search
Marvel Studios degradeert hele reeks Marvel-series naar een plek buiten het Marvel Cinematic Universe
Series / Nieuws

Marvel Studios degradeert hele reeks Marvel-series naar een plek buiten het Marvel Cinematic Universe

In het pas uitgekomen boek over Marvel geeft topman Kevin Feige duidelijkheid aan de fans.

Gezien het enorme aantal Marvel-films en -series was het niet gek dat fans de nodige discussies voerden. De grootste vraag hierbij was natuurlijk of de producties die niet door Marvel Studios waren gemaakt binnen het officiële kanon vielen.

In het nieuwste boek over het MCU, getiteld 'Marvel Studios: The Marvel Cinematic Universe - The Official Timeline wordt deze vraag beantwoord. Niemand minder dan Kevin Feige zelf maakt duidelijk wat wel en wat niet binnen de Sacred Timeline valt.

Marvel Studios


In het voorwoord verwijst Feige naar series die niet door Marvel Studios zijn gemaakt. Denk hierbij aan series als Agents of S.H.I.E.L.D, WandaVision, en Daredevil. Deze vallen buiten het MCU. Feige: "Wat het Multiverse betreft, we erkennen dat er verhalen zijn die door anderen zijn verteld [Marvel Television in plaats van Marvel Studios] die kanoniek zijn".

"In dit boek wordt echter de Sacred Timeline gepresenteerd zoals die in Phase 4 te zien is geweest. We weten natuurlijk niet welke tijdlijnen in de toekomst bijeen gaan komen of misschien zelfs botsen," aldus de Marvel-baas.

Buiten het MCU


Hoewel hiermee in een klap een hele rits aan series buiten het MCU is geplaatst, wil dat dus niet zeggen dat er nooit meer iets met de 'andere' series wordt gedaan.



Vanuit het Multiverse bekeken is het eerder zo dat je meer vrijheid hebt. Marvel Studios hoeft niet telkens weer dingen recht te breien omdat er anders niks meer van klopt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen