search
Deze gruwelijke dood in 'Game of Thrones' kwam door Jon Snow en niemand had dat echt door
Series / Nieuws

Deze gruwelijke dood in 'Game of Thrones' kwam door Jon Snow en niemand had dat echt door

De families in Game of Thrones zijn soms erg ingewikkeld, maar dit spant toch wel de kroon.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er worden heel wat mensen vermoord in Game of Thrones en elke moord heeft een bepaalde betekenis. Ook al wordt pas op het einde duidelijk wie die persoon precies was.

Pas aan het einde van de serie leren we wie de echte vader van Jon Snow is. Dit is een grote onthulling, maar feit is dat we hem allang hebben gezien. En ook zijn dood.

De vader van Jon Snow


Gedurende bijna de hele serie kennen we Jon Snow als de bastaardzoon van Lord Eddard Stark en dat is ook hoe hij erover denkt. Pas aan het einde van de serie leert hij meer over zijn afkomst, dus hoe had hij hiervoor kunnen weten dat hij zijn vader aan het vermoorden was?

Jon Snow is namelijk de zoon van Rhaegar Targaryen en Lyanna Stark (wat al ontdekt was in een fenomenale fantheorie uit 2016). Er is ook een theorie dat Rhaegar niet helemaal dood is.

De vergaande theorie


Na zijn dood tijdens de Slag om de Drietand zou Rhaegar weer tot leven zijn gekomen om zijn profetie te vervullen en de Lange Nacht te stoppen. Hij zou zijn eigen leger opgebouwd hebben en Mance Rayder, de koning van het vrije volk, zijn geworden.Mance Rayder groeide op als krijger en zijn mantel had zelfs de kleuren van het Huis Targaryen: rood en zwart (wat extra benadrukt is bij George Martin). Hij bouwde een band op met zijn zoon, maar geen van beiden beseften dat ze familie waren. Uiteindelijk executeerde Jon zijn vader in Castle Black.

Te zien op HBO Max


Game of Thrones is te streamen op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen