Fans zijn klaar om gedag te zeggen tegen dit 'Yellowstone'-personage

Fans gaan 'Yellowstone'-personage niet missen

'Yellowstone' staat bekend om zijn complexe personages, maar er is er één waar fans graag afscheid van nemen.

Nina Beerendonk, 11-11-2023 17:31

Yellowstone is onder andere populair vanwege de complexiteit van de personages. De hedendaagse generatie Duttons is tenslotte niet alleen een worstelende familie die probeert te overleven. Ze zijn letterlijk antagonisten, die niet alleen eigenaar van de grootste ranch in Montana zijn, maar die ook proberen de controle over de hele staat te behouden via illegale middelen en moord.
Maar het is niet alleen hun dubbelzinnige kijk op het leven die de personages van de serie levendigheid geeft. Het zijn ook hun pogingen om ondanks alle uitdagingen de familiebanden vast te houden, terwijl ze omgaan met hun eigen trauma's. Dit alles leidt tot irrationeel gedrag en onherstelbare acties. En niemand onder de Duttons valt hierin zo op als Beth, gespeeld door Kelly Reilly.

Tragisch

Maar hoe tragisch haar verhaal ook is, haar acties zorgden ervoor dat fans hopen dat ze de finale van seizoen 5 niet zal overleven. Beth is misschien wel het meest overbezorgde lid van de Duttons, en dit komt vooral tot uiting in haar houding ten opzichte van John. Ze is erg toegewijd aan hem, en dat is nog zacht uitgedrukt.

Ze is namelijk zelfs geobsedeerd met het beschermen van John, ook al is haar excuus dat ze hiermee het hele gezin en de ranch beschermt. Dit leidt uiteindelijk tot ongelooflijk onvoorspelbaar gedrag en woedeproblemen. Haar gedrag lijkt voort te komen uit haar jeugdtrauma, waarbij haar moeder haar de schuld gaf voor het ongeluk dat haar dood veroorzaakte.

Wreed

Fans hebben een hekel aan Beth omdat elke actie van haar onnodig wreed en ongerechtvaardigd is. Dit zorgt ervoor dat fans steeds minder van het personage houden en erop rekenen dat ze uiteindelijk krijgt wat ze verdient.


Ze richt haar mislukkingen, wrok en schaamte vooral op Jamie, omdat ze denkt dat hij de oorzaak is van al haar problemen. Nou is Jamie natuurlijk ook geen goede persoon. Hij was verantwoordelijk voor de dood van onschuldige mensen, en het allerbelangrijkste: hij is een van de redenen waarom Beth is zoals ze is.

Blind voor de waarheid

Maar hij is een net zo gebroken persoon, wiens hele leven in het teken staat van John, die probeert zijn kinderen in monsters te veranderen. Jamie begrijpt dit zelf heel goed, terwijl Beth blind blijft voor de waarheid. Fans verwachten daarom dat het niet goed zal aflopen met haar in het laatste seizoen.


Bekijk Yellowstone op SkyShowtime.
Lees meer over: Yellowstone, Kevin Costner, Luke Grimes, Kelly Reilly, Taylor Sheridan, John Linson, SkySHowtime

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Domper voor geliefde
scifi-serie

Domper voor geliefde scifi-serie

Populair nieuws

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader