search
'Silo'-hoofdrolspeelster Rebecca Ferguson over de toekomst van de serie: "het staat vast"
Series / Nieuws

'Silo'-hoofdrolspeelster Rebecca Ferguson over de toekomst van de serie: "het staat vast"

De hitserie van Apple TV+ heeft een tweede seizoen gekregen, maar volgen er meer?

De Zweedse actrice Rebecca Ferguson beleeft geweldige tijden. Niet alleen had zij een belangrijke rol in Dune, de dystopische scifi-thriller Silo is een hit gebleken.

In gesprek met Collider onthult Ferguson wat de toekomstplannen zijn voor de serie. Dat seizoen 2 er komt staat vast, en wellicht komt er een derde seizoen.

Achter de deur


Aan het einde van seizoen 1 bevindt hoofdpersoon Juliette zich in een précaire positie. Zij heeft namelijk watervrees en op de bodem van de silo bevindt zich iets dat verdacht veel op een waterreservoir lijkt.

Desgevraagd teasde Ferguson: "Ik kan het je wel vertellen, maar dan moet ik je vermoorden. De deur wordt echter niet geopend zonder te onderzoeken wat zich er achter bevindt. Daar laat ik het voor nu bij".

Vastgelegd


De boekenserie van Hugh Howey biedt genoeg materiaal voor drie seizoenen, en misschien wel meer. Hoeveel seizoenen er komen weet Ferguson echter niet te zeggen.

De actrice heeft zich in haar contract voor maar liefst twee tot drie jaar vastgelegd. Ferguson: "Voorlopig wil ik me op het tweede seizoen richten. Wat er in de toekomst gebeurt moet voorlopig nog blijken. Ik denk dat iedereen vooral kijkt naar hetgeen mogelijk is".

Gezien de voortdurende schrijversstaking is het begrijpelijk dat Ferguson niet te zeer uit wil wijden over verdere toekomstplannen. Uit haar uitspraken blijkt dat Apple TV+ zeker door wil gaan met de serie maar dat dit wel samenhangt met het snel veranderende tv- en filmlandschap.

Je kunt Silo streamen op Apple TV+.






Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen