search
Geschrapte Disney+-serie opgepikt door AMC
Series / Nieuws

Geschrapte Disney+-serie opgepikt door AMC

Disney wilde zijn vingers niet branden aan deze grootschalige serie, maar AMC ziet wel potentie.

Ongeveer twee maanden nadat Disney+ aankondigde het project te hebben geschrapt, heeft AMC Networks de Noord-Amerikaanse streamingrechten bemachtigd voor Nautilus, de tiendelige live-action serie gebaseerd op Jules Verne's 20,000 Leagues Under the Sea.

Shazad Latif (Penny Dreadful, Star Trek: Discovery) speelt de rol van Kapitein Nemo en wordt omringd door acteurs als Luke Arnold, Cameron Cuffe, Jacob Collins-Levy, Georgia Flood, Thierry Frémont en Caroline Goodall.

Nieuwe insteek


De opnames vonden vorig jaar plaats in Australië en laten de oorsprong zien van Nemo, die in deze versie een Indiaase prins is die wordt verbannen door zijn familie en een gevangene wordt van de Easy India Company.

Nemo is nu uit op wraak jegens de mensen die hem hebben bedrogen. Samen met zijn bemanning van onderzeeboot Nautilus moet hij het niet alleen tegen zijn vijanden opnemen, maar ontdekt hij ook een magische onderwaterwereld.

Peperduur project


Het project werd in 2021 opgezet door Disney, maar was het slachtoffer van een grotere kwestie waardoor meerdere peperdure series werden afgeschreven.De Britse bedrijven Moonriver TV en Seven Stories produceerden Nautilus.

Nautilus in 2024


Naar verluidt zal de serie volgend jaar door AMC worden uitgezonden en tevens beschikbaar worden gesteld op streamingdienst AMC+ als een 'speciaal tv-evenement'.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen