search
Hoe is het tegenwoordig met David Duchovny, de seksverslaafde acteur die in 'The X-Files'  en 'Californication' speelde?
Series / Nieuws

Hoe is het tegenwoordig met David Duchovny, de seksverslaafde acteur die in 'The X-Files' en 'Californication' speelde?

David Duchovny is tegenwoordig niet alleen acteur maar ook actief als zanger.

The X-Files is één van de meest iconische sciencefiction-series aller tijden. De serie werd uitgezonden in de jaren '90 en liet een blijvende indruk achter op kijkers wereldwijd. David Duchovny, in de rol van FBI-agent Fox Mulder, speelde een cruciale rol in het succes van de serie. Wie is hij en hoe gaat het tegenwoordig met hem?

In The X-Files, speelde David Duchovny Agent Fox Mulder als een toegewijde onderzoeker die geloofde in het bestaan van buitenaards leven en paranormale verschijnselen. Zijn obsessie met de waarheid achter onopgeloste mysteries bracht hem vaak in gevaarlijke situaties, wat de kern vormde van de spannende verhaallijnen van de serie.

Duchovny


David Duchovny werd geboren op 7 augustus 1960 en begon zijn carrière als schrijver voordat hij zijn talenten als acteur ontdekte. Voordat hij de rol van Mulder op zich nam, had hij al ervaring opgedaan in films en televisie. Zijn eerste doorbraak kwam met de televisieserie Twin Peaks, waarin hij een kortstondige maar memorabele rol speelde. Ook speelde hij in het erotische Red Shoe Diaries

Na zijn tijd bij The X-Files ging David Duchovny verder met een indrukwekkende carrière. Hij speelde de hoofdrol in de goed ontvangen komedieserie Californication, waarin hij de rol van schrijver Hank Moody vertolkte.

Persoonlijk leven


Duchovny was van 1997 tot 2014 getrouwd met actrice Téa Leoni. Samen kregen ze in april 1999 een dochter en in juni 2002 een zoon. In 2008 ging het stel uit elkaar. Duchovny onderging behandeling voor seksverslaving. In 2009 herenigden Duchovny en Leoni zich, maar in 2011 gingen ze opnieuw uit elkaar.



In 2017 besloot hij zijn acteercarrière tijdelijk op pauze te zetten om zich te richten op zijn loopbaan als schrijver en singer-songwriter. Hij maakte als acteur zijn comeback in de film The Craft: Legacy, het vervolg op The Craft uit 2020.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen