search

Ons nieuws van dinsdag 31 oktober 2023

5 supercoole ideeën voor de nieuwe spin-off van 'The Big Bang Theory'
Series / Nieuws

5 supercoole ideeën voor de nieuwe spin-off van 'The Big Bang Theory'

Wij bedachten wat ideeën voor een spin-off van 'The Big Bang Theory'.

Iedereen is natuurlijk zeer benieuwd naar de nieuwe spin-off van The Big Bang Theory. Er wordt flink gegist waar de spin-off zich op zal gaan richten. Er is, na de aankondiging, eigenlijk niets meer van vernomen. Om de wachttijd wat aangenamer te maken, bedachten wij 5 mogelijke spin-off-ideetjes.

Penny's Pursuit


Na haar tijd met de gang van The Big Bang Theory besluit Penny haar dromen na te jagen in de entertainmentindustrie van Los Angeles. Deze spin-off volgt haar reis terwijl ze probeert door te breken als actrice, met alle ups en downs die bij haar carrièrekeuzes horen.

Bekijk op instagram


The Wolowitz Family


Deze komische spin-off draait om het leven van Howard en Bernadette na de geboorte van hun kinderen. Terwijl ze jongleren met ouderschap en hun eigen carrières, belicht de serie de grappige en uitdagende momenten die zich voordoen in het leven van dit geliefde stel.

Raj's A-romantic Escapades


Rajesh Koothrappali staat centraal in deze romantische komedie-spin-off. Terwijl hij zijn liefdesleven en carrière voortzet, verkennen we Raj's zoektocht naar liefde en zijn voortdurende avonturen in de wereld van wetenschap en technologie.

Bekijk op instagram


Sheldon's Scientific Journey


In deze spin-off duiken we dieper in de wetenschappelijke carrière van Sheldon Cooper. Deze spin-off concentreert zich op zijn grensverleggende onderzoek en experimenten terwijl hij werkt aan complexe projecten en bijdraagt aan baanbrekende ontdekkingen.

Bekijk op instagram


The Comic Book Crusaders


Stuart Bloom en Wil Wheaton bundelen hun krachten in deze serie. Samen runnen ze een stripboekwinkel en navigeren ze door de wereld van geekcultuur en fandom. Deze komedieserie biedt een scherpzinnige blik op de strijd om te slagen in de niche van stripboeken en conventies, uiteraard met af en toe gastoptredens van andere personages uit het The Big Bang Theory-universum.

Zomaar wat ideetjes dus. Wij houden jullie natuurlijk op de hoogte waar men daadwerkelijk mee gaat komen. Tot die tijd: kijk The Big Bang Theory terug op HBO Max

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geschrapte Disney+-serie opgepikt door AMC
Series / Nieuws

Geschrapte Disney+-serie opgepikt door AMC

Disney wilde zijn vingers niet branden aan deze grootschalige serie, maar AMC ziet wel potentie.

Ongeveer twee maanden nadat Disney+ aankondigde het project te hebben geschrapt, heeft AMC Networks de Noord-Amerikaanse streamingrechten bemachtigd voor Nautilus, de tiendelige live-action serie gebaseerd op Jules Verne's 20,000 Leagues Under the Sea.

Shazad Latif (Penny Dreadful, Star Trek: Discovery) speelt de rol van Kapitein Nemo en wordt omringd door acteurs als Luke Arnold, Cameron Cuffe, Jacob Collins-Levy, Georgia Flood, Thierry Frémont en Caroline Goodall.

Nieuwe insteek


De opnames vonden vorig jaar plaats in Australië en laten de oorsprong zien van Nemo, die in deze versie een Indiaase prins is die wordt verbannen door zijn familie en een gevangene wordt van de Easy India Company.

Nemo is nu uit op wraak jegens de mensen die hem hebben bedrogen. Samen met zijn bemanning van onderzeeboot Nautilus moet hij het niet alleen tegen zijn vijanden opnemen, maar ontdekt hij ook een magische onderwaterwereld.

Peperduur project


Het project werd in 2021 opgezet door Disney, maar was het slachtoffer van een grotere kwestie waardoor meerdere peperdure series werden afgeschreven.De Britse bedrijven Moonriver TV en Seven Stories produceerden Nautilus.

Nautilus in 2024


Naar verluidt zal de serie volgend jaar door AMC worden uitgezonden en tevens beschikbaar worden gesteld op streamingdienst AMC+ als een 'speciaal tv-evenement'.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Heftige maar briljante Netflix-serie over een waargebeurd verhaal die je gezien moet hebben
Series / Nieuws

Heftige maar briljante Netflix-serie over een waargebeurd verhaal die je gezien moet hebben

Just Mercy, maar dan in serievorm; het waargebeurde verhaal van When They See Us zal je emotioneel helemaal verwoesten.

Iedereen heeft wel een guilty pleasure: een serie die je eigenlijk niet leuk zou moeten vinden, maar die je stiekem om de zoveel tijd weer kijkt. Deze serie is zeker niet zo’n guilty pleasure. Deze serie vertelt een heftig verhaal en zal je kijk op de wereld veranderen.

Series proberen je heel vaak iets te laten voelen; of dit nu verdriet, blijdschap of woede is, emotie raakt mensen. Het is dan ook heel gemakkelijk om van een romantische serie te houden, maar soms wil je als kijker even van je roze wolk af en een steengoed verhaal zien.

Zo goed dat je hem nooit meer wil zien


When They See Us vertelt het hartverscheurende verhaal van de Central Park Five dat ongeveer 35 jaar geleden plaatsvond. De levens van vijf gekleurde tieners worden in één klap verwoest nadat ze ten onrechte beschuldigd worden van een misdaad die zij nooit hebben begaan.

Ondanks hun onschuld pleiten ze schuldig en worden ze veroordeeld voor seksueel misbruik. De serie is hartverscheurend en roept empathie op voor de jonge kinderen die nooit kind hebben mogen zijn.

Waargebeurd verhaal


Dit waargebeurde verhaal is ook verfilmd als een documentaire: The Central Park Five.When They See Us is te streamen op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het leven na 'Suits': Ontdek de huidige projecten van Gina Torres, bekend als Jessica Pearson
Series / Nieuws

Het leven na 'Suits': Ontdek de huidige projecten van Gina Torres, bekend als Jessica Pearson

Wat hebben Jessica Pearson en haar actrice Gina Torres allemaal uitgespookt na het eindigen van Suits?

Bijna alle acteurs uit Suits waren na het einde van de serie voor een tijdje nergens meer te bekennen. Uiteraard is Meghan Markle een uitzondering, maar waar is de briljante Gina Torres eigenlijk die Jessica Pearson speelde?

Torres was al een bekende actrice voordat ze de rol van Jessica op zich nam, maar Suits heeft haar carrière nog een extra boost gegeven. Ze besloot echter de serie 3 seizoenen voor het einde te verlaten en haar personage verhuisde naar Chicago om haar carrière voort te zetten.

Niet het einde van het verhaal


In 2019 kreeg Jessica een spin-off, maar helaas trok de serie niet heel veel kijkers en werd al na 10 afleveringen geannuleerd. De actrice nam hierna even een pauze van series en besloot weer films te maken.

Ze heeft in de tienerfilm Selah and the Spades gespeeld en ook sprak ze twee jaar lang de stem in van Chatana in Elena of Avalor.

Waar is Torres nu?


Eerder dit jaar heeft Torres zich bij de cast van Netflix’ The Perfect Find gevoegd. Het is een hartverwarmend verhaal over een vrouw van middelbare leeftijd die besluit haar leven te veranderen.Ook heeft Torres tegenwoordig een terugkerende rol in 9-1-1: Lone Star, waarin de EMS Captain Tommy Vega speelt.

Te zien op Netflix


Suits is te streamen op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie HBO Max-serie 'Jamie vs Britney: The Father Daughter Trials'
Recensie

Recensie HBO Max-serie 'Jamie vs Britney: The Father Daughter Trials'

De zoveelste documentaire over de curatele van Britney Spears, wederom zonder nieuwe informatie.

Regie: Marcus English | Afleveringen: 2 | Speelduur: 47 minuten | Jaar: 2023

De curatele van popster Britney Spears door haar vader Jamie sprak jarenlang zodanig tot de verbeelding dat er meerdere documentaires aan werden gewijd. Qua plot zijn die praktisch inwisselbaar, waardoor ze enkel van elkaar verschillen door de opgevoerde vertellers. Jamie vs Britney: The Father Daughter Trials doet zich voor als de enige neutrale documentaire over dit onderwerp, omdat hierin voor het eerst beide kanten van het verhaal worden belicht. Een invalshoek die overduidelijk is gekozen om te voorkomen dat deze documentaire wordt afgedaan als de zoveelste over dit uitgekauwde onderwerp.

Jamie vs Britney bedient zich van een parallelle vertelling: de structuur van de eerste aflevering wordt herhaald in de tweede, met nieuwe context die alle informatie uit de eerste aflevering tegenspreekt. Maar doordat in beide afleveringen dezelfde mensen worden geïnterviewd keldert hun geloofwaardigheid. Ook hun relevantie is niet altijd even duidelijk, evenals hun persoonlijke relaties met zowel Jamie als Britney Spears.

De grote vraag is waarom Britney Spears continu wordt uitgebuit door documentairemakers die allemaal beweren haar te willen helpen. Waarom worden dit soort documentaires óver haar gemaakt in plaats van mét haar? Zowel Britney als Jamie Spears worden in Jamie vs Britney niet geïnterviewd. Dit kan juridische redenen hebben, maar daarmee wordt dit de zoveelste Britney-curateledocumentaire die bij gebrek aan unieke punten al snel een brei van gebrabbel wordt.

Daar komt bij dat deze duidelijk partij kiest voor Britney. Dit wordt enigszins verhuld door in de eerste aflevering het verhaal volledig vanuit het perspectief van vader Jamie te vertellen, maar die aanpak heeft de keerzijde dat veel uitweiding over de mentale gezondheid van de popster met de tweede aflevering teniet wordt gedaan. Gezien de stappen die de afgelopen jaren zijn gezet om haar imago te verbeteren schiet deze documentaire zijn doel voorbij. Pogingen om de publieke opinie over Britney te verbeteren worden hiermee actief tegengewerkt.

Het meest kwalijke aspect is het centraalstellen van een paparazzo die de popster destijds volop achtervolgde en daarmee medeplichtig was aan haar publieke inzinking. Om deze man een gevoelig beeld te laten schetsen van de persoon die hij jarenlang heeft geteisterd is ronduit walgelijk. Wanneer vervolgens de zoveelste jeugdvriendin aan het woord komt (die klaarblijkelijk al jaren niets meer te maken heeft met de familie Spears) ebt het laatste beetje geloofwaardigheid weg.

Eenieder die daadwerkelijk interesse heeft in het verhaal van Britney Spears kan deze serie beter achterwege laten en in plaats daarvan haar recent uitgekomen memoires lezen. Want voor een documentaire die beweert eindelijk de waarheid te zullen blootleggen vertelt Jamie vs Britney vooral een hoop bekende verhalen, vanuit het perspectief van mensen die er maar losjes mee verbonden zijn.

★☆☆☆☆

Jamie vs Britney: The Father Daughter Trials is te zien bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze scène in 'Friends' is na de dood van Matthew Perry heel anders voor de fans
Series / Nieuws

Deze scène in 'Friends' is na de dood van Matthew Perry heel anders voor de fans

Wat eerst een grap was, raakt nu een gevoelige snaar in een hartverscheurende realiteit.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De wereld staat even stil na het onverwachte overlijden van wereldster Matthew Perry. Zijn dood heeft de bekende serie Friends ook een hele andere sfeer gegeven.

De 54-jarige acteur overleed zaterdag 28 oktober in zijn huis in Los Angeles. Perry was vooral bekend door zijn rol als Chandler Bing in de hitserie Friends, maar één scène zal nooit meer hetzelfde zijn.

De hartverscheurende scène


De scène speelt zich af in Central Perk, waar de vrienden vaak kwamen voor koffie. Phoebe (Lisa Kudrow) merkte op dat ze in lange tijd niet meer met de 6 vrienden bij elkaar zijn geweest.

Chandlers vrouw Monica (Courtney Cox) antwoordt: "Waar heb je het over? We zijn nu allemaal samen." Waarop Rachel (Jennifer Aniston) antwoordt dat Chandler er helemaal niet is.

De grap is heel anders nu


De grap is uiteraard dat Monica haar man vergeten is, maar na het overlijden van Perry is deze scène heel erg pijnlijk.Friends is te streamen op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het einde dat 'Cersei Lannister' bedacht voor haar eigen personage is zoveel beter dan haar einde in 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Het einde dat 'Cersei Lannister' bedacht voor haar eigen personage is zoveel beter dan haar einde in 'Game of Thrones'

Lena Headey bedacht een alternatief einde voor 'Cersei' uit 'Game of Thrones'.

Het einde van Game of Thrones was een grote domper voor veel fans. Ook de weinig indrukwekkende dood van Cersei droeg daar aan bij. Actrice Lena Headey, die Cersie speelde, deelt de gevoelens van de fans en heeft onlangs onthuld hoe zij zou hebben gewild dat haar personage stierf.

Terwijl de dood van Daenerys bijzonder omstreden was, kreeg ook het lot van Cersei Lannister, één van de naarste personages uit de serie, veel kritiek van de fans.

Vijanden


Gezien de talloze vijanden die ze maakte in Westeros tijdens haar heerschappij op de IJzeren Troon, werd algemeen verwacht dat één van haar vele verraden bondgenoten een rol zou spelen in haar laatste momenten. Toch kozen de schrijvers voor een plotselinge en in zoverre zelfs een wat teleurstellende dood voor het personage van Lena Headey tijdens de Slag om King's Landing.

Headey hierover: "Je probeert op een gegeven moment zelf het verhaal te schrijven. Maisie Williams en ik fantaseerden over een confrontatie tussen Cersei en Arya; dat Arya zou terugkeren als Jaime en haar vervolgens in deze vorm zou vermoorden. Dat was onze droom. Maar ze maakten andere keuzes".

Intens einde


Headey hoopte dus op een intense confrontatie tussen haar personage en Arya en we moeten toegeven, dat had een beter einde van Cersei geweest dan dat ze in de serie kreeg.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De 'Friends'-cast heeft even geen woorden maar komt toch met een reactie na overlijden 'Chandler'
Series / Nieuws

De 'Friends'-cast heeft even geen woorden maar komt toch met een reactie na overlijden 'Chandler'

Het overlijden van Matthew Perry is een groot drama, ook voor zijn voormalige 'Friends'-vrienden.

Het plotselinge en tragische overlijden van geliefd acteur Matthew Perry, vooral bekend om zijn rol als Chandler in de iconische tv-serie Friends heeft een golf van verdriet teweeggebracht.

Opvallend afwezig in de zee aan berichten over zijn dood, waren in eerste instantie zijn Friends-collega's, Jennifer Aniston, Courteney Cox, David Schwimmer, Matt LeBlanc en Lisa Kudrow, die zowel op sociale media als in de media tot op heden zwijgen.

Schok


De stilte van de belangrijkste Friends-cast wordt verklaard door een bron van Page Six die dicht bij de acteurs staat. Ze zouden nog steeds worstelen met de schok van Perry's plotselinge dood op 54-jarige leeftijd, die tragisch verdronk in een bubbelbad.

"De cast is van streek door het verlies van hun broer, want dat is wat Matty was - hun broer. Het is gewoon verwoestend" merkte de insider op.

Gezamenlijke verklaring


De bron onthulde ook dat de cast een gezamenlijke verklaring aan het voorbereiden is om hun emoties in deze moeilijke tijd te uiten.


De vertraging in hun reactie wordt toegeschreven aan de diepe band die ze deelden en het feit dat ze zich goed bewust waren van Perry's strijd met verslaving. Ze hebben elkaar door dik en dun gesteund, wat dit verlies bijzonder moeilijk maakt voor hen.

Eerste reactie


Inmiddels is er toch een eerste korte reactie gekomen: "We zijn allemaal kapot van het verlies van Matthew. We waren meer dan alleen castleden. We zijn een familie” luidt de verklaring van de vijf. "Er is zoveel te zeggen, maar nu nemen we een moment om te rouwen en dit gigantische verlies te verwerken.”

Kijk de Friends-avonturen terug op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Alle 38 nieuwe series en seizoenen die in november op Netflix verschijnen
Series / Nieuws

Alle 38 nieuwe series en seizoenen die in november op Netflix verschijnen

Komende maand doet Netflix er een schepje bovenop met bijzonder veel nieuwe series.

Een nieuwe maand staat voor de deur en Netflix heeft alvast genoeg paraat om je ook in november flink te kunnen vermaken. Hieronder het overzicht van alle nieuwe series die in november op de streamingdienst verschijnen.


Eerder plaatsten we al het overzicht van wat kijkers in november kunnen verwachten op Netflix. Hierin zijn de grootste series uitgelicht die de kijkers komende maand kunnen verwachten. Lees hiervoor ook het artikel: Dit zijn de 8 meest opvallende Netflix-series in november.


1 november
Der Fall Jens Söring - Tödliche Leidenschaft (seizoen 1)
Cigarette Girl (seizoen 1)
Mysteries of the Faith (seizoen 1)
Six Feet Under (seizoen 1-5)

2 november
All the Light We Cannot See (seizoen 1)
Baby Animal Cam (seizoen 1 - aflevering 4)
Onimusha (seizoen 1)

3 november
Blue Eye Samurai (seizoen 1)
Daily Dose of Sunshine (seizoen 1)
Ferry: De Serie (seizoen 1)
Selling Sunset (seizoen 7)
Terzi (seizoen 3)

4 november
Castaway Diva (seizoen 1 - aflevering 3)
Strong Girl Nam-soon (seizoen 1 - aflevering 9)

5 november
Strong Girl Nam-soon (seizoen 1 - aflevering 10)

8 november
Escaping Twin Flames (seizoen 1)
L’affaire Bettencourt: Scandale chez la femme la plus riche du monde (seizoen 1)
Robbie Williams (seizoen 1)

10 november
Chi Shi Ci Ke (seizoen 1)

11 november
Strong Girl Nam-soon (seizoen 1 - aflevering 11)

12 november
Strong Girl Nam-soon (seizoen 1 - aflevering 12)

14 november
DNA do Crime (seizoen 1)
Dubai Bling (seizoen 2)
How to Become a Mob Boss (seizoen 1)
Suburraeterna (seizoen 1)

15 november
Informacja zwrotna (seizoen 1)

16 november
The Crown (seizoen 6 - deel 1)
Ojitos de huevo (seizoen 1)
Sagrada Familia (seizoen 2)
Scott Pilgrim Takes Off (seizoen 1)

18 november
Strong Girl Nam-soon (seizoen 1 - aflevering 13)

19 november
Strong Girl Nam-soon (seizoen 1 - aflevering 14)

21 november
Scooby-Doo! Mystery Incorporated (seizoen 1-2)

22 november
High on the Hog: How African American Cuisine Transformed America (seizoen 2)
Squid Game: The Challenge (seizoen 1)


23 november
My Little Pony: Make Your Mark (seizoen 6)

24 november
A Nearly Normal Family (seizoen 1)

25 november
Strong Girl Nam-soon (seizoen 1 - aflevering 15)

26 november
Strong Girl Nam-soon (seizoen 1 - aflevering 16)

27 november
Go, Dog, Go (seizoen 4)

28 november
Love Like a K-Drama (seizoen 1)
Onmyoji (seizoen 1)


29 november
Bad Surgeon: Love Under the Knife (seizoen 1)

30 november
Obliterated (seizoen 1)
Virgin River (seizoen 5 - aflevering 11-12)


Let op: dit overzicht is voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om bepaalde titels toe te voegen, te annuleren of uit te stellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Populaire Deense serie 'Carmen Curlers' over revolutie voor vrouwen bijna bij NPO
Series / Trailer

Populaire Deense serie 'Carmen Curlers' over revolutie voor vrouwen bijna bij NPO

In de trailer wordt de enorme impact van een nieuwe technologie uiteengezet.

Een product dat het leven van vrouwen in de jaren zestig zal revolutionaliseren: de elektrische krulspeld. In de dramaserie Carmen Curlers wordt de opkomst van deze nieuwe technologie gevolgd en hoe deze op de markt werd gebracht door een innovatieve ondernemer en een kapper.

Van de Deense serie is inmiddels al een tweede seizoen verschenen op de Deense televisie. Carmen Curlers is zo'n succes gebleken dat maker Mette Heeno, bekend van Snow Angels, nu al bezig is met het derde seizoen.

Verhaal


De synopsis van de serie luidt: "Een revolutie in het leven van vrouwen: de elektrische krulspeld. Hij brengt een droomkapsel binnen bereik en geeft tegelijkertijd vrouwen economische zelfstandigheid door werk in de krulspeldenproductie."De synopsis sluit af: "Ondernemer Axel en kapper Frans brengen de elektrische krulspeld op de markt, terwijl hun klantenkring zich bezint op geld, relaties en huwelijk."

Naar de Nederlandse televisie


De VPRO heeft onlangs Carmen Curlers aangekocht en zal de Deense dramaserie wekelijks uitzenden vanaf 17 november op NPO2.

Carmen Curlers zal vanaf 16 november al in zijn totaliteit te streamen zijn op NPO Plus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 verontrustende scifi-series op Netflix laten je niet meer met rust nadat je ze opzet
Series / Featured

Deze 4 verontrustende scifi-series op Netflix laten je niet meer met rust nadat je ze opzet

Dompel je onder in een andere wereld die misschien niet eens zo ver van onze realiteit ligt.

Op Netflix ontvouwen zich scifi-werelden voor de kijker, die ze zelf nooit had kunnen verbeelden. Toe aan weer eens zo'n tripje? Bekijk welke van de onderstaande series je nog niet gezien hebt.

The Mist | Netflix | 10 afleveringenGebaseerd op de novelle van Stephen King. Wanneer een mysterieuze mist een Amerikaans stadje binnendringt, wordt een groep bewoners geconfronteerd met een bovennatuurlijke dreiging die hun hele wereld op zijn kop zet.Sense8 | Netflix | 2 seizoenenEen groep vreemdelingen beleeft een wedergeboorte, die hen op onverklaarbare wijze intellectueel, emotioneel en sensueel verbindt. Tegelijkertijd worden ze achtervolgd door een geheimzinnige groep die hen wil elimineren om een evolutionair pad te voorkomen, waarvan zij niet willen dat de toekomst van de mensheid wordt.The Protector | Netflix | 4 seizoenenEen jongeman in het huidige Istanbul ontdekt dat hij bij een eeuwenoud geheim genootschap hoort. Hij gaat op een missie om de stad te redden van een onsterfelijke vijand.Vortex | Netflix | 6 afleveringenEen politieagent kan niet in het reine komen met het overlijden van zijn vrouw. Wanneer hij haar in virtual reality opnieuw tegenkomt, probeert hij de harde realiteit te ontkennen en een nieuwe waarheid te creëren.

Lees de recensie van SerieTotaal.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Laatste kans: grote batch aan Netflix-films op het punt te verdwijnen
Films / Featured

Laatste kans: grote batch aan Netflix-films op het punt te verdwijnen

Een heleboel films en series kan je nog maar heel even zien op Netflix.

Een grote verscheidenheid aan films en series staan op het punt om deze week offline te worden gehaald door Netflix. Kijk snel welke jij ervan nog gauw wilt meepakken.

Christmas Made to Order | Netflix | Vanaf 31 oktober niet meer te zienEen architect nodigt zijn familie uit voor kerstmis en huurt een kerstdecorateur in die uiteindelijk veel meer versiert dan zijn huis.Eagle Eye | Netflix | Vanaf 31 oktober niet meer te zienEen doelloze luilak blijkt op onverklaarbare wijze gelinkt te zijn aan een beruchte terroristische cel en fel gezocht door de federale politie.Equilibrium | Netflix | Vanaf 31 oktober niet meer te zienIn een denkbeeldige toekomst bewaart een totalitair regime de vrede door de bevolking te drogeren en emoties te bestraffen met de doodstraf.Verder niet meer te zien


Meerdere films zullen eveneens niet lang meer te zien zijn op Netflix. Daartoe behoren:

Vanaf 31 oktober:
Mobile Suit Gundam: Iron-Blooded Orphans
Deck the Halls
Gifted Hands: The Ben Carson Story

Vanaf 1 november:
48 Christmas Wishes
ZeroZeroZero
Soof 3
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
SerieTotaal tipt: deze nieuwe Netflix-series stelen absoluut de show
Series / Featured

SerieTotaal tipt: deze nieuwe Netflix-series stelen absoluut de show

Volgens onze recensenten zijn dit de beste Netflix-series van het moment.

Van breinbrekende sciencefiction tot ontwapenende rouw - met Netflix hoef je je geen avond op de bank te vervelen. De recensenten van SerieTotaal helpen je een handje en vertellen welke series van de nieuwe aanwas je echt zou moeten zien.

Hieronder vind je onze recensies van de hoogst scorende titels op Netflix van de afgelopen tijd.

Tore | 6 afleveringen
★★★★☆

Synopsis: Na de dood van de belangrijkste persoon in zijn leven stort de onvolwassen, doelloze Tore zich in een onbekende wereld vol seks en drugs, en leert zo zichzelf kennen.

Recensie: "[Acteur] Spetz onderzoekt op uiterst ingenieuze wijze thema's als het verlate, door omstandigheden afgedwongen volwassenwordingsproces en het ontvluchten van de zwaarte die het leven kan hebben. Dit alles wordt overgoten met een feelgoodsausje dat geen afbreuk doet aan de ernst van de dilemma's en ontberingen waaraan Tore wordt blootgesteld."

Lees de rest van de recensie.

Pluto | 8 afleveringen

★★★★☆

Synopsis: Wanneer de zeven meest geavanceerde robots van de wereld en hun menselijke bondgenoten één voor één worden vermoord, ontdekt inspecteur Gesicht al snel dat ook hij gevaar loopt.

Recensie: "De thematiek doet denken aan 'Blade Runner' en 'Ghost in the Shell', maar gaat verder: robots hoeven nog maar één stap te zetten in hun ontwikkeling om precies gelijkwaardig aan mensen te worden. De AI in 'Pluto' evolueert, net als dit subgenre van sciencefiction."

Lees de rest van de recensie.

Kaala Paani | 7 afleveringen
★★★★☆

Synopsis: Wanneer een mysterieuze ziekte de eilanden Andaman en Nicobar treft, start een wanhopig gevecht om te overleven en tegelijkertijd zo snel mogelijk een geneesmiddel te vinden.

Recensie: "De makers van deze serie koppelen het thema van een virus dat zich razendsnel verspreidt aan een bijzondere eilandengroep die tot India behoort: de Andamanen en Nicobaren, een archipel in de Golf van Bengalen. Een zeer geschikte setting voor een verhaal over de uitbraak van een besmettelijke ziekte, want het toeristische gebied is vele kilometers verwijderd van het vasteland."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De 'Alien'-serie brengt de Xenomorphs naar de aarde: wat kun je ervan verwachten?
Series / Nieuws

De 'Alien'-serie brengt de Xenomorphs naar de aarde: wat kun je ervan verwachten?

Naast de film Alien: Romulus kunnen we volgend jaar ook een tv-serie over de Xenomorphs verwachten.

Er wordt halsreikend uitgekeken naar de nieuwe Alien-serie van FX, en dat komt met name door de betrokkenheid van Noah Hawley, die we kennen van imposante series als Fargo en Legion.

Tot dusver is er bitter weinig onthuld over de serie, maar we weten wel dat 'ie zich zal afspelen op de aarde in een nabije toekomst.

Dicht bij huis


Gedurende het Austin Film Festival liet Hawley een en ander los over het feit dat hij de Xenomorphs naar onze planeet wil brengen. En hij onthult een specifiek moment uit de film-franchise dat hem inspireerde om zijn verhaal te vertellen:"

"Luister, als je een film van twee uur hebt kun je er een overlevingsverhaal van maken. Maar dat werkt niet in een serie. Zelfs als het de beste actie-horror op tv betreft, moet er nog steeds veel tijd aan andere zaken worden besteed.

Ik heb hier gesprekken over gevoerd met Peter Rice, die aan het hoofd van alle Fox-tv stond en de eerste jaren ook bij Disney meewerkte aan het project. Hij wilde toen ook afstappen van het gegeven dat iemand vastzit met de alien in een ruimteschip of gevangenis."Bron van inspiratie


Hawley vervolgde met:

"Wat is dit moment op aarde qua technologie? En waar zijn we? En de vraag die science-fiction altijd stelt: verdient de mensheid het om te overleven?"

Hawley vergeleek zijn serie tot slot met de levenscyclus van de Alien:

"Het monster begint als ei, wordt een Facehugger en wordt dan steeds groter en sneller. En die structuur werkt perfect voor een horrorfilm. Ik heb nu een manier gevonden om te spelen met die structuur in serievorm."

Grootschalige 'Alien'-serie krijgt vier nieuwe acteurs[/more]
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.