search
De hobbelige reis van de serie 'Dune'. Alleen maar problemen, nu is zelfs de naam van de serie gewijzigd
Series / Nieuws

De hobbelige reis van de serie 'Dune'. Alleen maar problemen, nu is zelfs de naam van de serie gewijzigd

De naam van de serie van 'Dune' is gewijzigd. De serie heeft al zoveel problemen gehad.

Al in 2019 werd een serie van de filmreeks van Dune aangekondigd. De prequel had vervolgens de nodige vertragingen door conflicten op creatief vlak op de burelen van HBO. Zowel de regisseur, de showrunner als de hoofdrolspeelster werden plotseling vervangen. Nu ondergaat Dune: The Sisterhood ook een naamswijziging.

Oorspronkelijk zou Dune: Part Two op 3 november in de bioscoop te zien zijn geweest. Helaas gooiden stakingen in Hollywood roet in het eten van Denis Villeneuve's nieuwe kaskraker.

Problemen


Maar ook de beloofde prequel serie kampt met problemen. Villeneuve heeft afgezien van het idee om het eerste deel van de HBO-serie zelf te regisseren. Actrice Shirley Henderson heeft afstand genomen van haar rol als Tula Harkonnen. Eerder werden ook al 2 showrunners ontslagen.

"In een poging om de best mogelijke serie te maken en trouw te blijven aan het bronmateriaal, worden enkele creatieve veranderingen doorgevoerd", aldus een woordvoerder van HBO Max.

Naamswijziging


IGN heeft nu aangegeven dat de naam verandert en dat de serie Dune: Prophecy gaat heten. De prequel speelt zich 10.000 jaar voor de gebeurtenissen in de filmtrilogie af en volgt de Harkonnen Sisters terwijl ze krachten bestrijden die de toekomst van de mensheid bedreigen en de legendarische sekte oprichten die bekend staat als de Bene Gesserit.



Dune: Prophecy zal in de herfst van 2024 op HBO Max verschijnen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen