search
Heftige maar briljante Netflix-serie over een waargebeurd verhaal die je gezien moet hebben
Series / Nieuws

Heftige maar briljante Netflix-serie over een waargebeurd verhaal die je gezien moet hebben

Just Mercy, maar dan in serievorm; het waargebeurde verhaal van When They See Us zal je emotioneel helemaal verwoesten.

Iedereen heeft wel een guilty pleasure: een serie die je eigenlijk niet leuk zou moeten vinden, maar die je stiekem om de zoveel tijd weer kijkt. Deze serie is zeker niet zo’n guilty pleasure. Deze serie vertelt een heftig verhaal en zal je kijk op de wereld veranderen.

Series proberen je heel vaak iets te laten voelen; of dit nu verdriet, blijdschap of woede is, emotie raakt mensen. Het is dan ook heel gemakkelijk om van een romantische serie te houden, maar soms wil je als kijker even van je roze wolk af en een steengoed verhaal zien.

Zo goed dat je hem nooit meer wil zien


When They See Us vertelt het hartverscheurende verhaal van de Central Park Five dat ongeveer 35 jaar geleden plaatsvond. De levens van vijf gekleurde tieners worden in één klap verwoest nadat ze ten onrechte beschuldigd worden van een misdaad die zij nooit hebben begaan.

Ondanks hun onschuld pleiten ze schuldig en worden ze veroordeeld voor seksueel misbruik. De serie is hartverscheurend en roept empathie op voor de jonge kinderen die nooit kind hebben mogen zijn.

Waargebeurd verhaal


Dit waargebeurde verhaal is ook verfilmd als een documentaire: The Central Park Five.When They See Us is te streamen op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen