search
'The Fall of the House of Usher': Fans en critici lovend over 'Star War'-legende Mark Hamill
Series / Nieuws

'The Fall of the House of Usher': Fans en critici lovend over 'Star War'-legende Mark Hamill

Het zal misschien voor velen even wennen zijn om Hamill in zo'n rol te zien.

In het jaar 1977 verscheen acteur Mark Hamill voor het eerst als Luke Skywalker in de legendarische film Star Wars. In het nieuwe The Fall of the House of Usher speelt hij een compleet andere rol, die op veel lof kan rekenen.


In de nieuwe Mike Flanagan-serie speelt Hamill Arthur Pym, een louche advocaat belast met de juridische zaken van de Ushers, de corrupte familie achter Fortunato Pharmaceuticals. Hij schroomt zich niet om buiten de regels te opereren.

Belangrijke adviesgever


Het spelen van de rol heeft Hamill een stortvloed aan complimenten opgeleverd. Het was aanvankelijk niet zeker dat hij de rol van Pym zou spelen, maar zijn vrouw Marilou York wist hem uiteindelijk toch over te halen.

Na het lezen van het script was het York die zei: "Je moet dit doen!", terwijl ze zelf niet eens van horror houdt. Het blijkt dat het advies van zijn vrouw eentje was die zijn vruchten afwierp. De serie, en de rol van Hamill, scoren bij het publiek en de critici.

Weer een Flanagan-hit


The Fall of the House of Usher heeft momenteel een score van 89% op Rotten Tomatoes en scoort een 8,1 op IMDb. Hamill wordt vooral geprezen vanwege de intensiteit van zijn sinistere rol.



Kijk alle afleveringen van The Fall of the House of Usher op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen