search
'Masters of the Air' komt eraan: wat je kunt verwachten van de spectaculaire opvolger van 'Band of Brothers'
Series / Featured

'Masters of the Air' komt eraan: wat je kunt verwachten van de spectaculaire opvolger van 'Band of Brothers'

De langverwachte knaller van Steven Spielberg en Tom Hanks is binnenkort te zien.

Na Band of Brothers en The Pacific is er een nieuwe Tweede Wereldoorlog-drama onderweg. Ook Masters of the Air is op waarheid gebaseerd en gaat over de 100th Bombardment Group en hun luchtaanvallen op Nazi-Duitsland.

De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Donald L. Miller. Er is een enorm budget waarmee we de nodige luchtgevechten gaan zien. Naast het visuele spektakel belooft ook de verhaallijn over krijgsgevangenschap een knaller van een serie.

Royaal budget


Naast de terugkeer van de makers Spielberg en Hanks bericht THR dat er een royaal budget van ruim $ 200 miljoen is uitgetrokken. Dit belooft veel goeds wat de luchtgevechten betreft, de kijkers kunnen rekenen op een realistische weergave.

De film Top Gun vernieuwde destijds de manier waarop deze scènes gefilmd werden. Er werd in die film bijvoorbeeld vanuit de cockpit van daadwerkelijke jets gefilmd. Masters of the Air zal ongetwijfeld met hun eigen ideeën en vernieuwingen komen.

Bijzondere aandacht


We zien ook nu een ensemblebezetting, maar de personages van majoor Gale Cleven (Austin Butler) en majoor John Egan (Callum Turner) krijgen bijzondere aandacht. De twee piloten werden, op verschillende tijdstippen, neergehaald en gevangen genomen door de Duitsers.



Beide mannen brachten een zware en wanhopige tijd door in krijgsgevangenschap voordat ze uiteindelijk wisten te ontsnappen.

Sterk drama


Zowel de visuele weergave als een bijzonder verhaalelement wijzen erop dat er een sterk drama te zien zal zijn. De eerste twee afleveringen van Masters of the Air zijn vanaf 26 januari 2024 op Apple TV+ te bekijken.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen