search

Ons nieuws van maandag 6 november 2023

Gillian Anderson, die 'Scully' in 'The X-Files' speelde: wat doet ze nu allemaal?
Series / Nieuws

Gillian Anderson, die 'Scully' in 'The X-Files' speelde: wat doet ze nu allemaal?

Gillian Anderson brak definitief door met haar rol als 'Scully' in 'The X-Files'.

Gillian Anderson, is onlosmakelijk verbonden met het iconische The X-Files. Als de legendarische Dana Scully speelde ze een cruciale rol in de serie. Hoe gaat het nu met haar?

Scully was een redelijk briljante FBI-agente met een nuchtere kijk op de wereld. Haar samenwerking met Fox Mulder, gespeeld door David Duchovny, die juist heel erg openstond voor het paranormale, leidde tot een fascinerende samenwerking.

Gillian Anderson
Gillian Anderson zag het levenslicht op 9 augustus 1968 in Chicago, Illinois. Voordat ze de rol van Scully op zich nam, had ze al enkele indrukwekkende prestaties op haar naam staan in theaterproducties en televisie.

Na het verlaten van de wereld van The X-Files wist Anderson een indrukwekkende reeks rollen te bemachtigen. Ze schitterde in een verscheidenheid aan films en televisieseries, waaronder de veelgeprezen dramaseries The Fall en The Crown.

Persoonlijke leven
Anderson is een gepassioneerd kunstliefhebber. Zo gebruikte zij haar eerste loon van The X-Files om een litho van kunstenaar David Blackburn aan te schaffen.

Bekijk op instagram


Bekijk op instagram


Anderson heeft een aantal huwelijken en relaties gehad. Ze heeft tegenwoordig 3 kinderen. Haar laatst bekende langer durende relatie was van 2016 tot en met 2020 met scenarioschrijver Peter Morgan.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Drie ijzersterke misdaadthrillers op Prime Video die je gezien moet hebben
Series / Featured

Drie ijzersterke misdaadthrillers op Prime Video die je gezien moet hebben

Uitstekend gewaardeerd, maar minder bekend: ijzersterke misdaadseries op Prime Video.

Wie in de catalogus van Prime Video snuffelt, kan zomaar verrast worden. Wat het crime genre betreft valt er genoeg te streamen. Hieronder een overzicht van drie series die je in zijn geheel kunt bekijken.

Keiharde Napolitaanse maffia, een wel erg aparte seriemoordenaar en een bijna surrealistische neo-noir: er is duidelijk voor elk wat wils. Op Rotten Tomatoes zijn de kijkers er stuk over stuk over te spreken.

Gomorra: La Serie


Deze vijf seizoenen tellende misdaadserie gaat over Ciro Di Marzio (Marco D'Amore) en speelt zich af in de Napolitaanse wijk Scampia. Ciro hoort bij de georganiseerde misdaad en is lid van de Camorra-maffiafamilie.

Samen met zijn vrouw Immacolata (Pia Maria Calzone) navigeert hij de onderlinge strijd in de onderwereld van Napels.

Rotten Tomatoes: 93%

Kijk hier.

Too Old to Die Young


Filmmaker Nicholas Winding Refr is bekend om zijn Pusher-trilogie, Bronson en Valhalla Rising. Deze miniserie van zijn hand telt tien afleveringen en gaat over Miles Teller (Martin Jones), een getraumatiseerde politieagent. Hij raakt verzeild bij de Yakuza, en tot overmaat van ramp krijgt hij te maken met de crimineel die zijn partner doodschoot.

Rotten Tomatoes: 75%

Kijk hier.



Dahaad


'Dahaad' betekent 'brul' en gaat over Anjali Bhaati (Sonakshi Sinha), een politie-agente in het dorp Mandawa in Rajasthan (Noord-India). Ze komt er achter dat door heel Rajasthan maar liefst 27 vrouwen spoorloos zijn verdwenen. Gaandeweg ontdekt ze dat er sprake is van een seriemoordenaar die op zoek blijkt naar een echtgenote.

Rotten Tomatoes: 84%
Kijk hier.

Meer Dahaad?


Seizoen 1 biedt een afgerond verhaal en kan dus op zichzelf bekeken worden. Wel heeft India Today onlangs bericht dat er een akkoord is voor een tweede seizoen van de populaire Indiase serie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things' seizoen 5 neemt een enorm risico
Series / Nieuws

'Stranger Things' seizoen 5 neemt een enorm risico

Hoe zullen de makers met dit bepaalde obstakel omgaan in het laatste seizoen?

De opnames voor het laatste seizoen van Stranger Things zouden in mei 2023 starten. De Hollywoodstaking gooide echter ook voor Netflix' paradepaardje roet in het eten.

Doordat de staking nog steeds bezig is, bestaat het risico dat de cast uit hun rol is gegroeid. De makers kunnen kiezen voor een sprong voorwaarts in de tijd, maar hierdoor kan de afronding juist weer afgeraffeld overkomen.

Verbod op productie


Seizoen 4 eindigde met een enorme cliffhanger, waardoor het publiek met veel vragen zit. Als gevolg van de staking mag nog steeds niet gestart worden met filmen. Vergeleken met het einde van seizoen 4 kan Stranger Things te zijner tijd dus met 'te oude' hoofdrolspelers komen te zitten.

Eerder bespraken fantheorieën online al de mogelijkheden van tijdreizen en een sprong voorwaarts maken in de tijd. Hoewel met deze speculaties korte metten werd gemaakt, hintten de Duffer Broers in 2022 tegen TVLine wel degelijk op die mogelijkheid.

Anti-climax?


Aan deze aanpak kleven echter nogal wat haken en ogen. Je lost hiermee weliswaar het leeftijdsverschil op, maar riskeert een anti-climax. De brandende vragen worden weliswaar beantwoord, maar de kans bestaat dat het einde van Stranger Things flets wordt.

Bekijk op instagram


Een en ander wordt bijvoorbeeld via dialogen verhelderd, die ook nog eens maanden later plaatsvinden. Dit zou een enorme teleurstelling blijken voor de legioenen fans van de geliefde serie.

Waar te zien?


Je kunt in de tussentijd seizoen 1 tot en met 4 van Stranger Things bekijken op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Young Sheldon' seizoen 7 heeft een groot probleem, en het is niet de dood van George
Series / Nieuws

'Young Sheldon' seizoen 7 heeft een groot probleem, en het is niet de dood van George

Seizoen 7 van 'Young Sheldon' heeft heel wat om te behandelen...

Hoewel seizoen 7 van Young Sheldon waarschijnlijk moeite gaat krijgen rondom de dood van George Sr, is dit niet het grootste probleem waar de spin-off mee wordt geconfronteerd. Het wordt een grote uitdaging om de tijdlijn overeen te laten komen met The Big Bang Theory.

Zoals de meeste sitcom-spin-offs heeft Young Sheldon de neiging om losjes om te gaan met de tijdlijn van zijn voorganger. In sommige gevallen kan de spin-off passende achtergrondverhalen bieden voor Sheldon, maar er worden ook belangrijke gebeurtenissen genegeerd omdat ze niet passen bij de toon of het plot van de serie.

Dood van George Sr


Er is een belangrijke gebeurtenis die de spin-off binnenkort wel zal moeten aanpakken. Volgens de gebeurtenissen in The Big Bang Theory, ontdekte Sheldon dat zijn vader een affaire had, voordat hij plotseling stierf aan een hartaanval. Aangezien George Sr stierf toen Sheldon ongeveer dertien was, en het personage in Young Sheldon al dertien is, is het slechts een kwestie van tijd voordat dit moet plaatsvinden.

Hoewel dit de grootste gebeurtenis lijkt waar seizoen 7 rekening mee moet houden, is er nog een verhaallijn die nog belangrijker is voor het succes van de spin-off. De Coopers zijn in de loop der jaren alleen maar meer betrokken geraakt bij het leven van Paige, waardoor het steeds vreemder wordt dat Sheldon haar niet vermeldt in The Big Bang Theory.

Tragisch einde


Hoewel kijkers door de originele serie weten dat de relatie tussen Georgie en Mandy gedoemd is, is het feit dat The Big Bang Theory het helemaal niet over Paige heeft veel verontrustender. De relatie tussen Sheldon en zijn rivaal is in de loop van de seizoenen sterk veranderd, maar hun verhaal is nog niet afgerond.



Het plot rondom de twee is steeds donkerder geworden, maar dat verklaart niet waarom Sheldon haar nooit benoemt in zijn latere leven. De spin-off is niet bang om tragische verhaallijnen te behandelen, dus zou het goed kunnen dat haar verhaal niet goed afloopt. En zelfs een personage dat zo onhandig is als Sheldon, weet dat je over de doden geen kwaad mag spreken.

Meerdere opties


Toch kan het ook dat Paige simpelweg haar academische carrière weer op de rit krijgt, waardoor ze weer Sheldons rivaal wordt. En we weten allemaal dat Sheldon al zijn rivalen haat, dus dat verklaart waarom hij het nooit over haar heeft. Het kan dus meerdere kanten op. Bekijk Young Sheldon op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix wordt direct compleet overgenomen door deze nieuwe en zwaar verslavende misdaadserie
Series / Nieuws

Netflix wordt direct compleet overgenomen door deze nieuwe en zwaar verslavende misdaadserie

De serie 'Ferry' scoort ontzettend goed in haar eerste dagen op Netflix.

Ferry: de serie scoort uitstekend in haar eerste dagen op Netflix. De serie is nog maar net te streamen of zij is gelijk de best bekeken serie op de streamingsdienst.

De serie over crimineel Ferry Bouman is een prequel van de serie Undercover, waar we drie seizoenen lang van hebben kunnen genieten. Eerder kwam er al een film over Ferry Bouman en die wordt nu dus opgevolgd door de serie.

Tijdslijn


Om de tijdslijn nog even te kunnen volgen: eerst de film (waarin Ferry Bouman zich bewijst in het Amsterdamse drugsmilieu), dan deze serie, daarna de drie seizoenen Undercover.

De acteur Frank Lammers zet ook nu zijn rol als Ferry Bouman weer prima neer. Verder is ook de rol van Elise Schaap, als de lieve en naïeve Danielle zeker noemenswaardig.

Plot


We volgen hoe het stel zich staande probeert te houden in het Brabantse criminele circuit. Er doet zich voor Bouman namelijk een nieuwe kans voor als drugsbaron Arie Tack, gespeeld door Steef Cuijpers, wordt gearresteerd en de motorbende Pusaka op zoek is naar een nieuwe leverancier. Maar Ferry raakt in een lastige situatie verstrikt zodra Tack op borgtocht wordt vrijgelaten.



Kijk de serie hier op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Matthew Perry weigerde scène waarin hij 'Monica' zou bedriegen in 'Friends'
Series / Nieuws

Matthew Perry weigerde scène waarin hij 'Monica' zou bedriegen in 'Friends'

Wijlen Matthew Perry weigerde vreemd te gaan in 'Friends'. "Dat gaan de fans me niet vergeven."

Na het recentelijke overlijden van Matthew Perry, die wij natuurlijk allemaal kennen als Chandler uit Friends, komen er onbekende anekdotes over zijn carrière los.

Perry weigerde, terwijl hij de rol van Chandler in Friends speelde, deel te nemen aan een scène waarin hij zijn on-screen partner Monica Geller, gespeeld door Courteney Cox, zou bedriegen.

Lisa Cash


TMZ sprak met Lisa Cash, een actrice die verscheen in een aflevering van het vijfde seizoen uit 1999 getiteld The One in Vegas: Deel 1. Uiteindelijk kreeg Cash slechts een kleine rol in de show vanwege Perry's sterke bezwaar tegen de scène waarin hij een affaire met haar zou hebben.

In die betreffende aflevering hadden de schrijvers voorgesteld dat Chandler en Monica een verhitte ruzie in Las Vegas zouden hebben. In reactie daarop zou Chandler roomservice bestellen in zijn hotel, en de persoon die zijn maaltijd zou bezorgen, was Cash, met wie hij vervolgens een romantische ervaring zouden hebben.

Fans trekken dit niet


Perry verzette zich echter heftig tegen dit idee, vanwege zijn zorgen dat dit niet bij zijn personage zou passen en de fans van de serie hem dit niet zouden vergeven.

Bekijk op instagram


Bekijk op instagram


Kijk de Friends-avonturen terug op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De tijdlijn van 'The Boys' is beïnvloed door 'Gen V' aldus de bedenker van de serie
Series / Nieuws

De tijdlijn van 'The Boys' is beïnvloed door 'Gen V' aldus de bedenker van de serie

The Boys heeft een hele strakke tijdlijn, maar Gen V houdt zich hier niet heel erg netjes aan.

Gen V speelt zich in de wereld van The Boys af, maar de serie heeft niet echt haar best gedaan om zich aan de al bestaande tijdlijn te houden. Nu is er een officiële update over hoe de tijdlijnen zich verder gaan ontwikkelen.

Het was duidelijk dat Gen V zich na de gebeurtenissen van seizoen 3 van The Boys afspeelt, maar wanneer precies bleef vaag. Fans vragen zich dan ook af hoe Gen V precies in de tijdlijn past en hoe het zal werken met seizoen 4 van The Boys en seizoen 2 van Gen V.

Is de tijdlijn aangepast?


Volgens bedenker en uitvoerend producent van Gen V, Eric Kripke, speelt The Boys seizoen 4 zich "maar eeen paar dagen na de gebeurtenissen van Gen V af."

Het is de bedoeling om de tijdlijn zo eenvoudig mogelijk te houden. Volgens Kripke is dus simpelweg eerst "seizoen 3 van The Boys, daarna Gen V en daarna seizoen 4 van The Boys. En daarna seizoen 2 van Gen V." Duidelijker kan het eigenlijk niet zijn.

Hoe horen The Boys en Gen V bij elkaar?


Kripke wilde echter geen antwoord geven op de vraag of seizoen 4 van The Boys beïnvloed gaat worden door seizoen 2 van Gen V, of andersom. Hij zei: "Ik zal het niet bevestigen, noch ontkennen."



Stream Gen V op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix onthult speciale beelden voor 'Stranger Things'
Series / Nieuws

Netflix onthult speciale beelden voor 'Stranger Things'

Netflix geeft fans van Stranger Things een cadeautje voor de speciale Stranger Things dag.

6 november, de officiële Stranger Things-dag! Op deze speciale dag vieren fans alles over de serie en over Hawkins. Sociale media plagen deze dag al weken en er is ook een trailer online gezet waarin fans de kans krijgen om hun favoriete momenten her te beleven.

De trailer toont verschillende beelden uit alle vier de seizoenen. In het bericht staat de tekst: "Het is het seizoen, nerds. STRANGER THINGS DAG 6 NOVEMBER #strangerthingsday".

Meer van Stranger Things


Eerder dit jaar is de musical Stranger Things: The First Shadow aangekondigd. Het toneelstuk speelt zich voor de gebeurtenissen van de serie af, namelijk in 1959.

Het toneelstuk zal de avonturen van de jongere versies van Jim Hopper, Joyce Byers, Bob Newby en Henry Creel volgen. De Duffer Brothers zijn "meer dan enthousiast" over de musical.

Voor nu…


Voor nu focussen de Duffer broers zich alleen op seizoen 5. Netflix reageerde volgens Ross Duffer goed op hun eerste schets voor het laatste seizoen. Wel hebben ze er allebei moeite mee: "[H]et is moeilijk voor te stellen dat de reis ten einde loopt."



Stranger Things is te streamen op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote verrassing in de eerste minuten van 'Monarch: Legacy of Monsters'
Series / Nieuws

Grote verrassing in de eerste minuten van 'Monarch: Legacy of Monsters'

In de serie Monarch: Legacy of Monsters zien we een personage uit de film Kong: Skull Island.

Ben je dol op de films als Godzilla, Kong: Skull Island, Godzilla: King of the Monsters en Godzilla vs. Kong, dan kijk je vast uit naar 17 november. Op die dag zet Apple TV+ namelijk de eerste aflevering online van de serie Monarch: Legacy of Monsters.

Na de animatieserie Skull Island van Netflix is Monarch: Legacy of Monsters de tweede tv-spinoff van de bekende MonsterVerse-bioscoopfranchise. De serie is een vervolg op de eerste film Godzilla uit 2014 en we krijgen meer te zien over de organisatie Monarch.

Monarch


Monarch is een grote wetenschappelijke organisatie. Deze organisatie werd in 1946 in het geheim opgericht om onderzoek te doen naar 'massive unidentified terrestrial organisms' (MUTOs). Uiteraard was Godzilla een van de eerste monsters die ze tegenkwamen.

In 1973 gaat er een onderzoeksteam van Monarch naar Skull Island waar ze uiteraard King Kong ontmoeten. Dit zagen we in de film Kong: Skull Island. Het personage Randa van John Goodman speelde daarin een belangrijke rol.

Randa


In onderstaande openingsscène van de eerste aflevering van Monarch: Legacy of Monsters keert het personage Randa terug. Duidelijk een stuk ouder dan in de film.



Monarch: Legacy of Monsters start op 17 november op Apple TV+ en heeft afleveringen die circa een uur duren. Andere rollen zijn voor Anna Sawai, Kiersey Clemons, Kurt Russell en Wyatt Russell.

Ontvangst
Op Rotten Tomatoes staat Monarch: Legacy of Monsters op een prima 89 procent na 18 recensies. Vooral de rollen van vader en zoon Kurt en Wyatt Russell worden geprezen. Het zou een ook een mooie menselijke toevoeging zijn in de wereld van de grootste filmmonsters.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote DC-serie van J.J. Abrams (Star Wars) is compleet geschrapt
Series / Nieuws

Grote DC-serie van J.J. Abrams (Star Wars) is compleet geschrapt

De serie is er een in een reeks van teleurstellende annuleringen van HBO Max.

Filmmaker J.J. Abrams heeft in veel cinematografische universums zijn vinger in de pap gehad. Zo ook in de wereld van Constantine, alleen komt aan die ontwikkeling nu een einde.


In 2021 werd namelijk aangekondigd dat er een nieuwe live-action serie van Constantine in de maak was voor HBO Max wat zou worden geproduceerd door Bad Robot Productions, het productiebedrijf van Abrams. Echter zet HBO daar nu een punt achter.

Productie al vergevorderd


De serie was al behoorlijk vergevorderd in de ontwikkeling, met een hoofdrolspeler die nagenoeg al rond was en vier scripts die waren geschreven voor de serie die zich afspeelt in het hedendaagse Londen.

De Constantine-serie zou deel gaan uitmaken van een groter Justice League Dark-universum voor HBO Max. Echter werd eerder dit jaar ook het langverwachte Justice League Dark geannuleerd, samen met een ander Abrams-project, Overlook, een spin-off van The Shining.

Andere producties krijgen prioriteit


De specifieke reden voor de annulering blijft onduidelijk. Gezien het feit dat James Gunn sinds kort de leiding heeft over DC Studio's en dat acteur Keanu Reeves binnenkort weer in de rol van John Constantine kruipt in Constantine 2 kunnen hebben bijgedragen aan de annulering.



Het universum van Constantine kwam voor het eerst tot leven in de reeks DC-comics Hellblazer uit 1988, en draait om occult onderzoeker John Constantine. In 2005 verscheen de eerste verfilming Constantine met Reeves in de hoofdrol.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix komt deze week met 6 nieuwe afleveringen waaronder de docu 'Robbie Williams'
Series / Nieuws

Netflix komt deze week met 6 nieuwe afleveringen waaronder de docu 'Robbie Williams'

Deze week zie je vooral veel spraakmakende documentaires op Netflix.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.



Escaping Twin Flames (seizoen 1)



Verschijnt op: Woensdag 8 november
Genre: Documentaire
Kijk op: Netflix

Synopsis: Een stel startte een bedrijf om mensen via spiritualiteit de ware liefde te laten vinden. In deze docuserie vertellen oud-volgers nu wat voor heftigs daar allemaal plaatsvond.





Robbie Williams (seizoen 1)



Verschijnt op: Woensdag 8 november
Genre: Documentaire / Biografie / Muziek
Kijk op: Netflix

Synopsis: Na een recordbrekende solocarrière van 25 jaar blikt Robbie terug op zijn verleden en een leven in de schijnwerpers.





Strong Girl Nam-soon (seizoen 1 - aflevering 11-12)



Verschijnt op: Zaterdag 11 & Zondag 12 november
Genre: Actie / Komedie / Misdaad
Kijk op: Netflix

Synopsis: Een jonge vrouw met superkracht gaat naar Korea om haar biologische familie te vinden, maar raakt betrokken bij een drugszaak die haar krachten op de proef zou kunnen stellen.





Overige series nieuw op Netflix



Hieronder de overige series die deze week op Netflix verschijnen.

8 november: The Billionaire, The Butler and The Boyfriend (seizoen 1) - Documentaire / Misdaad - Hoe groeide een conflict tussen 's werelds rijkste vrouw en haar dochter uit tot een nationaal schandaal? Deze meeslepende docuserie vertelt het hele verhaal.

1 november: Cristo y Rey (seizoen 1) - Biografie / Drama - In het Spanje van de jaren 80 vielen tv- en filmster Bárbara Rey en circuspersoonlijkheid Ángel Cristo voor elkaar. Dit is het verhaal van hun tumultueuze relatie.

10 november: Ci Shi Ci Ke (seizoen 1) - drama / Romantiek - Deze serie bloemlezingen speelt zich af tijdens de pandemie en volgt 10 unieke liefdesverhalen over passie en hartzeer.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Deze langlopende scifi-serie eindigde met één van de meest gehate finales aller tijden

  2. 2. Mysterieuze sciencefictionserie heeft Netflix al bijna 6 weken in zijn greep: is het voldoende?

  3. 3. "Sherlock, ontmoet je gelijke": critici op Rotten Tomatoes zijn laaiend enthousiast over dit gloednieuwe moordmysterie

  4. 4. Met de beruchte 0% op Rotten Tomatoes is dit de slechtste Netflix-serie aller tijden

  5. 5. Duistere Netflix-thriller trapt over een paar dagen af: is dit de volgende hit?

Bekijk alle artikelen