search
Grote DC-serie van J.J. Abrams (Star Wars) is compleet geschrapt
Series / Nieuws

Grote DC-serie van J.J. Abrams (Star Wars) is compleet geschrapt

De serie is er een in een reeks van teleurstellende annuleringen van HBO Max.

Filmmaker J.J. Abrams heeft in veel cinematografische universums zijn vinger in de pap gehad. Zo ook in de wereld van Constantine, alleen komt aan die ontwikkeling nu een einde.


In 2021 werd namelijk aangekondigd dat er een nieuwe live-action serie van Constantine in de maak was voor HBO Max wat zou worden geproduceerd door Bad Robot Productions, het productiebedrijf van Abrams. Echter zet HBO daar nu een punt achter.

Productie al vergevorderd


De serie was al behoorlijk vergevorderd in de ontwikkeling, met een hoofdrolspeler die nagenoeg al rond was en vier scripts die waren geschreven voor de serie die zich afspeelt in het hedendaagse Londen.

De Constantine-serie zou deel gaan uitmaken van een groter Justice League Dark-universum voor HBO Max. Echter werd eerder dit jaar ook het langverwachte Justice League Dark geannuleerd, samen met een ander Abrams-project, Overlook, een spin-off van The Shining.

Andere producties krijgen prioriteit


De specifieke reden voor de annulering blijft onduidelijk. Gezien het feit dat James Gunn sinds kort de leiding heeft over DC Studio's en dat acteur Keanu Reeves binnenkort weer in de rol van John Constantine kruipt in Constantine 2 kunnen hebben bijgedragen aan de annulering.



Het universum van Constantine kwam voor het eerst tot leven in de reeks DC-comics Hellblazer uit 1988, en draait om occult onderzoeker John Constantine. In 2005 verscheen de eerste verfilming Constantine met Reeves in de hoofdrol.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen