search
'Stranger Things' seizoen 5 bevestigd langlopende theorie met mega flashback naar seizoen 1
Series / Nieuws

'Stranger Things' seizoen 5 bevestigd langlopende theorie met mega flashback naar seizoen 1

Een paar woorden kunnen heel veel vertellen: de theorie achter het nieuwe script.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het duurt nog wel even voordat het vijfde en laatste seizoen van Stranger Things uitkomt, maar de schrijvers geven langzaam steeds meer details weg. Zo worden er ook enkele fantheorieën bevestigd.

Seizoen 1 begon met de vriendschap tussen Mike, Will, Dustin en Lucas en focuste op de verdwijning van Will. Nu lijkt het erop dat seizoen 5 weer teruggaat naar waar het allemaal begon.

Het script


Onlangs is het begin van het script gedeeld: het bestaat uit 16 woorden en onthult vrij weinig. Toch is er veel informatie uit te halen. Fans hadden namelijk meteen door over wie dit gaat en beseften over welk liedje het ging: "Should I Stay or Should I Go".

Deze scène roept uiteraard meteen flashbacks op van seizoen 1, maar zit er nog iets extra achter? Er zijn namelijk nog wat onbeantwoorde vragen van seizoen 1.

Had Venca iets te maken met de ontvoering van Will?


Will is in seizoen 1 meegenomen naar de Upside Down door een Demogorgon. Veel fans denken echter dat Vecna de Demogorgon express achter Will aangestuurd heeft.Dit stuk van het script doet fans geloven dat seizoen 5 zal beginnen met een flashback naar seizoen 1, waarin Will zwakjes Should I Stay or Should I Go zingt. Het verschil met seizoen 1? Nu zullen we zien hoe Vecna hem van een afstandje in de gaten houdt.

Te streamen op Netflix


Stranger Things is te streamen op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen