search
Na een geweldig eerste seizoen was deze brute gevangenisserie eigenlijk barslecht
Series / Nieuws

Na een geweldig eerste seizoen was deze brute gevangenisserie eigenlijk barslecht

Deze serie had moeten stoppen na seizoen 1, want de rest van de seizoenen waren slechts een slap aftreksel van het originele succes.

Het is ondertussen zo normaal dat een serie vijf tot zeven of zelfs nog meer seizoenen heeft. Helaas kan niet elke serie het succes van het eerste seizoen behouden. Hoe verder sommige series in het verhaal duiken, hoe slechter ze worden.

Er zijn heel veel redenen waarom een debuutseizoen populair kan worden. Een sterke start kan er dan helaas ook voor zorgen dat schrijvers denken dat ze de winnende formule hebben ontdekt waardoor ze deze alleen nog maar herhalen in andere seizoenen.

Sterke start, slecht vervolg


Prison Break had een heel sterk eerste seizoen waarin het het verhaal van ingenieur Michael volgde die alles op alles zette om zijn vals beschuldigde broertje uit de gevangenis te redden. Het eerste seizoen zat vol intriges, actie en interessante personages.

De rest van de seizoenen brachten echter niks nieuws en bleven hangen in de schaduw van het succes van seizoen 1. Ondanks de nog steeds aanwezige, vette actiescènes en misleidende verhaallijnen, evenaarde het de kwaliteit van seizoen 1 simpelweg niet meer.

Heel erg zonde


De mogelijkheden leken eindeloos na het succes van seizoen 1, maar deze zijn jammer genoeg niet goed benut.

Bekijk op instagram


Prison Break is te streamen op Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen