search
Deze keigoede scifi-thriller van regisseur Blomkamp zie je op Netflix en is een van zijn beste films
Films / Video/clip/featurette

Deze keigoede scifi-thriller van regisseur Blomkamp zie je op Netflix en is een van zijn beste films

Met een score van 7.9/10 op de site van IMDb kunnen we zeker zeggen dat de scifi-thriller 'District 9' een graag geziene film is.

District 9 komt uit het jaar 2009 en was genomineerd voor vier Oscars waaronder die voor beste film van het jaar. Kijk de film dus zeker een keer bij Netflix.

De film is van regisseur Neill Blomkamp, ook wel bekend van de films Gran Turismo en Elysium. Producent van de film was Peter Jackson, de man achter onder meer de Lord of the Rings-trilogie.

In de film


In deze goed scorende thriller zien we Sharlto Copley, David James, Jason Cope, Nathalie Boltt, Sylvaine Strike, Elizabeth Mkandawie en William Allen Young.

Meest gezochte man


In het jaar 1982 zien we hoe de aarde wordt ontdekt door buitenaardse wezens. Zij worden ondergebracht in de getto's van Johannesburg waar prostitutie en drugshandel de grootste bron van alles zijn.

Een medewerker van het MNU, die de situatie van de buitenaardse wezens in de gaten houdt, ziet hoe zij behandeld worden besluit hij in actie te komen. Hij loopt echter een alienvirus op waardoor hij de meest gezochte en gewilde man ter wereld wordt.



Mooie effecten, grappig en spannend


Met een score van 3.57/5 bij MovieMeter doet de film het daar ook goed. Kijker Shadowed vertelt over de film, "Lekkere actie, mooie effecten en redelijk acteerwerk, deze film heeft het. Echt een aanrader voor ScienceFiction fans."

Een van de critici op de site van Rotten Tomatoes vertelt, "Blomkamp mist geen stap. Zijn film is cynisch, grappig, slim, spannend en satirisch – en dat alles zonder de betrokkenheid van zijn publiek bij het scenario te verliezen." De film scoort daar gemiddeld een mooie 86%.





Streamen


Stream deze ijzersterke scifi-thriller van regisseur Blomkamp zeker een keer bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen