search
Grote verrassingen op komst in 'Doctor Who': posters onthullen de schurken en helden
Series / Nieuws

Grote verrassingen op komst in 'Doctor Who': posters onthullen de schurken en helden

Hoewel de 60-jarige jubileumspecials van 'Doctor Who' in de geschiedenis duiken, symboliseren ze ook een nieuw begin voor de franchise.

Het officiële Doctor Who-account op X heeft drie epische nieuwe posters onthuld, waarmee het publiek alvast een voorproefje krijgt van de aankomende 60-jarige jubileumspecials. Deze zullen worden geleid door David Tennant, die terugkeert naar de serie om de veertiende incarnatie van The Doctor te spelen.

Ook zal Catherine Tate voor het eerst sinds 2009 terugkeren als metgezel Donna Noble. Daarnaast zien we de bekende gezichten van Jacqueline King, Bernard Cribbins en Karl Collins, vergezeld door nieuwkomers Yasmin Finney, Ruth Madeley, Neil Patrick Harris, en Miriam Margolyes.

Geschiedenis vieren


Voorafgaand aan de aanstaande 60e verjaardag van Doctor Who heeft het officiële X-account nieuwe posters onthuld voor elk van de drie specials, "The Star Beast", "Wild Blue Yonder" en "The Giggle". Hierin zien we de acteurs alvast in hun rollen, waardoor ook duidelijk wordt dat Harris de terugkerende slechterik The Toymaker uit het klassieke tijdperk van de serie speelt.

Op drie avonden in november en december viert Doctor Who de lange geschiedenis van de franchise, sinds de première op 23 november 1963. De driedelige verhaallijn zal niet alleen het duo The Doctor en Donna herenigen, maar zal ook een aantal terugkerende elementen uit de geschiedenis van de serie bevatten.

Nieuw begin


Maar het 60-jarig jubileum van Doctor Who viert niet alleen het verleden van de serie, maar geeft kijkers ook een idee van wat ze van de toekomst van de serie kunnen verwachten. Nu Disney assisteert bij de distributie en productie van Doctor Who, biedt het 60-jarig jubileum showrunner Russell T. Davies de kans om te laten zien hoe zijn visie voor de serie met hun hulp kan worden gerealiseerd.







Het 60-jarig jubileum van Doctor Who is het eerste inkijkje in hoe de franchise er in de toekomst uit komt te zien, met meer financiering en bredere marketing in de aanloop naar seizoen 14. De eerste special is vanaf 25 november te zien op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen