search
De beste twist ooit in een serie: in een klap is alles compleet anders in 'This is Us'
Series / Nieuws

De beste twist ooit in een serie: in een klap is alles compleet anders in 'This is Us'

This is Us heeft de kunst van plottwist goed onder de vingers: deze plottwists waren zonder twijfel de beste ooit.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Een goede serie kan kijkers op het verkeerde been zetten en ze volledig verrassen. Er bestaan heel veel series die op meesterlijke wijze hun publiek voor de gek gehouden hebben met slimme plotwendingen die niemand had kunnen voorspellen.

Wat maakt een wending precies een goede wending? Ten eerste moeten kijkers echt helemaal verbaasd zijn door de twist. Ten tweede moet het ook werkelijk van waarde zijn in de serie. Als de wending onduidelijk is, dan is deze niet goed uitgevoerd of totaal onnodig.

De kunst van plottwists


Veel series proppen zonder reden een wending in hun verhaal, alleen maar om een wending te hebben. Dit doet afbreuk aan de serie, terwijl een twist juist meer waarde zou moeten geven.

This is Us heeft de kunst van twists helemaal onder de vingers. Deze serie staat erom bekend om het publiek aan het huilen te krijgen, maar is ook populair geworden door de verrassende wendingen.

De wendingen van This is Us


De serie gebruikt heel veel flashforwards en flashbacks om verrassende plotwendingen te creëren. De eerste grote wending kwam bijvoorbeeld al aan het einde van de pilot toen bekend werd gemaakt dat het verhaal van Jack en Rebecca zich in het verleden afspeelde en dat zij de ouders waren van Kevin, Kate en Randall.This is Us is te streamen op Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen