search
Netflix op schoonmaaktour: ontslagronde treft vooraanstaande managers door "hoge kosten"
Series / Nieuws

Netflix op schoonmaaktour: ontslagronde treft vooraanstaande managers door "hoge kosten"

Nadat er dit jaar meerdere ontslagrondes zijn geweest, is het nu de beurt aan de managers.

Netflix, net als vele andere grote studio's, heeft water bij de wijn moeten doen tijdens de onderhandelingen met de schrijvers- en acteursvakbonden, en dat blijkt nu te resulteren in het ontslag van een hoop topmensen.


Het is maar de vraag of de toegenomen kosten inderdaad zouden moeten resulteren in het ontslag van deze mensen, het gaat Netflix namelijk behoorlijk voor de wind, maar een aantal managers moet desalniettemin hun spullen pakken.

Jarenlang verbonden


Onder de lijst van ontslagen medewerkers horen bijvoorbeeld Alex Sapot en Pete Corona. Sapot was zeven jaar werkzaam voor de streamingdienst en was Directeur Originele Series. Zij sloot deals voor series als Star Trek: Discovery en Fear the Walking Dead.

Corona was meer dan vijf jaar actief voor Netflix en was Directeur Drama. Onder zijn leiding werden meer series geproduceerd met de inbreng van Afro-Amerikanen en inheemse Latino acteurs en filmmakers. Onder andere FUBAR en Resident Evil kwamen uit zijn koker.

Ontslag gerechtvaardigd?


De timing voor Netflix is echter enigszins verrassend. In het afgelopen financiële kwartaal heeft het bedrijf de verwachtingen van Wall Street overtroffen en bijna 9 miljoen nieuwe abonnees toegevoegd, met plannen voor nieuwe prijsverhogingen in de pijplijn.



Netflix is overigens niet de enige die wegens alle omstandigheden ontslagen heeft gemaakt. Ook bedrijven als Amazon, Warner Bros. Discovery, Disney, ESPN, Paramount, Conde Nast, Spotify, Fifth Season, Vice, Lionsgate en Roku hebben allemaal banen geschrapt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen