking Dead is uit en er zijn twee hele grote onthullingen voor Madison: ze heeft Troy niet vermoord, maar hij heeft wel haar dochter Alicia vermoord. Maar wat is er precies gebeurd?

De laatste keer dat we Alicia zagen liep ze haar onvermijdelijke einde tegemoet in de radioactieve regen om overlevenden te zoeken. In de zevenjarige tijdsprong heeft Troy haar blijkbaar opgezocht en vermoord.

Wat is er gebeurd?


Troy overhandigde namelijk haar prothese en Victor Strand (Colman Domingo) en Daniel Salazar (Rubèn Blades) herkenden het als de skeletresten van Alicia’s geamputeerde arm.

Bovendien beweerde hij dat hij Alicia heeft achtergelaten als walker. Na al zijn rondzwerven in Mexico vond hij het namelijk goed dat Alicia hetzelfde zou doen. Ook dreigde hij tegen Madison dat Alicia haar misschien ooit zou vinden.

Wat is de waarheid?


Spreekt Troy de waarheid? Volgens showrunner Goldberg "moet je de rest van het seizoen kijken om erachter te komen".Fear the Walking Dead is te streamen op Prime Video.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit koppel was nog tien keer erger dan Joey en Rachel uit Friends
Series / Nieuws

Dit koppel was nog tien keer erger dan Joey en Rachel uit Friends

Degene die dit koppel bedacht heeft zou meteen ontslagen moeten zijn.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Over de jaren heen zijn er heel wat slechte koppels bij elkaar gezet in series. Een van de ergste koppels is zonder twijfel Joey en Rachel uit Friends; zelfs de acteurs vonden dit geen goed idee. Toch is er een koppel dat nog veel erger is.

Een gedeelte van Gossip Girl ging over verraad, moord en samenzwering, maar het grootste gedeelte ging toch wel over de liefde. De serie had zoveel verschillende koppels dat het soms lastig was om alles bij te houden, maar dit koppel is zeker niet te vergeten.

Het slechtste koppel ooit


Het meest ziekelijke en gehate koppel is Blair en Dan; zij krijgen zelfs nog meer commentaar dan Joey en Rachel uit Friends.

De twee hadden totaal geen chemie en ook weinig van dezelfde interesses. Het leek er ook op dat elke keer als ze elkaar aanraakten, ze zich oncomfortabel voelden.

Een vriendschap was acceptabel


Reddit gebruiker Sakura_drop liet weten dat een vriendschap acceptabel was geweest: "Ik vond het niet erg dat ze door de jaren heen langzaam een soort vriendschap ontwikkelden, omdat ze elkaar met tegenzin aardig gingen vinden, maar een romantische relatie? Nee."Gossip Girl is te streamen op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is waarom Jaskier uit 'The Witcher' een compleet andere naam heeft dan in de boeken
Series / Nieuws

Dit is waarom Jaskier uit 'The Witcher' een compleet andere naam heeft dan in de boeken

Het personage heeft een andere naam in de Netflix-serie, maar niet zonder reden.

Sinds 2019 is The Witcher een van de dominante krachten op Netflix. Zoals vaak als het gaat om boekverfilmingen zijn er veel veranderingen ten opzichte van het bronmateriaal, en die veranderingen zijn een bron voor discussie.

The Witcher is een verfilming van de boeken van de Poolse schrijver Andrzej Sapkowski. Een van de verschillen tussen boek en film is bijvoorbeeld de naamsverandering van het personage Dandelion.

Jaskier


Dandelion is namelijk de naam van het personage in de Engelse vertaling van de originele boeken. In de serie heet het personage echter Jaskier. Boekenfans zijn hier regelmatig woest over.

Maar in de originele Poolse boeken van schrijver Sapkowski heet het personage Jaskier, en niet Dandelion. In feite is de naam die het personage draagt in de Netflix-serie dus geloofwaardiger, of in ieder geval trouw aan het bronmateriaal.

Netflix


Jaskier en de andere personages uit de verfilming van Sapkowski's The Witcher zie je in actie op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix komt deze week met 8 nieuwe afleveringen waaronder het indrukwekkende 'Life on Our Planet'
Series / Nieuws

Netflix komt deze week met 8 nieuwe afleveringen waaronder het indrukwekkende 'Life on Our Planet'

Het is een week vol internationale actie, hilarische animatie en indrukwekkende documentaires.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.Get Gotti (seizoen 1)Verschijnt op: Dinsdag 24 oktober
Genre: Documentaire / Misdaad
Kijk op: Netflix

Synopsis: Deze docuserie van de makers van 'Fear City' volgt de strijd van de FBI om de beruchte maffiabaas John Gotti op te pakken, en belicht beide kanten van het verhaal.

Life on Our Planet (seizoen 1)Verschijnt op: Woensdag 25 oktober
Genre: Documentaire
Kijk op: Netflix

Synopsis: De buitengewone reis van het leven om te veroveren, zich aan te passen en te overleven op aarde gedurende miljarden jaren komt tot leven in deze baanbrekende documentaireserie.

Tore (seizoen 1)Verschijnt op: Vrijdag 27 oktober
Genre: Komedie / Drama
Kijk op: Netflix

Synopsis: Na de dood van de belangrijkste persoon in zijn leven stort een onvolwassen, doelloze 27-jarige zich in een onbekende wereld vol seks en drugs, en leert zo zichzelf kennen.

Overige series nieuw op NetflixHieronder de overige series die deze week op Netflix verschijnen.

24 oktober: Adventure Time (seizoen 1 - aflevering 1) - Animatie / Actie / Avontuur - Finn en zijn magische hond, Jake, maken een aantal surrealistische avonturen mee op hun reis door het land van Ooo.

25 oktober: Absolutni debiutanci (seizoen 1) - Drama / Romantiek - Twee jeugdvrienden die van hun laatste zomer aan zee genieten terwijl ze zich voorbereiden op de filmschool, ontmoeten een aspirant-atleet die onbekende verlangens aanwakkert.

26 oktober: Baby Animal Cam (seizoen 1 - aflevering 3) - Documentaire - Bekijk de dagelijkse routines, eigenaardige gewoonten en knusse habitats van verschillende babydieren in Cleveland Metroparks. Live-event in het Engels.

28 & 29 oktober: Strong Girl Nam-soon (seizoen 1 - aflevering 7-8) - Actie / Komedie / Misdaad - Een jonge vrouw met superkracht gaat naar Korea om haar biologische familie te vinden, maar raakt betrokken bij een drugszaak die haar krachten op de proef zou kunnen stellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Apple TV+ luidt in 'Monarch: Legacy of Monster' een nieuw tijdperk voor Godzilla in
Series / Nieuws

Apple TV+ luidt in 'Monarch: Legacy of Monster' een nieuw tijdperk voor Godzilla in

De streamingdienst heeft een serie gemaakt dat in de bioscopen niet zou misstaan.

Streamingdienst Apple TV+ komt binnenkort met de spannende nieuwe serie Monarch: Legacy of Monsters. Het belooft een frisse wind in de legendarische en omvangrijke Godzilla-saga te worden.


Uitvoerend producenten Chris Black en Matt Fraction hebben samen met een sterrencast, waaronder het dynamische duo Kurt Russell en Wyatt Russell, een verhaal gecreëerd dat fier overeind blijft staan in een wereld gedomineerd door kolossale wezens.

Godzilla en de titanen


Monarch: Legacy of Monsters speelt zich af in een wereld die nog herstellende is van de vernietigende gevechten van Godzilla en andere monsters. Daarnaast worden in de serie meerdere tijdlijnen benaderd.

Zo wordt er diep in de jaren 50 gedoken, waarin de oorsprong van de Monarch-organisatie en haar eerste ontmoetingen met de Massive Unidentified Terrestrial Organisms (MUTO's) worden verkend, afgewisseld met een verhaal in het heden.

Van het grote naar het kleine scherm


Met de komst van de succesvolle film Godzilla (2014) werd een nieuwe universum gelanceerd die inmiddels uit vier films bestaat, een vijfde film in de planning, en nu de gloednieuwe serie op Apple TV+.Kijk vanaf 17 november naar het nieuwe Monarch: Legacy of Monsters op Apple TV+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote verandering in 'The Wheel of Time' werd veroorzaakt door fans
Series / Nieuws

Grote verandering in 'The Wheel of Time' werd veroorzaakt door fans

Fans zijn mede verantwoordelijk voor een van de grotere verbeteringen in 'The Wheel of Time' seizoen 2.

The Wheel of Time seizoen 2 werd grotendeels beschouwd als een verbetering ten opzichte van het eerste seizoen van de serie. De serie bleef dichter bij het bronmateriaal en hierbij werd zelfs op de kleinste details gelet.

Een van de grootste veranderingen in de serie is het uiterlijk van de One Power. Dit komt dichter in de buurt van hoe deze in de boeken van Robert Jordan werd beschreven. De nieuwe VFX-supervisor van dit seizoen, Andy Scrase, legt in een interview uit waarom deze verandering gedaan werd.

Fanbase


"Er waren bepaalde dingen die ik eraan wilde toevoegen. Een groot deel daarvan was gebaseerd op het erkennen van de fanbase en de dingen die voor hen belangrijk zijn, dus een van mijn belangrijkste prioriteiten was het werken aan de channeling. [Ik wilde] een aantal dingen bespreken waarin [ze] geïnteresseerd waren, [de belangrijkste dingen zijn] de kleuren die we hebben geïntroduceerd".

"Want voor mij is dat een heel duidelijke, beknopte manier om te communiceren wat er in een weefsel zit, wat duidelijk deel uitmaakt van channeling, en channeling is een heel uniek magisch systeem dat heel specifiek en speciaal is voor Wheel of Time".

Details


Ook legt Scrase uit hoe de One Power door verschillende personages wordt gebruikt, en dat de manier waarop zij de kracht hanteren wordt gebruikt om hun persoonlijkheid te versterken. Gezien de hoeveelheid van opzettelijke keuzes die Scrase beschrijft, is het voor de echte fans zeker essentieel om de serie nog een keer opnieuw te bekijken en op de details te letten.Als we de woorden van Scrase in gedachten houden, is het zeker de moeite waard om te kijken hoe het channelen van ieder personages verschillend is, net als de effecten die de One Power tot leven brengen. Bekijk The Wheel of Time op Prime Video.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Fall of the House of Usher': Fans en critici lovend over 'Star War'-legende Mark Hamill
Series / Nieuws

'The Fall of the House of Usher': Fans en critici lovend over 'Star War'-legende Mark Hamill

Het zal misschien voor velen even wennen zijn om Hamill in zo'n rol te zien.

In het jaar 1977 verscheen acteur Mark Hamill voor het eerst als Luke Skywalker in de legendarische film Star Wars. In het nieuwe The Fall of the House of Usher speelt hij een compleet andere rol, die op veel lof kan rekenen.


In de nieuwe Mike Flanagan-serie speelt Hamill Arthur Pym, een louche advocaat belast met de juridische zaken van de Ushers, de corrupte familie achter Fortunato Pharmaceuticals. Hij schroomt zich niet om buiten de regels te opereren.

Belangrijke adviesgever


Het spelen van de rol heeft Hamill een stortvloed aan complimenten opgeleverd. Het was aanvankelijk niet zeker dat hij de rol van Pym zou spelen, maar zijn vrouw Marilou York wist hem uiteindelijk toch over te halen.

Na het lezen van het script was het York die zei: "Je moet dit doen!", terwijl ze zelf niet eens van horror houdt. Het blijkt dat het advies van zijn vrouw eentje was die zijn vruchten afwierp. De serie, en de rol van Hamill, scoren bij het publiek en de critici.

Weer een Flanagan-hit


The Fall of the House of Usher heeft momenteel een score van 89% op Rotten Tomatoes en scoort een 8,1 op IMDb. Hamill wordt vooral geprezen vanwege de intensiteit van zijn sinistere rol.Kijk alle afleveringen van The Fall of the House of Usher op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe is het tegenwoordig toch met die bloedmooie 'Xena' uit 'Xena: Warrior Princess'?
Series / Featured

Hoe is het tegenwoordig toch met die bloedmooie 'Xena' uit 'Xena: Warrior Princess'?

Hoe is het tegenwoordig met Lucy Lawless, die 'Xena' speelde?

Xena: Warrior Princess is één van de meest iconische series in de televisiegeschiedenis. Deze serie bereikte in de jaren '90 en '00s een ware cultstatus. De serie vertelde het verhaal van de stoere krijgsvrouw Xena in een mythische wereld vol avontuur en magie. Het was Lucy Lawless, die het personage van Xena tot leven bracht.

Xena was een personage dat in de serie groeide van schurk naar heldin. Ze begon als een gewelddadige krijger en werd uiteindelijk een beschermer van onschuldigen en een symbool van gerechtigheid.

Xena homo-icoon


Door de dubbelzinnigheid van Xena’s seksuele geaardheid verzamelde Lawless in de loop der jaren ook een grote groep fans in homoseksuele kring. Hoewel ze zelf heteroseksueel is, omarmt ze haar reputatie als homo-icoon door te verschijnen op homo-evenementen als de Gay Pride in Sydney.

Lawless werd geboren op 29 maart 1968 in Mount Albert, Nieuw-Zeeland. Ze heeft een indrukwekkende carrière opgebouwd als actrice en later ook als zangeres. Naast haar rol in Xena: Warrior Princess, schitterde ze in tal van andere tv-series en films, waaronder Spartacus en Parks and Recreation.

Ook zingen


Na haar glansrol in Xena: Warrior Princess deed ze mee aan het Amerikaanse Celebrity Duets. Zij zong in dit programma duetten met beroemde zangers en zangeressen. In 2007 gaf ze vervolgens zelf ook concerten waarbij ze covers maar ook eigen nummers zong.Bekijk op instagram


In haar persoonlijke leven is Lucy Lawless getrouwd met producent Robert Tapert, met wie ze drie kinderen heeft. Ze is ook bekend om haar activisme op het gebied van milieukwesties en sociale rechtvaardigheid. Zo werd ze in 2013 met een aantal andere Greenpeace-activisten veroordeeld voor een protestactie op een olieschip van Shell.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.