search
Is die gave X-Men theorie in 'Loki' waarheid of gewoon complete onzin?
Series / Nieuws

Is die gave X-Men theorie in 'Loki' waarheid of gewoon complete onzin?

De deuren waar fans zo wild van worden blijken slechts toeval te zijn

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fans konden hun ogen niet geloven toen ze in de serie 'Loki' een hint dachten te ontdekken naar de 'X-Men', die ieder moment opnieuw geïntroduceerd kunnen worden in het Marvel Cinematic Universe.

In 'Loki''s TVA (Time Variance Authority) is een belangrijke kamer weggelegd voor het 'Temporal Loom', het weefgetouw met tijdslijnen. De deuren van deze kamer kwamen fans echter vaag bekend voor.

Cerebro


De deuren naar deze ruimte lijken vaag op de deur naar Cerebro, het apparaat in X-Men, waarmee professor Xavier zijn telepathie kan vergroten.

Door deze ronde deur met een "X"-patroon, dachten sommigen dat Loki opzettelijk verwees naar de nog te introduceren mutanten in het MCU.

Ondergrondse raketbunkers


Loki's productieontwerper en regisseur van Aflevering 3, Kasra Farahani, drukte dit gerucht echter snel de kop in: "Nee, ik weet zelfs niet waar de deuren over gaan waar mensen het over hebben."



Het lijkt dus puur toeval en dat bevestigt Farahani ook: "We waren op zoek naar ondergrondse raketbunkers, raket-silo's uit de Koude Oorlog. Die bunkers hebben extreem zwaar versterkte deuren, daar komt het vandaan."

X-Men in het MCU


De Mutanten hebben tergend langzaam hun weg gevonden naar het Marvel Cinematic Universe. Recentelijk met personages zoals Ms. Marvel en Namor uit Black Panther: Wakanda Forever.



De X-Men zelf hebben echter nog geen rol gespeeld in het Marvel Cinematic Universe, althans niet op de Sacred Timeline.

Loki is elke vrijdag te zien op Disney+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen