search
Deze geweldige fantasyserie van Netflix is gecanceld en laat fans met veel vragen achter
Series / Featured

Deze geweldige fantasyserie van Netflix is gecanceld en laat fans met veel vragen achter

The Dark Crystal laat veel vragen onbeantwoord voor de echte fans.

Toen Netflix in 2019 met de release van de prequel The Dark Crystal: Age of Resistance kwam kreeg deze eerste serie overweldigend veel positieve recensies. Dat heeft veel fans opgeleverd die nu met smart op seizoen twee zitten te wachten. Of dat er zal komen blijft nog een groot vraagteken.

De serie The Dark Crystal: Age of Resistance is gebaseerd op de cultfilm The Dark Crystal uit 1982 van Jim Henson (bekend van de Muppets) en Frank Oz. Een jaar later, in 1983, werd ook een videogame met die titel uitgebracht.

Netflix


Meer dan vijfentwintig jaar later wist regisseur Louis Leterrier - samen met de producenten van The Jim Henson Company - met zijn visuele stijl, het poppenspel en het verhaal oude en nieuwe fans aan de serie te binden. Het eerste seizoen telde tien afleveringen en werd gemaakt voor een budget van 97,7 miljoen dollar.

In de serie draait alles om de wereld van Thra. De planeet waar het volk The Gelflings woont. De planeet wordt bedreigd door een allesverwoestende plaag die bekendstaat als The Darkening. Nadat Rian, Deet en Brea bij de heersende leiders, de Skeksis, verraden en een gruwelijk geheim ontdekken, besluiten deze drie Gelflings hun planeet te redden door hun volk te verenigen. Een opstand tegen de tirannieke Skeksis kan niet uitblijven.

Onbeantwoord


Zo rijk aan verhalen als seizoen één was, even zoveel vragen zijn er nog onbeantwoord. Genoeg om een tweede en misschien zelfs een derde seizoen te vullen. Omdat er nog zo veel vragen moeten worden beantwoord en er nog veel losse eindjes zijn, voelde het alsof The Dark Crystal: Age of Resistance op het verkeerde moment werd geannuleerd. Want hoe zal het verder gaan met Deet?



Ze is natuurlijk een van de favoriete personages. De gruizige kleine Grotten heeft een hoge prijs moeten betalen om haar vrienden te redden van de Sanctuary Tree. Wat betekenen de visioenen van Deet? Wat is de ware aard van de Blight? Begrijpt haar vriend Rian wat er gaande is? Zal ze het overleven?

Politiek


Politieke onrust kan het begin zijn van de ondergang van een beschaving. We zien dit proces gebeuren met de schijnbaar almachtige Vapra-clan. We waren het soms misschien niet eens met de All-Maudra, maar zij was een sterke leider. Het verlies verbrak de eenheid van de Zeven Clans, en haar oudste dochter Seladon was emotioneel niet klaar voor de leidersrol.



Tegen de seizoensfinale hebben de Clans zich verenigd om tegen de Skeksis te strijden, maar kan Seladon de alliantie bijeenhouden in seizoen twee? We vragen het ons af. En hoe zal het met Hup aflopen nu hij het enige personage is dat getuige is van de heroïsche wederopstanding en ondergang van de Boogschutter?

Mysterie


Aughra kon het lied van Thra horen. De drie koninklijke zussen werden gered, waardoor ook Seladon werd verlost. Maar Aughra is niet in alles succesvol, het helen van de kristallen en het tegenhouden van Blight blijven een groot mysterie.

En wat is er met de Ketter en de Zwerver gebeurd? Waren de andere Skeksis zich ervan bewust dat de Ketter en de Zwerver de kristallen scherf in het zwaardgevest hadden verborgen? Waarom zijn ze er nooit naar op zoek gegaan? Wellicht komen we er achter in seizoen twee, als dat er ooit mag komen.

Netflix


Wil je het geweldige eerste seizoen van The Dark Crystal: Age of Resistance graag zien? Je vindt de tien afleveringen op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen