search

Ons nieuws van zondag 5 november 2023

Kijkers zijn gefrustreerd door laatste aflevering van 'Gen V'
Series / Nieuws

Kijkers zijn gefrustreerd door laatste aflevering van 'Gen V'

De grootste klacht van aflevering acht was dat de aflevering veel te kort was

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Deze week eindigde het eerste seizoen van de superheldenserie Gen V, de spin-off van het populaire The Boys. Er was veel lof, maar er was ook één veel terugkerende klacht.

Na acht afleveringen eindigden de avonturen van de jonge generatie superhelden op Godolkin U. Een enorm spannend einde, met één minpuntje...

Te kort


De grootste klacht van aflevering acht was dat de aflevering veel te kort was. En daar is wel iets voor te zeggen. The Boys seizoen 2, aflevering 7 sluit af met "slechts" 52 minuten.

De Gen V aflevering Guardians of Godolkin was met 32 minuten nét iets langer dan een half uur. Hiermee is de aflevering niet alleen de kortste uit het eerste seizoen van de veelgeprezen de spin-off, maar ook de kortste in het tv-universum van The Boys.

Onbeschoft


Fans waren enorm enthousiast over de "totale chaos" van de serie, maar waren ook teleurgesteld in de lengte. Een fan op Twitter vond het zelfs onbeschoft. Een andere fan hoopte tegen beter weten in dat er nog een negende aflevering aan zat te komen.Over het algemeen zijn de Gen V fans dus heel enthousiast. De schokkende wendingen, de verhaallijn en de interessante personages maken de serie tot een enorme publiekstrekker.

Waar gaat het over?


Gen V is een spin-off van The Boys. De serie speelt zich af op Godolkin University, een parodie op Xavier's School for Gifted Youngsters uit de X-Men-strips.Een universiteit, midden in het meedogenloze universum van The Boys, staat garant voor interessante verhalen.

Alle acht afleveringen van het eerste seizoen van Gen V zijn nu te zien op Prime Video.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
En opnieuw gaat de stekker uit een bekende DC-serie
Series / Nieuws

En opnieuw gaat de stekker uit een bekende DC-serie

Ondanks de waardering van pers en publiek is het einde aangekondigd.

Superman hoort in de wereld van de DC-strips. Het succesvolle Superman & Lois is in Nederland te zien op HBO Max en in de VS op de tv-zender CW.

Toen James Gunn en Peter Safran de grote bazen werden van DC Studios zagen sommigen het al somber in. Inderdaad gaat nu de stekker uit de gewaardeerde serie, aangezien deze nogal duur is om te maken.

Gezinsleven en actie


Superman & Lois wordt op Rotten Tomatoes gewaardeerd met 83% door de critici, het publiek geeft 82%. De serie laat Lois (Elizabeth Tulloch) en Superman (Tyler Hoechlin), die in Smalville een gezin vormen met hun twee zoons Jonathan (Jordan Elsass en Michael Bishop) en Jordan (Alex Garfin).

Naast het gezinsleven valt er ook genoeg te beleven qua superhelden-actie. Ondanks het feit dat er zeker geen gebrek aan fans is, is Superman & Lois nogal prijzig wat de productiekosten betreft. Het vierde seizoen zal om deze reden het laatste zijn.

Familie


De co-showrunners Todd Helbing en Brent Fletcher spraken hun dankbaarheid uit jegens de zender CW. Helbing en Fletcher: "Vanaf het begin wilden we een familieverhaal maken en dat is ons gelukt. We willen de cast, de crew, DC en ook CW bedanken voor alle steun en enthousiasme".Je kunt Superman & Lois streamen op HBO Max.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ophef onder 'Yellowstone'-liefhebbers door laatste update: goed én slecht nieuws
Series / Nieuws

Ophef onder 'Yellowstone'-liefhebbers door laatste update: goed én slecht nieuws

Er is zowel goed als slecht nieuws voor fans van de 'Yellowstone'-franchise.

De beruchte ruzie tussen Kevin Costner en showrunner Taylor Sheridan leidde niet alleen tot het einde van Yellowstone, maar laat ook het tweede deel van het laatste seizoen al maandenlang in het ongewisse. Nu is er eindelijk duidelijkheid, maar het is teleurstellend nieuws.

De releasedatum voor de laatste zes afleveringen van seizoen 5 is aangekondigd, maar daardoor weten we ook dat fans nog een heel jaar zullen moeten wachten. De afleveringen worden namelijk pas in november 2024 uitgezonden.

Goed en slecht nieuws


Dit nieuws viel niet erg goed bij fans, omdat ze al zolang wachten op het einde van de serie. Paramount Network bracht echter ook goed nieuws voor fans van de franchise. De wereld van Yellowstone zal namelijk met nog twee spin-offs worden uitgebreid: 1944 en 2024.

Terwijl sommige kijkers opgelucht zijn dat ze na november 2024 eindelijk verder kunnen met hun leven, uiten anderen hun frustratie en beweren ze klaar te zijn met de serie en zich niet langer te bekommeren om de seizoensfinale. De aankondiging van de spin-offs werd uiteraard wel positief ontvangen.

Spoilers?


Gezien het relatief kleine tijdsverschil, vermoeden veel fans dat we sommige van de personages uit 1923 ook in 1944 zouden kunnen zien. Maar dit brengt een potentieel probleem met zich mee, want 1923 is al verlengd voor een tweede seizoen. Als dat seizoen later uitkomt dan 1944, zou dit tot spoilers kunnen leiden.De setting voor 1944 is natuurlijk enorm intrigerend, omdat het de Tweede Wereldoorlog zal behandelen, wat talloze mogelijkheden biedt voor interessante verhaallijnen. De spin-off uit 2024 is ook veelbelovend, omdat deze schijnbaar zal dienen als een reboot voor de hoofdreeks.

Enige optie


Blijkbaar zal de spin-off een geheel nieuwe cast van personages hebben met nieuwe locaties, maar ook verwijzingen naar de originele serie. Dat is het enige pad dat de makers van de serie in konden slaan na de recente gebeurtenissen die een einde maakten aan de originele serie.De releasedatums van de spin-offs zijn nog niet bekendgemaakt. Bekijk Yellowstone op SkyShowtime.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze indrukwekkende en ontroerende oorlogsserie knalt direct naar de nummer 1-positie op Netflix
Series / Nieuws

Deze indrukwekkende en ontroerende oorlogsserie knalt direct naar de nummer 1-positie op Netflix

De serie 'ALL the Lights We Cannot See' is gebaseerd op het gelijknamige boek en is onmiddellijk de nummer 1 op Netflix.

De epische oorlogsserie All the Light We Cannot See scoort immens goed in haar eerste dagen op Netflix. De serie is gelijk de best bekeken serie van het moment op de streamingsdienst.

All the Light We Cannot See komt van regisseur Shawn Levy. De hoofdrollen zijn voor Mark Ruffalo en Hugh Laurie. Verder zijn er ook rollen voor Aria Mia Loberti, Louis Hofmann, Lars Eidinger en Marion Bailey.

Vier afleveringen


De miniserie bestaat uit vier afleveringen die werden geschreven door Peaky Blinders-bedenker Steven Knight. De serie volgt Marie-Laure Leblanc, een blind Frans meisje, dat haar toevlucht zoekt bij haar vader en teruggetrokken oom in Frankrijk.

Daarnaast ontmoeten we Werner. Hij is een intelligente tiener die gerekruteerd is door het Hitler-regime en gespecialiseerd in het repareren van radio's. Samen delen Marie-Laure en Werner een geheime band die een baken van licht zal worden die hen door het schrijnende decor van de Tweede Wereldoorlog leidt.

Boek


De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Anthony Doer, die met zijn boek een Pulitzer Prize won.Bekijk de serie hier op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De hobbelige reis van de serie 'Dune'. Alleen maar problemen, nu is zelfs de naam van de serie gewijzigd
Series / Nieuws

De hobbelige reis van de serie 'Dune'. Alleen maar problemen, nu is zelfs de naam van de serie gewijzigd

De naam van de serie van 'Dune' is gewijzigd. De serie heeft al zoveel problemen gehad.

Al in 2019 werd een serie van de filmreeks van Dune aangekondigd. De prequel had vervolgens de nodige vertragingen door conflicten op creatief vlak op de burelen van HBO. Zowel de regisseur, de showrunner als de hoofdrolspeelster werden plotseling vervangen. Nu ondergaat Dune: The Sisterhood ook een naamswijziging.

Oorspronkelijk zou Dune: Part Two op 3 november in de bioscoop te zien zijn geweest. Helaas gooiden stakingen in Hollywood roet in het eten van Denis Villeneuve's nieuwe kaskraker.

Problemen


Maar ook de beloofde prequel serie kampt met problemen. Villeneuve heeft afgezien van het idee om het eerste deel van de HBO-serie zelf te regisseren. Actrice Shirley Henderson heeft afstand genomen van haar rol als Tula Harkonnen. Eerder werden ook al 2 showrunners ontslagen.

"In een poging om de best mogelijke serie te maken en trouw te blijven aan het bronmateriaal, worden enkele creatieve veranderingen doorgevoerd", aldus een woordvoerder van HBO Max.

Naamswijziging


IGN heeft nu aangegeven dat de naam verandert en dat de serie Dune: Prophecy gaat heten. De prequel speelt zich 10.000 jaar voor de gebeurtenissen in de filmtrilogie af en volgt de Harkonnen Sisters terwijl ze krachten bestrijden die de toekomst van de mensheid bedreigen en de legendarische sekte oprichten die bekend staat als de Bene Gesserit.Dune: Prophecy zal in de herfst van 2024 op HBO Max verschijnen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spectaculaire beelden nieuwe 'Godzilla'-serie tonen monsterlijke rampspoed
Series / Nieuws

Spectaculaire beelden nieuwe 'Godzilla'-serie tonen monsterlijke rampspoed

Gezien de omvang en spektakel is de tv-serie bijna niet meer van een film te onderscheiden.

Binnenkort debuteert een opwindend nieuw project van het MonsterVerse van Legendary Pictures op Apple TV+. De serie Monarch: Legacy of Monsters wordt aan alle kanten gepromoot door de streamingdienst.


De serie zal zowel in het verleden als het heden plaatsvinden en belooft een uniek verhaal te vertellen over Godzilla en zijn mede-titanen. Ter promotie komt Apple TV+ met wederom een gloednieuwe trailer.

Vader, zoon en de monsters


In Monarch: Legacy of Monsters zullen vader en zoon, Kurt en Wyatt Russell, samenwerken en dezelfde rol vertolken op verschillende momenten in het leven van het personage. Daarnaast wordt er flink gehint op een aantal monsters uit het MonsterVerse.

Zo is acteur John Goodman te zien in de eerste aflevering van de serie. Goodman's personage had natuurlijk een groot aandeel in de film Kong: Skull Island, wat de aanwezigheid van King Kong impliceert.

Wat te verwachten


Monarch: Legacy of Monsters vertelt een verhaal over het ontstaan van de geheime organisatie Monarch, die zich bezighoudt met de ontdekking van 's werelds meest verschrikkelijke monsters en vindt zowel plaats in de jaren 50 als in het heden.Kijk vanaf 17 november naar het spannende nieuwe Monarch: Legacy of Monsters op Apple TV+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix op schoonmaaktour: ontslagronde treft vooraanstaande managers door "hoge kosten"
Series / Nieuws

Netflix op schoonmaaktour: ontslagronde treft vooraanstaande managers door "hoge kosten"

Nadat er dit jaar meerdere ontslagrondes zijn geweest, is het nu de beurt aan de managers.

Netflix, net als vele andere grote studio's, heeft water bij de wijn moeten doen tijdens de onderhandelingen met de schrijvers- en acteursvakbonden, en dat blijkt nu te resulteren in het ontslag van een hoop topmensen.


Het is maar de vraag of de toegenomen kosten inderdaad zouden moeten resulteren in het ontslag van deze mensen, het gaat Netflix namelijk behoorlijk voor de wind, maar een aantal managers moet desalniettemin hun spullen pakken.

Jarenlang verbonden


Onder de lijst van ontslagen medewerkers horen bijvoorbeeld Alex Sapot en Pete Corona. Sapot was zeven jaar werkzaam voor de streamingdienst en was Directeur Originele Series. Zij sloot deals voor series als Star Trek: Discovery en Fear the Walking Dead.

Corona was meer dan vijf jaar actief voor Netflix en was Directeur Drama. Onder zijn leiding werden meer series geproduceerd met de inbreng van Afro-Amerikanen en inheemse Latino acteurs en filmmakers. Onder andere FUBAR en Resident Evil kwamen uit zijn koker.

Ontslag gerechtvaardigd?


De timing voor Netflix is echter enigszins verrassend. In het afgelopen financiële kwartaal heeft het bedrijf de verwachtingen van Wall Street overtroffen en bijna 9 miljoen nieuwe abonnees toegevoegd, met plannen voor nieuwe prijsverhogingen in de pijplijn.Netflix is overigens niet de enige die wegens alle omstandigheden ontslagen heeft gemaakt. Ook bedrijven als Amazon, Warner Bros. Discovery, Disney, ESPN, Paramount, Conde Nast, Spotify, Fifth Season, Vice, Lionsgate en Roku hebben allemaal banen geschrapt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Sleutelmoment in 'The Big Bang Theory' benadrukt Sheldon en Penny's unieke vriendschap
Series / Nieuws

Sleutelmoment in 'The Big Bang Theory' benadrukt Sheldon en Penny's unieke vriendschap

Deze scène laat precis zien waarom de vriendschap tussen Sheldon en Penny zo sterk is.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De eerste ontmoeting hoeft niet altijd perfect te verlopen; een echte vriendschap kan altijd nog tot bloei komen. Bovendien hebben we wel raardere dingen gezien in The Big Bang Theory dan een ongemakkelijke ontmoeting.

Zoals elke fan zich nog wel zal herinneren, maakten Sheldon en Penny elkaar in het begin helemaal gek. Penny kon Sheldons onbeleefdheid totaal niet verdragen en Sheldon kon niet tegen Penny’s chaos.

Een hechte vriendschap


Uiteindelijk groeiden de personages steeds meer naar elkaar toe en werden ze goede vrienden. Ondanks het feit dat ze allebei totaal verschillend waren. Er is één scène die hun vriendschap perfect weergeeft.

Seizoen 9 aflevering 17 focuste zich op de verjaardag van Sheldon. Amy besloot een verrassingsfeestje te geven, terwijl ze wist hoe Sheldon hierop zou reageren. Hij rende dan ook meteen naar de badkamer omdat dit veel te overweldigend was voor hem.

Een mooi moment tussen Penny en Sheldon


Penny ging meteen naar Sheldon toe en zei tegen hem: "Als je je verjaardag in de badkamer wil doorbrengen, doe ik dat graag samen met je." Door deze woorden durfde Sheldon zijn angst te overwinnen en het was meteen duidelijk dat alleen Penny dit had kunnen doen.The Big Bang Theory is te streamen op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Explosieve seizoensopener: de brute en bloederige première van 'Invincible' seizoen 2 schudt fans wakker
Series / Nieuws

Explosieve seizoensopener: de brute en bloederige première van 'Invincible' seizoen 2 schudt fans wakker

Invincible is terug met een ijzersterk en ultiem brute première; fans kunnen nu al geen genoeg krijgen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Na jaren en jaren gewacht te hebben is het nu eindelijk zover: Invincible is terug met seizoen 2. De makers hebben genoeg tijd gehad om iets episch te creëren en terug te komen met een geweldig nieuw seizoen. Is dit ze ook gelukt?

In het eerste seizoen liep Mark Grayson heel wat blauwe plekken op en fans wilden weten wat er met hem zou gebeuren. Ook bleven er heel wat onbeantwoorde vragen over Marks vader Omni-Man.

Het tweede seizoen


Het eerste seizoen eindigde met de grote strijd tussen Mark en Omni-Man en fans willen weten welke gevolgen dit gevecht heeft gehad. Bovendien was het onduidelijk wat Mark van plan was en hoe hij de planeet ging redden.

Gelukkig gaat seizoen 2 verder in de nasleep van deze strijd. En fans hadden nooit kunnen dromen hoe geweldig dit zou zijn. De première-aflevering van seizoen 2 is niets minder dan absoluut bruut, bloederig en beresterk.

De reacties op sociale media


Bekijk hieronder de tweets van fans over de aflevering en stream Invincible op Prime Video.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verdediging van Lady Whistledown: Waarom haar acties in 'Bridgerton' te rechtvaardigen zijn
Series / Nieuws

Verdediging van Lady Whistledown: Waarom haar acties in 'Bridgerton' te rechtvaardigen zijn

Fans proberen hun voormalige favoriete personage helemaal zwart te maken na grote onthulling.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er is één personage in Bridgerton dat alles over iedereen weet en dat is natuurlijk Lady Whisteldown. Al vanaf het eerste seizoen verspreidde ze roddels en de gehele London Ton was verslaafd aan haar brieven.

Uiteindelijk werd onthuld dat de geliefde Penelope Featherington al die tijd Lady Whisteldown was. Fans keerden zich massaal tegen hun voormalige favoriete personage en probeerden haar af te schilderen als de slechterik.

Heel veel potentieel


Hoewel Penelope haar acties niet altijd even goed doordacht, heeft ze nog steeds heel veel potentieel om te groeien; zowel als haarzelf en als Lady Whistledown. Haar passie voor schrijven is namelijk heel goed te begrijpen.

Ze moet leren om verantwoordelijkheid te nemen voor haar acties, maar dan kan ze Lady Whistledown inzetten om mensen te helpen. De nieuwe gravin Kate Sharma kan namelijk wel wat hulp gebruiken van Lady Whistledown.

Helpen met reputaties


Penelope zou de goede naam van Kates familie kunnen herstellen, wat meteen ook haar moeder en zus, Mary en Edwina, zou helpen. Ze zou zelfs de reputatie van Marina Thompson goed kunnen praten. Vooral omdat zij zelfs degene is die deze bijna verwoestte.Het lot van Penelope is niets minder dan tragisch in de boeken, maar het is geen geheim dat de serie zich niet heel strikt aan het bronmateriaal houdt. De serie zou het verhaal van Penelope en Lady Whistledown dus helemaal aan kunnen passen.

Stream Bridgerton op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Cersei Lannister-actrice is zo klaar met 'Game of Thrones' dat ze 'House of the Dragon' weigert te kijken
Series / Nieuws

Cersei Lannister-actrice is zo klaar met 'Game of Thrones' dat ze 'House of the Dragon' weigert te kijken

Lena Headey weigert om House of the Dragon te kijken, omdat ze klaar is met Game of Thrones.

Game of Thrones is zonder twijfel één van de grootste series ooit. De serie leerde ons veel over vriendschap en liefde en hoe deze dingen vervallen als er macht in het spel is. Veel acteurs hebben naamsbekendheid gekregen door Game of Thrones, maar willen nu niks meer met de serie te maken hebben.

De controversiële finale van Game of Thrones is goedgemaakt door de succesvolle prequel House of the Dragon. Sommige acteurs kunnen echter geen afstand nemen van hun personages en simpelweg genieten van deze nieuwe serie.

De cast wil de serie niet kijken


Emilia Clarke (Daenerys Targaryen) had al eerder aangegeven dat het raar was voor haar om de prequel te kijken en nu sluit Lena Headey (Cersei Lannister) zich bij Clarkes statement aan.

Ze liet aan The Hollywood Reporter weten dat ze House of the Dragon niet heeft gezien en ook niet gaat kijken.

Terugverlangen naar Game of Thrones


Ook vertelde ze dat ze niet terugverlangt naar de originele serie. Wel mist ze de mensen, omdat ze een familie vormden met elkaar. "Er schuilt een raar verdriet in die relaties, maar ik mis het niet."House of the Dragon is te streamen op HBO MAX.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'House of the Dragon': De dieperliggende betekenis van de kledingkeuze van Daemon Targaryen
Series / Nieuws

'House of the Dragon': De dieperliggende betekenis van de kledingkeuze van Daemon Targaryen

De kleuren van de kostuums in 'House of the Dragon' zijn niet zomaar willekeurig gekozen.

Net als de personages op hun scherm, beslisten de kijkers van House of the Dragon welke kant ze kozen in de strijd: Team Black of Team Green. De namen van de teams onder leiding van Rhaenyra Targaryen en Alicent Hightower zijn natuurlijk niet willekeurig gekozen.

Zwart en rood zijn de kleuren die oorspronkelijk de familie Targaryen vertegenwoordigden, terwijl groen de kleur is van House Hightower. De kleding van de mannen in de serie is echter wat minder interessant. Corlys Velaryon, de rijkste man van het koninkrijk, draagt in seizoen slechts één pak. En koning Viserys I weet de lelijkste stoffen uit te kiezen.

Rood, zwart en grijs


De enige man wiens kostuums de tijd waard zijn om te analyseren, is Daemon. De kleding die hij draagt veranderde gedurende het seizoen, samen met zijn houding ten opzichte van zijn familie. In de loop van de 16 jaar die zijn verstreken in het eerste seizoen van de serie, hebben we Daemon Targaryen met een aantal verschillende looks gezien.

Zijn haarlengtes en stijlen veranderden en de kleuren van zijn kleding waren verschillend. Daemon had een sterke voorkeur voor rood en zwart, maar hij was ook niet bang om grijs te dragen. House of The Dragon-kostuumontwerper Jany Temime legde de verandering in Daemons garderobe uit.

Duidelijk patroon


Zijn kleding houdt verband met hoe hij over zijn huis denkt. En dat is iets waar het personage altijd over in conflict is: "Hij draagt grijs als hij geen Targaryen wil zijn", merkte Temime op in een interview met Insider. Het patroon is gemakkelijk te zien als je de verschijningen van Daemon één voor één begint te analyseren.Bijna altijd, behalve de keer dat hij terugkwam van de Stepstones en hij een trotse Targaryen-strijder wou zijn, draagt hij grijs met eenvoudige witte overhemden. Als hij terugkeert van zijn reizen met een cadeau voor Rhaenyra, draagt hij grijs omdat het jaren geleden is dat hij thuis is geweest en hij zich behoorlijk ver van iedereen verwijderd voelt. Hij draagt ook grijs als hij besluit achter de rug van zijn broer ten strijde te trekken.

Terug naar oude kleuren


En opnieuw, ver weg, in Essos, omringd door zijn nieuwe familie, draagt hij grijs. Daemon keert terug naar rood en zwart zodra hij met Rhaenyra trouwt. Omdat hij zich niet alleen herenigd voelt met de liefde van zijn leven, maar ook met zijn echte familie, keert hij terug naar de kleuren die hij altijd al had moeten dragen.Over de releasedatum van House of the Dragon seizoen 2 is nog niets bekend. Bekijk de serie op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit waargebeurde maar onopgeloste mysterie was de inspiratie voor 'Loki' seizoen 2
Series / Nieuws

Dit waargebeurde maar onopgeloste mysterie was de inspiratie voor 'Loki' seizoen 2

Deze verhaallijn in 'Loki' is gebaseerd op een echte ontsnapping uit het beruchte Alcatraz.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het eerste seizoen van Loki bevatte een hartverscheurende onthulling over de TVA. Alle medewerkers van het bureau zijn zelf variants, zonder herinnering aan hun echte identiteit en het leven dat ze leefden op de tijdlijn. Dit betekende dat elk van de mensen met wie Loki (Tom Hiddleston) een hechte band had gekregen zijn eigen onontdekte verhaal had.

De vijfde aflevering van seizoen 2, genaamd 'Science/Fiction', bood een kijkje in die levens dankzij de ineenstorting van de Temporal Loom. Het blijkt dat de ware identiteit van een van Loki's vrienden zelfs gebaseerd is op een echte persoon - en een van de meest interessante mysteries uit de Amerikaanse geschiedenis.

Ontsnapping uit Alcatraz


Een van de eerste plaatsen waar Loki naartoe gaat is een vertakte tijdlijn in het Alcatraz van 1962, gelegen in San Francisco. Hier treft hij Casey (Eugene Cordero) aan. Het blijkt dat Caseys identiteit in zijn echte leven die van Frank was. Hij orkestreerde samen met twee andere mannen een ontsnapping uit de gevangenis. Ze beginnen aan hun ontsnapping per boot, maar Loki glijdt weg.

Frank is gebaseerd op de echte Frank Morris die in 1960 naar Alcatraz was gestuurd wegens inbraak en diefstal. De andere twee mannen zijn de broers John en Clarence Anglin (gespeeld door Loki-regisseurs Aaron Moorhead en Justin Benson). In het echte leven voerde het trio een ontsnapping uit, precies zoals in de aflevering werd weergegeven.

Boor van een stofzuiger


De drie mannen bouwden nephoofden, met behulp van lakens, zeep, verf en zelfs mensenhaar en gebruikten deze om de bewakers te laten geloven dat ze nog in bed lagen. De Anglins gebruikten lepels en een boor die ze van een stofzuiger hadden gebouwd en baanden zich samen met een andere man genaamd Allen West langzaam een weg door de betonnen muren van hun cellen.Uiteindelijk wisten Morris en de Anglins te ontsnappen; West kon niet op tijd uit zijn cel komen om zich bij hen te voegen. Het trio vertrok in een boot, gemaakt van regenjassen en een hars die ze leerden maken van artikelen uit de gevangenisbibliotheek.

Groot mysterie


Hoewel de ontsnapping van het trio behoorlijk ingenieus was, blijft het ook een van de grootste mysteries in de Amerikaanse geschiedenis. Hoewel het erop lijkt dat de mannen het eiland hebben verlaten, is er geen feitelijk bewijs dat ze de kust hebben bereikt. Het vlot werd later gevonden, met een aantal van hun persoonlijke bezittingen en een plastic zak.De FBI verklaarde hen officieel dood in 1979. Dit is niet de eerste keer dat Loki een bekend mysterie in de serie verwerkt. In de première van seizoen 1 bleek de bedrieger eigenlijk D.B. Cooper te zijn, de beruchte dader van een onopgeloste vliegtuigkaping in 1971. Bekijk Loki op Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ zet deze week 7 nieuwe afleveringen online, met o.a. een nieuw seizoen 'The Santa Clauses'
Series / Nieuws

Disney+ zet deze week 7 nieuwe afleveringen online, met o.a. een nieuw seizoen 'The Santa Clauses'

Het wordt een drukke week op Disney+ met een berg aan nieuwe afleveringen om te streamen.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.American Horror Story (seizoen 12 - aflevering 3)Verschijnt op: Woensdag 8 november
Genre: Drama / Horror / Sciencefiction
Kijk op: Disney+

Synopsis: Het bekende American Horror Story is een anthologieserie die draait om verschillende personages en locaties, en verschillende aspecten uit het horrorgenre tentoon stelt.

The Santa Clauses (seizoen 2)Verschijnt op: Woensdag 8 november
Genre: Komedie / Drama / Familie
Kijk op: Disney+

Synopsis: Scott Calvin is bijna 30 jaar lang kerstman geweest, ofwel Santa Claus. Maar nu begint de magie zo langzamerhand te vervagen. Scott krijgt het steeds moeilijker met zijn veeleisende taak, maar dan ontdekt hij iets wat hem aan het denken zet over zijn rollen als Santa en als vader.

Loki (seizoen 2 - aflevering 6)Verschijnt op: Vrijdag 10 november
Genre: Actie / Avontuur / Fantasy
Kijk op: Disney+

Synopsis: In Loki van Marvel Studios vervolgt de listige schurk Loki (Tom Hiddleston) zijn rol van de God van het Onheil in een nieuwe serie die plaatsvindt na de gebeurtenissen in Avengers: Endgame.

Overige series nieuw op Disney+Hieronder de overige series die deze week op Disney+ verschijnen.

8 november: Vigilante (seizoen 1) - Actie / Misdaad / Thriller - In deze actiethriller leidt Kim Jiyong een dubbelleven, overdag is hij student aan de politieacademie en 's nachts is hij burgerwacht, waarbij hij persoonlijk criminelen bestraft die de wet ontduiken. Hij wordt omringd door mensen die allemaal zo hun eigen bedoelingen hebben.

8 november: Culprits (seizoen 1) - Komedie / Misdaad / Thriller - Gezinsman Joe Petrus leeft de Amerikaanse droom met zijn verloofde en stiefkinderen. Zonder dat zij het weten, was Joe drie jaar geleden betrokken bij een mysterieuze misdaad en lijkt zijn gevaarlijke verleden hem in te halen.

9 november: The Kardashians (seizoen 4 - aflevering 7) - Reality-TV - In deze gloednieuwe serie over de bekende, populaire familie krijg je volledige toegang tot hun leven. Kris, Kourtney, Kim, Khloé, Kendall en Kylie laten de camera's weer toe om de waarheid achter de krantenkoppen te onthullen.

10 november : Goosebumps (seizoen 1 - aflevering 9) - Avontuur / Komedie / Fantasy - Wanneer een klein stadje wordt achtervolgd door het verleden, moet een groep tieners het naderende onheil zien tegen te houden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-ster Emilia Clarke was doodsbenauwd voor ontslag bij de hitserie
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-ster Emilia Clarke was doodsbenauwd voor ontslag bij de hitserie

In een interview met Harper's Bazaar deelt Clarke de strijd die achter de schermen plaatsvond.

Emilia Clarke's rol als Daenerys Targaryen was haar grote doorbraak. Niemand had echter kunnen vermoeden dat Clarke zich behoorlijk grote zorgen maakte. De actrice had namelijk ernstige gezondheidsklachten.

In 2019 onthulde Clarke dat ze maar liefst twee hersenbloedingen had tijdens de opnames van de fantasyserie. De eerste was in 2011, en de tweede in 2013: ze was bang haar baan kwijt te raken maar herstelde gelukkig volledig.

Enorme hoofdpijn


De eerste hersenbloeding gebeurde tijdens fitness. De actrice kreeg een enorme hoofdpijn en viel op de grond tijdens het trainen. Zij werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht waar de diagnose werd gesteld.

Hoewel zo'n 33% van de patiënten hieraan overlijdt, was de actrice vooral bang om ontslagen te worden. Clarke: "Ik was niet bang om dood te gaan. Ik was bang om mijn baan kwijt te raken! Ik besloot dat dit me er niet onder zou krijgen en stortte me volledig op mijn herstel".

Operatie gaat mis


Twee jaar later sloeg het noodlot echter opnieuw toe in de vorm van een tweede hersenbloeding. De standaard ingreep naar aanleiding hiervan liep ook nog eens mis. Clarke had veel pijn en raakte ook haar spraak bijna helemaal kwijt. Ze maakte zich zorgen dat de makers haar als "onbetrouwbaar" zouden zien en haar zouden vervangen.
Gelukkig herstelde de actrice volledig en aan haar acteerprestaties was zeker niets te merken. Clarke kreeg maar liefst vier Emmy-nominaties als Beste Actrice in een Dramaserie.

Eigen stichting


Tot slot is zij vandaag de dag actief in haar eigen stichting Same You, die zich bezighoudt met hulp aan mensen met hersenaandoeningen.Game of Thrones kun je zien op HBO Max.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Wars'-Inquisitors: ontdek hun verrassende originele ontwerp, ze zagen er eerst totaal anders uit!
Series / Foto's

'Star Wars'-Inquisitors: ontdek hun verrassende originele ontwerp, ze zagen er eerst totaal anders uit!

'Star Wars'-ontwikkelaar Pat Presley deelt de eerdere versie van de Inquisitors op social media.

Presley heeft aan meerdere Star Wars-projecten gewerkt en deelde het verrassende eerdere ontwerp van Darth Vaders agenten, de Inquisitors.

Deze gevallen Jedi jagen, samen met de Grand Inquisitor, zowel op potentiële Jedi als op overlevenden van de gruwelijke Order 66. In eerste instantie was de Grand Inquisitor volledig in het wit gekleed en van een andere planeet afkomstig.

Opvallende slechteriken


Presley merkt op dat de witte outfit geïnspireerd was op de Stormtroopers. Het idee erachter was om de slechterik op te laten vallen. Per slot van rekening dragen Dark Side-personages in de wereld van 'Star Wars' geen wit.

Verder is op de afbeelding te zien dat de Grand Inquisitor een Chagrian is, afkomstig van de planeet Champala. Hij ziet er amfibie-achtig uit, in tegenstelling tot het Pau'an-personage dat te zien was in Star Wars: Rebels en Obi-Wan Kenobi.

Gevallen Jedi


De Inquisitors kregen uiteindelijk zwarte kostuums, wat hun status als gevallen Jedi uitdrukt. Sommige van deze Jedi omarmden de Dark Side als gevolg van trauma. Dit was veroorzaakt door de martelingen van Order 66. Anderen wilden de Dark Side gebruiken om wraak te nemen.Een voorbeeld van het laatste geval is Reva (Moses Ingram) in Obi-wan Kenobi. Ze is vastbesloten om Darth Vader te laten boeten voor wat hij haar heeft aangedaan.

Waar te zien?


Kijk Star Wars: Rebels en Obi-Wan Kenobi op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney slaat slag in streamingoorlog: monsterbedrag voor grote Amerikaanse dienst
Series / Nieuws

Disney slaat slag in streamingoorlog: monsterbedrag voor grote Amerikaanse dienst

Streamingdienst Hulu zal binnenkort volledig in handen zijn van Disney

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De oorlog tussen streamingdiensten wordt weer ietsje heftiger: Disney doet een waanzinnig grote aankoop.

Er is al veel gespeculeerd over deze aankoop, maar het grote nieuws is er dan toch uit: Disney zal de overgebleven aandelen van de studio opkopen.

Monsterbedrag


Het overgebleven deel van de aandelen, 33 procent, is nu eigendom van Disney, ter waarde van 8,61 miljard dollar.

Disney was al mede-eigenaar, samen met televisiemaatschappij Comcast, maar daar komt nu een einde aan. Disney is nu alleenheerser over Hulu.

Integratie?


De grote vraag is nu: worden Hulu en Disney+ samengevoegd? Eerder maakten we zo'n integratie mee met HBO Max en Discovery+, die nu Warner Bros. Discovery zijn.Disney+ en Hulu hebben vergelijkbare content en met monsterhits als Only Murders In The Building, The Bear en Solar Opposites zal Disney+ er een aantal interessante publiekstrekkers bij krijgen.

Logische stap


Een andere mogelijkheid is dat de twee studio's onafhankelijk van elkaar zullen blijven voortbestaan.De integratie van de twee studios is dus een logische stap. Maar of dat daadwerkelijk gaat gebeuren merken we pas in 2024.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe is het tegenwoordig met David Duchovny, de seksverslaafde acteur die in 'The X-Files'  en 'Californication' speelde?
Series / Nieuws

Hoe is het tegenwoordig met David Duchovny, de seksverslaafde acteur die in 'The X-Files' en 'Californication' speelde?

David Duchovny is tegenwoordig niet alleen acteur maar ook actief als zanger.

The X-Files is één van de meest iconische sciencefiction-series aller tijden. De serie werd uitgezonden in de jaren '90 en liet een blijvende indruk achter op kijkers wereldwijd. David Duchovny, in de rol van FBI-agent Fox Mulder, speelde een cruciale rol in het succes van de serie. Wie is hij en hoe gaat het tegenwoordig met hem?

In The X-Files, speelde David Duchovny Agent Fox Mulder als een toegewijde onderzoeker die geloofde in het bestaan van buitenaards leven en paranormale verschijnselen. Zijn obsessie met de waarheid achter onopgeloste mysteries bracht hem vaak in gevaarlijke situaties, wat de kern vormde van de spannende verhaallijnen van de serie.

Duchovny


David Duchovny werd geboren op 7 augustus 1960 en begon zijn carrière als schrijver voordat hij zijn talenten als acteur ontdekte. Voordat hij de rol van Mulder op zich nam, had hij al ervaring opgedaan in films en televisie. Zijn eerste doorbraak kwam met de televisieserie Twin Peaks, waarin hij een kortstondige maar memorabele rol speelde. Ook speelde hij in het erotische Red Shoe Diaries

Na zijn tijd bij The X-Files ging David Duchovny verder met een indrukwekkende carrière. Hij speelde de hoofdrol in de goed ontvangen komedieserie Californication, waarin hij de rol van schrijver Hank Moody vertolkte.

Persoonlijk leven


Duchovny was van 1997 tot 2014 getrouwd met actrice Téa Leoni. Samen kregen ze in april 1999 een dochter en in juni 2002 een zoon. In 2008 ging het stel uit elkaar. Duchovny onderging behandeling voor seksverslaving. In 2009 herenigden Duchovny en Leoni zich, maar in 2011 gingen ze opnieuw uit elkaar.In 2017 besloot hij zijn acteercarrière tijdelijk op pauze te zetten om zich te richten op zijn loopbaan als schrijver en singer-songwriter. Hij maakte als acteur zijn comeback in de film The Craft: Legacy, het vervolg op The Craft uit 2020.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze geweldige fantasyserie van Netflix is gecanceld en laat fans met veel vragen achter
Series / Featured

Deze geweldige fantasyserie van Netflix is gecanceld en laat fans met veel vragen achter

The Dark Crystal laat veel vragen onbeantwoord voor de echte fans.

Toen Netflix in 2019 met de release van de prequel The Dark Crystal: Age of Resistance kwam kreeg deze eerste serie overweldigend veel positieve recensies. Dat heeft veel fans opgeleverd die nu met smart op seizoen twee zitten te wachten. Of dat er zal komen blijft nog een groot vraagteken.

De serie The Dark Crystal: Age of Resistance is gebaseerd op de cultfilm The Dark Crystal uit 1982 van Jim Henson (bekend van de Muppets) en Frank Oz. Een jaar later, in 1983, werd ook een videogame met die titel uitgebracht.

Netflix


Meer dan vijfentwintig jaar later wist regisseur Louis Leterrier - samen met de producenten van The Jim Henson Company - met zijn visuele stijl, het poppenspel en het verhaal oude en nieuwe fans aan de serie te binden. Het eerste seizoen telde tien afleveringen en werd gemaakt voor een budget van 97,7 miljoen dollar.

In de serie draait alles om de wereld van Thra. De planeet waar het volk The Gelflings woont. De planeet wordt bedreigd door een allesverwoestende plaag die bekendstaat als The Darkening. Nadat Rian, Deet en Brea bij de heersende leiders, de Skeksis, verraden en een gruwelijk geheim ontdekken, besluiten deze drie Gelflings hun planeet te redden door hun volk te verenigen. Een opstand tegen de tirannieke Skeksis kan niet uitblijven.

Onbeantwoord


Zo rijk aan verhalen als seizoen één was, even zoveel vragen zijn er nog onbeantwoord. Genoeg om een tweede en misschien zelfs een derde seizoen te vullen. Omdat er nog zo veel vragen moeten worden beantwoord en er nog veel losse eindjes zijn, voelde het alsof The Dark Crystal: Age of Resistance op het verkeerde moment werd geannuleerd. Want hoe zal het verder gaan met Deet?Ze is natuurlijk een van de favoriete personages. De gruizige kleine Grotten heeft een hoge prijs moeten betalen om haar vrienden te redden van de Sanctuary Tree. Wat betekenen de visioenen van Deet? Wat is de ware aard van de Blight? Begrijpt haar vriend Rian wat er gaande is? Zal ze het overleven?

Politiek


Politieke onrust kan het begin zijn van de ondergang van een beschaving. We zien dit proces gebeuren met de schijnbaar almachtige Vapra-clan. We waren het soms misschien niet eens met de All-Maudra, maar zij was een sterke leider. Het verlies verbrak de eenheid van de Zeven Clans, en haar oudste dochter Seladon was emotioneel niet klaar voor de leidersrol.Tegen de seizoensfinale hebben de Clans zich verenigd om tegen de Skeksis te strijden, maar kan Seladon de alliantie bijeenhouden in seizoen twee? We vragen het ons af. En hoe zal het met Hup aflopen nu hij het enige personage is dat getuige is van de heroïsche wederopstanding en ondergang van de Boogschutter?

Mysterie


Aughra kon het lied van Thra horen. De drie koninklijke zussen werden gered, waardoor ook Seladon werd verlost. Maar Aughra is niet in alles succesvol, het helen van de kristallen en het tegenhouden van Blight blijven een groot mysterie.

En wat is er met de Ketter en de Zwerver gebeurd? Waren de andere Skeksis zich ervan bewust dat de Ketter en de Zwerver de kristallen scherf in het zwaardgevest hadden verborgen? Waarom zijn ze er nooit naar op zoek gegaan? Wellicht komen we er achter in seizoen twee, als dat er ooit mag komen.

Netflix


Wil je het geweldige eerste seizoen van The Dark Crystal: Age of Resistance graag zien? Je vindt de tien afleveringen op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Young Sheldon'-fans zijn geen fan van Sheldon, maar kijken de serie voor een ander personage
Series / Nieuws

'Young Sheldon'-fans zijn geen fan van Sheldon, maar kijken de serie voor een ander personage

Young Sheldon gaat over Sheldon, maar niemand kijkt de serie voor hem.

De eerste aflevering van Young Sheldon wist meteen alle The Big Bang Theory-fans voor zich te winnen, maar ook kijkers die helemaal niet zo enthousiast waren over de originele sitcom. Het oorspronkelijke plan voor de sequel was echter helemaal anders.

Jim Parsons was namelijk betrokken bij Young Sheldon om te helpen het verhaal te vertellen. Naarmate de serie vorderde, ontwikkelden de personages zich en kreeg iedereen een favoriet. (Bijna) niemand koos Sheldon.

De favoriete personages


Iedereen was meteen fan van Meemaw, maar uiteindelijk was het Sheldons tweelingzus, Missy, die uitgroeide tot iedereens favoriete personage. Sheldon wordt in Young Sheldon namelijk veel te vertroeteld en beschermd door zijn moeder Mary, terwijl de problemen van Missy herkenbaar zijn.

Missy’s grofheid en gebrek aan respect wordt verklaard door de verwaarlozing van haar ouders. Een probleem dat helaas maar al te vaak voorkomt in een gezin waar één kind veel aandacht nodig heeft.

Missy vs. Sheldon


George is geen attente vader en Mary is dus alleen maar bezig met Sheldon, waardoor Missy op haar manier om aandacht vraagt. Dit is zeker niet de beste manier, maar zo is ze er wel in geslaagd meer sympathie te krijgen van de fans.Young Sheldon is te streamen op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze indrukwekkende serie van Steven Spielberg wordt hogelijk gewaardeerd en dreunt de Netflix top 10 binnen
Series / Nieuws

Deze indrukwekkende serie van Steven Spielberg wordt hogelijk gewaardeerd en dreunt de Netflix top 10 binnen

De fascinerende documentaireserie 'Life on Our Planet' scoort uitstekend op Netflix.

Sinds kort is de fascinerende documentaire Life on Our Planet te zien op Netflix. De documentaire die is geproduceerd door Steven Spielberg en ingesproken door Morgan Freeman gaat over de historie van het leven op aarde, de evolutie.

De documentaire gaat heel ver in de historie over het leven op aarde. De hoofdmoot is duidelijk dat alleen de sterksten overleven. Verder komt aan de orde dat de aarde al vijf keer een massa-uitsterving heeft meegemaakt.

Plot


In Life on Our Planet worden we langs een tijdslijn geleid die meer dan 4 miljard jaar evolutie beslaat, via meerdere massale uitstervingen, het dinosaurustijdperk en een dodelijke ijstijd, die allemaal leiden tot het heden.

In Life on Our Planet draait het veel om dinosaurussen. Er zijn her en der wel wat klachten over de echtheid van deze niet meer bestaande wezens. Kijkers geven aan dat ze de beelden soms wel erg nep vinden en van een documentaire van deze statuur wel iets meer hadden verwacht. De close-upbeelden van sommige dino's zijn daarentegen weer zeer levensecht.

Kijken


Kijk de prachtige serie hier op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.