search
De beste dystopische scifi-serie van dit moment heb je waarschijnlijk nog niet gezien
Series / Featured

De beste dystopische scifi-serie van dit moment heb je waarschijnlijk nog niet gezien

'Silo' onthult een duistere ondergrondse wereld vol mysterie en onthullingen

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De Apple TV+ serie Silo speelt zich af in een dystopische toekomst waarin een gemeenschap leeft in een enorme silo die 144 verdiepingen diep onder de grond gaat.

Silo, gebaseerd op de populaire boekenreeks van Hugh Howey, is een Amerikaanse sciencefiction-dramaserie over een donkere, dystopische toekomst.

Uitgewist


De serie gaat over een wereld waarin het verleden is uitgewist, waar geheimen diep begraven zijn en waar de inwoners gehoorzamen aan strenge regels, bedoeld als bescherming.

We beginnen in de serie bij de nieuwsgierige ingenieur Juliette Nichols, gespeeld door Rebecca Ferguson, die onbedoeld wordt meegezogen in de geheimen van de Silo.

Cast


Elk personage in Silo blijkt zijn geheimen en intrige te kennen. Juliette, samen met haar echtgenoot Holston (gespeeld door David Oyelowo) en Allison (Rashida Jones), begint te twijfelen aan de officiële geschiedenis en het gezag dat de Silo beheert.De hoofden van beveiliging en IT, Robert Sims (rapper Common) en Bernard Holland (Tim Robbins), hebben ook hun eigen plannen en geheimen. Juliette's zoektocht om de onderste steen boven te krijgen stuit op steeds meer drama en intrige.

Lovende reacties


Silo is een hit. De productie en het sterke acteren van Rebecca Ferguson krijgen veel lovende reacties. De enige lichte kritieken die de serie te verduren kreeg gingen over de ontwikkeling van de personages en het tempo. Toch heeft Silo een grote fanbase.Silo werd dit jaar dan ook vernieuwd voor een tweede seizoen, dat waarschijnlijk in 2024 te zien zal zijn op Apple TV+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen