search

Ons nieuws van maandag 30 oktober 2023

Recensie Netflix-serie 'Get Gotti'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Get Gotti'

Driedelige documentaire vertelt hoe maffiabaas John Gotti keer op keer wist te ontkomen.

Regie: Sebastian Smit | Afleveringen: 3 | Speelduur: 46-57 minuten | Jaar: 2023

In de jaren tachtig was maffioso John Gotti zowel berucht als beroemd. Hij klom hogerop door zijn voorganger om te leggen, waarna hij binnen no time bekend kwam te staan als de pater familias van de onderwereld. Get Gotti schijnt een licht op het leven en de carrière van de beroemde maffiabaas. Het resulteert in een boeiend inzicht in de wereld van de georganiseerde misdaad en de jacht op deze ongrijpbare charmeur.

Gotti wordt neergezet als een man die niet alleen de maffiawereld regeerde, maar ook de harten van veel buitenstaanders veroverde. Velen keken tegen hem op en konden hem, ondanks zijn criminele praktijken, wel waarderen. Zijn charme maakte hem zowel aantrekkelijk als intrigerend en de kijker kan bijna niet anders dan gefascineerd raken door zijn bijzondere verschijning. Dat hij vele moorden op zijn naam had staan is nauwelijks te geloven.

Een van de interessantste delen van Gotti's levensverhaal is de intense jacht die de autoriteiten op hem voerde. Verschillende opsporingsdiensten probeerden hem te pakken te krijgen, wat zorgde voor een onderlinge strijd. Dat klinkt als een spannend en heldhaftig proces, terwijl het eigenlijk ontzettend vreemd is dat het meer draaide om wie er met de eer kon strijken dan om het bestrijden van misdaad.

Get Gotti maakt veel gebruik van authentiek beeldmateriaal waarop Gotti en zijn handlangers te zien zijn, waarmee het geloofwaardig wordt gepresenteerd dat het gaat om iets groots in de Amerikaanse geschiedenis. Het is fascinerend om te zien hoe er maandenlang naar bewijs werd gezocht en hoe het lukte om afluisterapparatuur in Gotti's hoofdkwartier te plaatsen. De betrokkenen praten hier vol trots over en hun geluidsopnamen zijn uiteraard veelvuldig te horen.

Ook komt enkele bekenden van Gotti aan het woord, die zelf ook connecties hadden binnen de onderwereld en zich zijn charismatische verschijning nog goed kunnen herinneren. Zij vertellen over het leven binnen de maffia, hoe er weggekomen werd met tal van misdaden en hoe het leven er voor hen uitzag nadat Gotti gepakt was. De trots is van hun enthousiaste gezichten af te lezen.

Hier en daar laten de makers wat steken vallen door iets te duidelijk ontzag te hebben voor Gotti. Bovendien hadden bepaalde aspecten van zowel zijn privéleven als zijn criminele activiteiten beter kunnen worden uitgelicht om een vollediger beeld te schetsen van het leven van deze beruchte maffioso.

Get Gotti is een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de maffiawereld en de fascinerende verschijning van John Gotti. De documentaire laat goed zien hoe hij keer op keer wist te ontkomen aan de autoriteiten, om uiteindelijk te worden ingehaald door zijn eigen onvoorzichtigheid. En uiteraard ook de vastberadenheid van degenen die hem koste wat kost wilden pakken, al ging dat vooral om hun eigen eergevoel.

★★★☆☆

Get Gotti is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Matthew Perry is helaas niet de eerste 'Friends'-acteur die is overleden, deze acteurs gingen hem voor
Series / Nieuws

Matthew Perry is helaas niet de eerste 'Friends'-acteur die is overleden, deze acteurs gingen hem voor

Matthew Perry was helaas niet de eerste 'Friends'-acteur die overleden is

Met het tragische overlijden van Matthew Perry is de hoofdcast van het zeer populaire Friends helaas niet meer compleet. Gedurende de tien seizoenen van de iconische serie zijn er de nodige gastacteurs langsgekomen waarvan er een aantal helaas ook zijn overleden.

Robin Williams


De grote filmster Robin Williams maakte zijn opwachting in een aflevering van het derde seizoen en vertolkte een karakter genaamd Tomas. In een 'intiem' gesprek onthult hij aan zijn vriend Tim, gespeeld door Billy Crystal, dat zijn vrouw een affaire heeft met haar gynaecoloog.

Williams overleed op 11 augustus 2014 door zelfdoding.
Bekijk op instagram

Taylor Negron


Taylor Negron was de acteur die Alessandro vertolkte, de eigenaar van het gelijknamige restaurant dat werd bekritiseerd door Monica in het vierde seizoen.

Na de scherpe column besluit Alessandro naar haar appartement te gaan om haar ter verantwoording te roepen, waarbij hij verrast wordt door haar tomatensaus. Dit leidde tot haar aanstelling als chef-kok voor zijn keuken.

Negron overleed op 10 januari 2015 aan leverkanker in Los Angeles. Hij was toen 57 jaar oud.

Stan Kirsch


Stan Kirsch vertolkte de rol van Ethan in het eerste seizoen. In deze aflevering date hij Monica en beweert hij dat hij 22 jaar oud is. Uiteindelijk ontdekt ze echter de waarheid: hij was slechts 17 en nog steeds een middelbare scholier.

Kirsch pleegde in januari 2020 zelfmoord.

Max Wright


Vooral bekend van zijn rol als het gezinshoofd Willie Tanner in Alf, verscheen Max Wright in twee afleveringen van Friends. In de komedieserie was de acteur de oorspronkelijke uitbater van de Central Perk koffieshop, totdat hij uiteindelijk werd vervangen door Gunther.

Max Wright overleed op 75-jarige leeftijd in juni 2019 na een lange strijd tegen kanker.
Bekijk op instagram

James Michael Tyler


Na Max Wright was het de beurt aan James Michael Tyler om de rol van Gunther te spelen, de koffieshopbeheerder die smoorverliefd was op Rachel Green. Tyler vertolkte Gunther in 148 afleveringen van de serie.

Tyler kreeg in 2018 de diagnose prostaatkanker, uiteindelijk overleed hij aan complicaties nadat de ziekte was uitgezaaid.

Ron Leibman


Leibman was de acteur die de autoritaire vader van Rachel vertolkte.
De acteur overleed aan complicaties als gevolg van een longontsteking in december 2019.

Kijk de Friends-avonturen terug op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Breaking Bad'-regisseur noemt dit de domste scène uit de serie
Series / Nieuws

'Breaking Bad'-regisseur noemt dit de domste scène uit de serie

Deze onthulling van 'Breaking Bad'-regisseur Vince Gilligan zal je zeker verrassen...

Breaking Bad is een van de meest invloedrijke series van deze eeuw. De serie slaagde er niet alleen in om de kwaliteit gedurende alle seizoenen op peil te houden, maar bleef zichzelf ook steeds overtreffen.

Aan het einde van seizoen 5 keert Walter White terug naar Albuquerque en dwingt hij zijn voormalige partners, Elliot en Gretchen, om 10 miljoen aan te nemen zodat ze deze later aan Walter Jr. kunnen geven. Daarna neemt Walter afscheid van Skyler en gaat hij naar Welkers schuilplaats.

Domste beslissing ooit


Daar gebruikt Heisenberg een machinegeweer om de criminelen te vernietigen. Jesse is vrij en vertrekt in de El Camino. Een dodelijk gewonde Walter White maakt zijn laatste ronde door het lab. Het is zijn tijd om te sterven.

Naar dit briljante einde van Breaking Bad werd al gehint in de eerste aflevering van seizoen 5, waarin we Walter een machinegeweer zien kopen. Regisseur Vince Gilligan heeft echter toegegeven dat de scène waarin hij het geweer koopt de domste beslissing ooit was.

Onverwachte bekentenis


Waarom? Omdat hij simpelweg niet wist waar hij met deze verhaallijn verder heen moest. In een interview met Variety zei Gilligan het volgende: "Een van de domste dingen die ik ooit in mijn carrière heb gedaan, was het idee dat Walter White een machinegeweer zou kopen, terwijl we niet wisten wat hij ermee ging doen. Wij hadden geen idee".



Een nogal onverwachte bekentenis van de maker van zo'n briljante serie. Maar dit maakt de prestatie van Gilligan eigenlijk alleen maar indrukwekkender, aangezien hij na maanden van nadenken de geweldige finale creëerde die we uiteindelijk gezien hebben. Stream Breaking Bad op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De live-action 'Avatar: The Last Airbender'-serie op Netflix maakt goed wat de film verkeerd deed
Series / Nieuws

De live-action 'Avatar: The Last Airbender'-serie op Netflix maakt goed wat de film verkeerd deed

Er is hoop voor de live-action 'Avatar: The Last Airbender'-serie van Netflix!

Een live-action Avatar: The Last Airbender-serie is momenteel in de maak bij Netflix. En dat is erg goed nieuws voor fans, want deze serie heeft nu al het grootste probleem van de film van M. Night Shyamalan uit 2010 verholpen.

De meeste details over de remake van Netflix zijn nog geheim, omdat het nog wel even duurt voordat de serie uitkomt. Maar we weten al wel wat over de verhaallijnen en de casting keuzes. En dat laatste punt is precies waar deze serie het nu al beter doet dan de film.

Verkeerde casting


The Last Airbender was aanvankelijk een van de meest gehypte films van 2010, vanwege de vele fans van de originele animatieserie. Zodra de film echter zijn cast aankondigde, kreeg deze enorm veel kritiek. En terecht.

De verhaallijn van de originele serie was geïnspireerd op Oost-Aziatische kunst, cultuur en mythologie, en bevatte zelfs directe verwijzingen naar veel historische gebeurtenissen uit de echte wereld. Hierdoor was het dus erg verrassend toen er een witte acteur gecast werd om het hoofdpersonage Aang te spelen.

Probleem


Verschillende details in de originele serie suggereren dat de Air Nomads voornamelijk gebaseerd zijn op de Tibetaans-boeddhistische cultuur. In plaats van ze stereotyperend uit te beelden, geeft de animatieserie alles correct weer, van hun gebruiken tot hun kleding.

Bekijk op instagram


Door een witte acteur te casten, verminderde The Last Airbender onmiddellijk de culturele ondertonen en de historische relevantie die de animatieserie met zich meebracht. En afgezien van Aang waren ook de acteurs die Katara en Sokka speelden wit, wat het probleem des te duidelijker maakte.

Beter op weg


Hoewel het nog moet blijken hoe Avatar: The Last Airbender van Netflix de verhaallijn van de originele serie in live-action gaat uitvoeren, bewijst de casting dat de serie beter op weg is dan de film uit 2010. Omdat erfgoed en cultuur cruciale aspecten zijn voor de serie, heeft de serie acteurs gecast die de personages uit de anime volledig zouden belichamen.

Bekijk op instagram


We zien Gordon Cormier als Aang, Kiawentiio als Katara en Dallas Liu als Zuko. Wel leverde de casting van Sokka controverse op, omdat acteur Ian Ousley ervan wordt beschuldigd dat hij zou hebben gelogen over zijn Cherokee-achtergrond om de rol te bemachtigen. De releasedatum van Avatar: The Last Airbender is nog niet bekend.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze ijzige Stephen King-mysterieserie had veel beter een film kunnen zijn
Series / Featured

Deze ijzige Stephen King-mysterieserie had veel beter een film kunnen zijn

Ondanks de goede kritieken en enthousiaste kijkers was een film misschien beter geweest.

Stephen Kings boek De buitenstaander (The Outsider) kwam uit in 2018. In 2020 was seizoen 1 van de verfilming te zien op HBO Max.

Jammer genoeg ging na één seizoen de stekker er al uit, ondanks het feit dat de kritieken uitstekend waren. Het bleek een tour de force om de griezelige atmosfeer gedurende tien afleveringen vast te houden, waardoor een film wellicht beter was geweest.

IJzersterk alibi


Wanneer in Cherokee City, in de Amerikaanse staat Georgia, het verminkte lichaam van een kind wordt gevonden onderzoekt rechercheur Ralph Anderson (Ben Mendelsohn) de zaak.

Al gauw wijst het onderzoek naar baseball coach Terry Maitland (Jason Bateman). Deze blijkt echter een ijzersterk alibi te hebben.

Niet uit de verf


Het verhaal wordt in een rustig tempo verteld, en de eerste twee afleveringen doen je op het puntje van je stoel zitten. Daarna zakt een en ander qua sfeer wat in. Op het moment dat het horror-element op de voorgrond treedt komt dit net niet goed genoeg uit de verf.



Om deze reden had een film waarschijnlijk beter gewerkt, aangezien dit het verhaal compacter weergeeft. The Outsider is volledig te bekijken op HBO Max.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie HBO Max-serie 'Our Flag Means Death' seizoen 2
Recensie

Recensie HBO Max-serie 'Our Flag Means Death' seizoen 2

Rhys Darby en Taika Waititi hijsen de vlag voor een nieuw seizoen van de romantische komedie op zee.

Regie: Andrew DeYoung, Fernando Frias, David Jenkins | Cast: Rhys Darby (Stede Bonnett), Taika Waititi (Edward Teach/Blackbeard), Con O'Neill (Izzy Hands), Vico Ortiz (Jim), Joel Fry (Frenchie), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 23-30 minuten | Jaar: 2023

Wanneer je als queer kijker een bijna niet te ontkennen chemie ziet tussen twee mensen van hetzelfde geslacht, resulteert dat in de verwachting dat de makers het publiek ervan zullen proberen te overtuigen dat deze personages alleen vrienden zijn. In een vreugdevolle wending in het eerste seizoen van Our Flag Means Death werd echter alle twijfel overboord gegooid toen Stede Bonnett en Edward Teach, ook wel bekend als The Gentleman Pirate en Blackbeard, een teder moment deelden in het maanlicht, inclusief kus. In seizoen twee wordt na een onstuimige periode de bloeiende relatie tussen de twee zeevaarders verder verkend.

Seizoen een van Our Flag Means Death werd onder andere geprezen voor het omwerpen van een aantal veelvoorkomende conventies rondom lhbtqia+-personages en -verhaallijnen. Als combinatie van een sitcom op de werkvloer (in de vorm van een disfunctionele piratenbemanning) en een romantische komedie op zee bevat deze serie een aantal plotelementen die je niet snel bij elkaar verwacht. Deze serie lijkt dan ook niet bang om te doen waar ze zin in heeft.

De bemanning van The Revenge bevat diverse identiteiten en herkomsten, maar men vindt elkaar in een behoefte aan de vrijheid van het zeevaarderbestaan. Als een soort gevonden familie verdedigen de bemanningsleden elkaar en hun enigszins ongekwalificeerde kapitein Stede Bonnett. In het eerste seizoen was het vooral diens onkunde die voor hilariteit zorgde en het verhaal voortstuwde. Althans, totdat zijn romance met Edward Teach zich begon te ontwikkelen. Seizoen twee bevat minder schermtijd voor de bemanning en meer voor een peinzende Stede die wanhopig probeert Edward terug te winnen.

Dat we meer zien van Stede en Ed is een logische keuze, aangezien hun relatie de fans sinds het slot van het vorige seizoen flink bezighield, maar het kibbelen en achter elkaar aan rennen kan op den duur de minder betrokken kijker wat gaan vervelen. De komische noot waarin de bijpersonages voorheen voorzagen zou in dat geval meer dan welkom zijn. Toch worden zij niet geheel aan de kant geschoven. Nieuwe personages doen hun intrede en oude personages vinden hun weg terug naar The Revenge. Vooral de eerste stuurman van Blackbeard, Izzy Hands, krijgt een noemenswaardige verhaallijn toebedeeld.

Wat betreft het centrale punt van de serie, de relatie tussen Stede en Ed, valt er weinig meer te wensen. De twee zijn verliefd, daar is geen twijfel over mogelijk, en hun liefde voor elkaar helpt ze betere keuzes te maken over zichzelf en de mensen om hen heen. Daarnaast blijven ze ook gewoon grappig, wat te danken is aan het acteerwerk van Rhys Darby en Taika Waititi.

De beste manier om hun relatie en die van andere personages, zowel romantisch als platonisch, te omschrijven is respectvol. Respectvol vanuit de personages, maar ook vanuit de makers. Daarmee verliest Our Flag Means Death misschien het scherpe randje van het eerste seizoen, maar niet zodanig dat de serie niet meer interessant is om naar te kijken.

★★★★★

Our Flag Means Death is te zien bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
What's in a name? Waarom heet 'Black Mirror' eigenlijk 'Black Mirror'?
Series / Featured

What's in a name? Waarom heet 'Black Mirror' eigenlijk 'Black Mirror'?

Waarom heet de serie 'Black Mirror' nu eigenlijk 'Black Mirror'?

Hoe komt een serie nu precies aan zijn naam? In deze reeks behandelen wij een aantal serienamen die inmiddels gemeengoed zijn geworden dat we vaak niet eens meer weten waar de titel nu vandaan komt. Wij beginnen deze reeks met de serie Black Mirror.

Deze anthologieserie gecreëerd door Charlie Brooker roept een intrigerend en duister beeld op van de nabije toekomst. De losse afleveringen van de serie delen een gemeenschappelijk thema: de reflectie van de donkere kant van technologie en de maatschappij.

De term 'Black Mirror'


De titel van de serie Black Mirror verwijst naar het scherm van onze apparaten, zoals smartphones, tablets en computers, wanneer ze niet in gebruik zijn. Wanneer het scherm is uitgeschakeld, weerspiegelt het vaak de gebruiker en de omgeving eromheen als een donkere, lege spiegel.

Dit beeld symboliseert de leegte en de duisternis die schuilgaan achter de schijnbaar glanzende en geavanceerde technologische wereld.

Prachtig


Een prachtige titel dus voor deze serie die een scherp licht werpt op de potentiële gevaren en ethische dilemma's die gepaard gaan met technologische vooruitgang. De naam Black Mirror dient als een waarschuwingssignaal, een herinnering dat we niet alleen moeten staren naar het glanzende oppervlak van onze apparaten, maar ook moeten nadenken over de duistere spiegeling die daaronder schuilgaat.



Black Mirror herinnert ons eraan dat we de schaduwzijden van onze digitale wereld niet uit het oog mogen verliezen, zelfs als ze zich verschuilen achter een schijnbaar onschuldig scherm.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Met deze woorden vatten de sterren uit 'House of the Dragon' de fantasyserie samen
Series / Nieuws

Met deze woorden vatten de sterren uit 'House of the Dragon' de fantasyserie samen

Emma D'Arcy en Eve Best weten precies hoe ze de populaire serie in een paar woorden samen moeten vatten.

Na het overweldigend succes van Game of Thrones was het uiteraard maar een kwestie van tijd voordat er een nieuwe serie kwam. House of the Dragon heeft de kroon overgenomen en hoewel het succes van Game of Thrones nog niet geëvenaard is, is de serie alsnog heel erg populair.

Er is nog maar één seizoen van House of the Dragon en verschillende castleden hebben dit seizoen in enkele woorden samengevat.

De beste omschrijvingen


Emma D’Arcy, Matt Smith, Olivia Cooke, Rhys Ifans, Eve Best en Steve Toussaint deden hun best om de serie zo goed mogelijk samen te vatten en hadden hier de grootste lol mee.

Cooke (Alicent Hightower) omschreef de serie als "sexy en donker". Ifans, haar on-screen vader Otto Hightower de woorden "rouwen, complotten en liegen" gebruikte.

De grap van Best en D’Arcy


Best (Rhaenys Targaryen) en D’Arcy (Rhaenyra Targaryen) konden deze vraag niet helemaal serieus nemen. Best grapte dat de serie ging over "ambitie en frustratie en verlies en verdriet en de dood... en pruiken". D’Arcy ging verder met deze grap en legde uit dat de serie simpelweg over "hele, hele boze blonde mensen" gaat.



House of the Dragon is te streamen op HBO MAX.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze gruwelijke dood in 'Game of Thrones' kwam door Jon Snow en niemand had dat echt door
Series / Nieuws

Deze gruwelijke dood in 'Game of Thrones' kwam door Jon Snow en niemand had dat echt door

De families in Game of Thrones zijn soms erg ingewikkeld, maar dit spant toch wel de kroon.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er worden heel wat mensen vermoord in Game of Thrones en elke moord heeft een bepaalde betekenis. Ook al wordt pas op het einde duidelijk wie die persoon precies was.

Pas aan het einde van de serie leren we wie de echte vader van Jon Snow is. Dit is een grote onthulling, maar feit is dat we hem allang hebben gezien. En ook zijn dood.

De vader van Jon Snow


Gedurende bijna de hele serie kennen we Jon Snow als de bastaardzoon van Lord Eddard Stark en dat is ook hoe hij erover denkt. Pas aan het einde van de serie leert hij meer over zijn afkomst, dus hoe had hij hiervoor kunnen weten dat hij zijn vader aan het vermoorden was?

Jon Snow is namelijk de zoon van Rhaegar Targaryen en Lyanna Stark (wat al ontdekt was in een fenomenale fantheorie uit 2016). Er is ook een theorie dat Rhaegar niet helemaal dood is.

De vergaande theorie


Na zijn dood tijdens de Slag om de Drietand zou Rhaegar weer tot leven zijn gekomen om zijn profetie te vervullen en de Lange Nacht te stoppen. Hij zou zijn eigen leger opgebouwd hebben en Mance Rayder, de koning van het vrije volk, zijn geworden.



Mance Rayder groeide op als krijger en zijn mantel had zelfs de kleuren van het Huis Targaryen: rood en zwart (wat extra benadrukt is bij George Martin). Hij bouwde een band op met zijn zoon, maar geen van beiden beseften dat ze familie waren. Uiteindelijk executeerde Jon zijn vader in Castle Black.

Te zien op HBO Max


Game of Thrones is te streamen op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geheimzinnige cameo in 'Gen V' voorspelt grote verandering voor 'The Boys'
Series / Nieuws

Geheimzinnige cameo in 'Gen V' voorspelt grote verandering voor 'The Boys'

Deze speciale scène in Gen V heeft veel invloed op de hoofdserie The Boys.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De verhaallijnen, personages en de werelden in Gen V en The Boys overlappen voor een groot gedeelte. Het is daarom ook niet raar, maar alsnog verrassend, dat Gen V een hint geeft naar seizoen 4 van The Boys.

Het grootste gedeelte van seizoen 1 was Gen V een op zichzelf staand verhaal en het had dus geen impact op de hoofdserie, The Boys. Dit veranderde allemaal in aflevering 7.

De grote hint die alles veranderde


In aflevering 7 heeft Dean Shetty een geheimzinnige ontmoeting met Grace Mallory van The Boys. Shetty vertelt Mallory alles over het virus en dit heeft grote gevolgen.

Mallory verstrekt informatie voor de Boys wat dus betekent, als Mallory van het virus weet, de Boys dat nu ook op de hoogte zijn. Deze theorie wordt alleen maar versterkt door de telefoon die ze tevoorschijn haalt aan het einde van het gesprek. De andere beller wordt echter nooit onthuld.

Wie kan de beller zijn?


Het zou ook kunnen dat de andere beller helemaal niet iemand van de Boys is, maar wellicht iemand met connecties met Vought. Dit zou bijvoorbeeld Stan Edgar of Queen Maeve, Starlight of zelfs Soldier Boy kunnen zijn.



Stream Gen V op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe foto 'Doctor Who': David Tennant zweeft rond als Veertiende Doctor
Series / Foto's

Nieuwe foto 'Doctor Who': David Tennant zweeft rond als Veertiende Doctor

Op X - Twitter is een nieuwe foto vrijgegeven en de Doctor heeft het er zo te zien druk mee.

Binnenkort gaat de eerste van de drie Doctor Who-specials van start. Velen kijken met spanning uit naar David Tennants terugkeer als Veertiende Doctor.

Eerder speelde de Schotse Tennant de Tiende Doctor. Hij wiste het geheugen van zijn metgezel Donna (Catherine Tate). Uit de trailer blijkt dat de Veertiende Doctor Donna tegen het lijf zal lopen.

Meedogenloze kant


Tennants Tiende Doctor wordt als een van de populairste gezien. De acteur zette de Tiende Doctor op een speelse manier neer maar met een onverwacht meedogenloze kant.

Naast de lichtelijk neurotische Donna had de Doctor Rose Tyler (Billie Piper) en Martha Jones (Freema Agyeman) als metgezel.

Doctor-zaken


Op de foto zweeft de Doctor in een onbekende ruimte. Hij is duidelijk bezig met de gebruikelijke Doctor-zaken en in de eerste aflevering wordt ongetwijfeld duidelijk welke dit zijn.



Na de drie specials in november en december start het nieuwste seizoen met Ncuti Gatwa als Vijftiende Doctor. De eerste Doctor Who-special is vanaf 25 november te streamen op Disney+. Het is de bedoeling dat Doctor Who in de loop van 2023 op Disney+ Nederland komt.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ontdek de vier nieuwe series die HBO Max in november lanceert
Series / Nieuws

Ontdek de vier nieuwe series die HBO Max in november lanceert

Komende maand gaat HBO Max vrolijk door met het aanbod van topseries.

HBO Max zet in november weer een aantal nieuwe series of nieuwe seizoenen van lopende series online. Hieronder lichten we de drie grootste/meest opvallende series toe die je waarschijnlijk wel wil gaan kijken.



30 Coins (seizoen 2 - aflevering 3-6)



Verschijnt op: Maandag 6, 13, 20, 27 november
Genre: Drama / Fantasy / Horror
Kijk op: HBO Max

Synopsis: Pastoor Vergara vlucht voor zijn verleden en de duivel die hem achtervolgt voor een schat: één van de dertig munten die Judas kreeg om Jezus te verraden. Nu moet hij opnieuw de confrontatie aangaan en deze keer is hij er klaar voor.





Rick and Morty (seizoen 7 - aflevering 4-7)



Verschijnt op: Maandag 6, 13, 20, 27 november
Genre: Animatie / Avontuur / Komedie
Kijk op: HBO Max

Synopsis: Na 20 jaar vermist te zijn geweest, staat Rick Sanchez opeens bij zijn dochter Beth voor de deur om bij haar en haar gezin in te trekken. Beth haalt Rick wel in huis, maar Jerry is niet zo blij met de hereniging.





The Gilded Age (seizoen 2 - aflevering 2-5)



Verschijnt op: Maandag 6, 13, 20, 27 november
Genre: Drama
Kijk op: HBO Max

Synopsis: De Amerikaanse Gilded Age was een periode van grote economische verandering. Tegen deze achtergrond begint in 1882 het verhaal van Marian Brook, de dochter van een overleden generaal. Ze gaat bij haar strenge tantes in New York wonen.





Overige series nieuw op HBO Max



Hieronder de overige series die komende maand op HBO Max verschijnen.

9 november: Rap Sh!t (seizoen 2) - Komedie / Drama / Muziek - Rap Sh!t van Issa Rae is een comedyserie over drie vrouwen – een hiphop-duo en hun manager – die het proberen te maken in de muziekindustrie van Miami.


Let op: dit overzicht is voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om bepaalde titels toe te voegen, te annuleren of uit te stellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix komt deze week met 14 nieuwe afleveringen waaronder het spraakmakende 'Six Feet Under'
Series / Nieuws

Netflix komt deze week met 14 nieuwe afleveringen waaronder het spraakmakende 'Six Feet Under'

Het wordt een bomvolle week op Netflix met enorm veel series om te bingen.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.



Cigarette Girl (seizoen 1)



Verschijnt op: Woensdag 1 november
Genre: Drama / Geschiedenis / Romantiek
Kijk op: Netflix

Synopsis: Een vakvrouw gaat in tegen de tradities van de Indonesische kruidnagelsigarettenindustrie in de jaren 60 en gaat op een reis van liefde en zelfontdekking.





Six Feet Under (seizoen 1-5)



Verschijnt op: Woensdag 1 november
Genre: Komedie / Drama
Kijk op: Netflix

Synopsis: In deze bekroonde serie moeten een rouwende moeder en haar kinderen na een overlijden in het gezin hun problemen onder ogen zien terwijl ze een begrafenisonderneming runnen.





Ferry: De Serie (seizoen 1)



Verschijnt op: Vrijdag 3 november
Genre: Misdaad / Drama / Thriller
Kijk op: Netflix

Synopsis: Ferry Bouman is wanhopig op zoek naar geld en krijgt een gouden kans als een van de grootste dealers in Noord-Brabant wegvalt na een geruchtmakende arrestatie.





Overige series nieuw op Netflix



Hieronder de overige series die deze week op Netflix verschijnen.

1 november: Der Fall Jens Söring - Tödliche Leidenschaft (seizoen 1) - Documentaire / Misdaad / Geschiedenis - Vermoordde Jens Soering de ouders van zijn vriendin in 1985 – of was zij de moordenaar? Deze docuserie gaat dieper in op vragen rond de zaak die nog steeds niet beantwoord zijn.

1 november: Mysteries of the Faith (seizoen 1 - aflevering 1-4) - Documentaire - Heilige schatten met naar verluidt miraculeuze krachten worden achter slot en grendel bewaard. Ontdek de geschiedenis – en het mysterie – van deze katholieke relikwieën.

2 november: All the Light We Cannot See (seizoen 1) - Drama / Geschiedenis / Oorlog - In de laatste dagen van de WO II kruisen de wegen van een blind Frans meisje en een Duitse soldaat elkaar. Gebaseerd op de Pulitzer Prize-winnende bestseller van Anthony Doerr.

2 november: Baby Animal Cam (seizoen 1 - aflevering 4) - Documentaire - Bekijk de dagelijkse routines, eigenaardige gewoonten en knusse habitats van verschillende babydieren in Cleveland Metroparks. Live-event in het Engels.

2 november: Onimusha (seizoen 1) - Animatie / Actie / Avontuur - Weten een legendarische zwaardvechter met een demonisch, zielenslurpend wapen en een samoerai-broederschap een uitbraak van bloeddorstige zombies te bedwingen?

3 november: Blue Eye Samurai (seizoen ) - Animatie / Actie / Avontuur - Een jonge krijger droomt van wraak op diegenen die haar tot paria maakte tijdens de Edo-periode in Japan en laat een spoor van bloed achter op weg naar haar lotsbestemming.

3 november: Daily Dose of Sunshine (seizoen 1) - Drama - Een zachtaardige psychiatrisch verpleegkundige doet haar uiterste best om een lichtpuntje te zijn voor de mensen voor wie ze zorgt, ondanks de uitdagingen die op haar pad komen.

3 november: Selling Sunset (seizoen 7) - Reality-TV - De elitemakelaars van de Oppenheim Group verkopen het luxeleven aan rijke kopers in Los Angeles. Het draait allemaal om relaties en dat betekent vaak groot drama.

3 november: Terzi (seizoen 3) - Drama / Mysterie / Thriller - Een beroemde kleermaker begint aan een trouwjurk voor de verloofde van zijn beste vriend. Maar alle drie hebben ze duistere geheimen die al gauw hun levens op zijn kop zetten.

4 november: Castaway Diva (seizoen 1 - aflevering 3) - Komedie / Drama / Muziek - Na vijftien jaar op een onbewoond eiland keert een aspirant-zangeres terug in de maatschappij, en ze doet er alles aan om haar droom te verwezenlijken: een diva worden.

4 & 5 november: Strong Girl Nam-soon (seizoen 1 - aflevering 9-10) - Actie / Komedie / Misdaad - Een jonge vrouw met superkracht gaat naar Korea om haar biologische familie te vinden, maar raakt betrokken bij een drugszaak die haar krachten op de proef zou kunnen stellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.