search
Deze series zouden tegenwoordig "enorm fout" zijn, maar ze waren zo leuk!
Series / Featured

Deze series zouden tegenwoordig "enorm fout" zijn, maar ze waren zo leuk!

Drie knallers die goed staan aangeschreven zijn tegeljkertijd uit een ander tijdperk.

Er is een behoorlijk stevige discussie gaande over discriminatie en wat in dat verband wel en niet kan in series. Zo zijn er bijvoorbeeld oude komedieseries die worden aangepast omdat er foute grappen in worden gemaakt.

Ongeacht wat je van dit soort acties vindt, sommige series zouden vandaag de dag aanzienlijk anders geschreven worden. Hieronder lees je over drie series die het in 2023 waarschijnlijk niet zouden redden.

24


De thrillerserie over Jack Bauer (Kiefer Sutherland) liep negen seizoenen (2001 - 2014) en werd de hemel in geprezen. Jack komt in Los Angeles te werken bij een anti-terrorisme eenheid.

Sutherlands personage vond dat het doel de middelen heiligde en had hierdoor de nodige aanvaringen met zijn collega's. Hoewel de serie een Golden Globe Award won voor Beste Dramaserie, was er ook de nodige kritiek. Zo werd martelen verheerlijkt en werden Arabieren nogal stereotypisch neergezet.

Rotten Tomatoes: 86%

Kijk hier.

Nip/Tuck


Dit medische drama telt zes seizoenen (2003 - 2010) en gaat over de plastisch chirurgen Dr. Sean McNamara (Dylan Walsh) en Dr. Christian Troy (Julian McMahon) en hun privékliniek. Sean is een familieman, terwijl Christian een heerlijk foute gluiperd is die zijn patiëntes in bed wil krijgen.



Ook Nip/Tuck won een Golden Globe Award voor Beste Dramaserie. Jammer genoeg werden vrouwen, minderheden en dikke mensen wel érg plat neergezet.

Rotten Tomatoes: 81%

Kijk hier.

Two and a Half Men


De komediehit duurde twaalf seizoenen (2013 -2015). Bij het publiek sloeg de serie prima aan, maar de critici waren wat minder positief. Two and a Half Men gaat over Alan Harper (Jon Cryer) en zijn zoon Jake (Angus T. Jones). Vader en zoon trekken in bij Alans broer Charlie (Charlie Sheen).



Charlie's leven bestaat uit zijn baan in de reclame en zijn uitbundige vrijgezellenbestaan. Ook zien we Alans, en later ook Jake's avonturen met de dames. De serie was op zich wel grappig maar ook nogal kinderachtig, waarbij zowel de hoofdpersonages als hun dates eigenlijk oppervlakkige mensen zijn.

Rotten Tomatoes: 66%

Kijk hier.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen