search
'Loki' zegt mogelijk vaarwel na seizoen 2: Keert hij nog terug in het MCU?
Series / Nieuws

'Loki' zegt mogelijk vaarwel na seizoen 2: Keert hij nog terug in het MCU?

Het zou kunnen dat we na 'Loki' seizoen 2 afscheid moeten nemen van het personage.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
We hebben gezien dat de God of Mischief aan het einde van seizoen 2 van Loki een nieuw glorieus doel krijgt. Dat is natuurlijk een perfect einde van het seizoen, maar dit laat de toekomst van Loki in het Marvel Cinematic Universe wel onzeker.

In de finale probeert het Loki de Temporal Loom van de TVA te repareren, maar uiteindelijk krijgt hij van He Who Remains te horen dat dit niet mogelijk is, omdat het alleen is gebouwd om de Sacred Timeline te beschermen. Loki wil zijn vrienden een kans geven om in leven te blijven, vernietigt het weefgetouw en zorgt ervoor dat de takken onder controle worden gehouden.

Seizoen 3?


Hierdoor neemt hij zijn plaats in op de troon in het centrum van het multiversum. In het laatste shot van het einde van Loki seizoen 2, zien we hem alleen, in midden van alle takken van het multiversum. Hij houdt ze bij elkaar zodat iedereen in alle tijd en ruimte zijn leven kan leiden met zijn eigen vrije wil.

Hoewel Loki aan het einde van seizoen 2 springlevend is, zit er een finaliteit in zijn verhaal die de vraag kan oproepen of hij zal terugkeren in het MCU. Helaas zien de zaken er op dat vlak niet zo goed uit. Het einde van Loki seizoen 1 bevestigde seizoen 2. Maar dit keer was er geen bevestiging, dus is het onduidelijk of seizoen 3 zal plaatsvinden.

Toekomstige projecten


Hoewel het mogelijk is dat Loki terugkeert in een van de komende Avengers-films, Avengers: The Kang Dynasty of Avengers: Secret Wars, is dat nog niet met zekerheid te zeggen. Er is misschien een manier waarop een variant van Loki terugkeert in een toekomstig MCU-project, maar de finale van seizoen 2 zou Hiddlestons laatste keer als Loki kunnen zijn.Dat gezegd hebbende, alles is mogelijk in de wereld van superhelden en stripboeken. Marvel heeft dus misschien nog een truc achter de hand om Loki terug te brengen. Loki is de dood al talloze keren te slim af geweest in het MCU, dus is het logisch dat zijn einde niet de dood is, maar een eindeloos leven als god.

Perfect einde


De finale van seizoen 2 van Loki geeft hem waar hij altijd van heeft gedroomd: een troon. Maar de liefde waar hij naar verlangde heeft hij niet gekregen. Toch is het einde perfect, omdat de opoffering voor zijn vrienden laat zien hoe ver hij als personage is gekomen. Bekijk Loki op Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen