search
Aanrader: Deze surrealistische scifi-serie met torenhoge IMDb-score van 8,5 staat gratis op YouTube

Aanrader: Deze surrealistische scifi-serie met torenhoge IMDb-score van 8,5 staat gratis op YouTube

'The Prisoner' geldt als een absolute scifi-klassieker en is nu gratis te zien.

Mitchell van Vuren
Op streamingdiensten zijn veel geweldige series te vinden voor een klein prijsje, maar wist je dat er op YouTube mooie series kosteloos te vinden zijn? Ook The Prisoner is gratis te bekijken, met een uitmuntende score van 8,5 op IMDb.

Patrick McGoohan speelde in de Britse televisieserie The Prisoner de hoofdrol als geheim agent. In het verhaal worden elementen van sciencefiction, psychologisch drama en spionnenfictie gecombineerd, wat destijds in 1967 nauwelijks op televisie voorkwam.

Verhaal


De synopsis luidt: "Een hooggeplaatste agent in de Britse regering neemt ontslag en vertrekt op vakantie. Tijdens het inpakken wordt hij overwelmd door gas, en wordt hij wakker in een prachtige gevangenis genaamd The Village."

De synopsis gaat verder: "Het doel is om hem geheime informatie te ontfustelen, maar de agent weigert. Wat volgt is een moeizame strijd, terwijl de agent probeert te ontsnappen en zijn ontvoerders allerlei middelen proberen om de informatie te krijgen die ze willen."

Ontvangst


Toen de serie in eerste instantie uitkwam, verbijsterde het grotendeels het publiek en waren de reacties gemengd. Veel mensen vonden de serie te controversieel, maar desondanks kon de serie rekenen op een grote cultfollowing.In 2013 zette TV Guide de serie op nummer 9 van beste scifi-series aller tijden, en werd er ook een televisieremake gedraaid in 2009 met Ian McKellen en Jim Caviezel. Gesprekken over een filmadaptatie zijn al gevoerd met Christopher Nolan en Ridley Scott, maar helaas zonder succes.

Kijken


De waanzinnige serie uit 1967 is in zijn totaliteit te bekijken op YouTube.

Aanbevolen artikelen