search
Hollywood-icoon Winona Ryder had geen idee wat Netflix was toen ze gecast werd in 'Stranger Things'
Series / Nieuws

Hollywood-icoon Winona Ryder had geen idee wat Netflix was toen ze gecast werd in 'Stranger Things'

Na talloze rollen in de grootste blockbusters moest haar worden uitgelegd wat streamen was.

Toen Stranger Things in 2016 voor het eerst op Netflix in première ging, sloeg het in als een bom. Tussen de castleden zat een ster van formaat, alleen moest actrice Winona Ryder wel eerst uitgelegd worden wat Netflix was.


Inmiddels zijn Netflix en Stranger Things niet meer weg te denken uit het collectieve geheugen van het publiek, en vooral niet Ryders rol als de immer bezorgde moeder van Will, Joyce Byers.

Stoomcursus streamingdiensten


Onlangs onthulde Shawn Levy, de producer van Stranger Things, in een gesprek met Josh Horowitz op zijn Happy, Sad, Confused-podcast dat de actrice niet wist wat Netflix was toen ze zich bij het project voegde.

Levy vertelde: "Tijdens onze eerste ontmoeting zaten de Duffers en ik met haar aan tafel en dronken wat thee, toen ze begon met de vraag: Wat is Netflix? Wat is streaming? Is het zoals tv maar anders? Dat was het beginpunt. Ik ben echt dol op die vrouw."

Ster uit de jaren 80


Ryders rol in Stranger Things was van groot belang voor de serie, aangezien het verhaal zich afspeelt in de jaren 80, een decennium waarin Ryder een van de grootste sterren in Hollywood was. Zo werkte ze voor het eerst samen met Tim Burton aan de film Beetlejuice.Kijk alle afleveringen van Stranger Things op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen