search

Ons nieuws van zaterdag 11 november 2023

Clash van epische omvang in eerste beelden uit 'Masters of the Universe: Revolution'
Series / Trailer

Clash van epische omvang in eerste beelden uit 'Masters of the Universe: Revolution'

De avonturen van He-Man worden voortgezet in de strijd om Kasteel Grayskull.

Na het succesvolle Masters of the Universe: Revelation gaat binnenkort het nieuwe seizoen van de animatieserie van start. Ongetwijfeld zal jong en oud weer smullen van het epische spektakel.

Adam komt voor een lastige keuze te staan. Skeletor is terug en heeft zichzelf letterlijk en figuurlijk opgeladen met technologische krachten. De vraag is hoe hij prins Adam kan zijn terwijl He-Man broodnodig is, want Skeletor is niet de enige tegenstander.

Geduchte vijand


Er is een tweede, minstens zo geduchte vijand die snode plannen heeft. Niet voor niks is Teela op zoek gegaan naar het geheim van de Snake Magic. De Snake Magic is hard nodig gezien de naderende dreiging.

Niemand minder dan Hordak en zijn woeste bende staan op het punt Eternia aan te vallen en de macht over te nemen. He-Man kan met andere woorden alle hulp gebruiken.

Er voor gaan


Op Youtube zijn de reacties enthousiast te noemen, en met name het feit dat Keith David de stem van Hordak voor zijn rekening neemt kan op de nodige bijval rekenen. @Ultrabunga22 verwoordt het kernachtig: "Yo, dit wordt geweldig. We gaan ervoor!"Masters of the Universe: Revolution wordt in de loop van januari 2024 verwacht op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wordt de gewelddadige serie 'The Brothers Sun' de eerste Netflix-hit van 2024?
Series / Trailer

Wordt de gewelddadige serie 'The Brothers Sun' de eerste Netflix-hit van 2024?

Een nieuwe actieserie met een flinke dosis zwarte humor: familie kan zo maar dodelijk zijn.

Brad Falchuk (American Horror Story) en Bryon Wu (The Getaway) komen met een nieuwe serie. De Taiwanees-Amerikaanse Eileen Sun (Michelle Yeoh) en haar zoon Bruce (Sam Song Li) krijgen bezoek van de oudste zoon Charles (Justin Chien). Deze woont met de vader in Taiwan.

Charles heeft slecht nieuws. De vader, een meedogenloze maffiabaas in de stad Taipei, is zojuist vermoord. Charles, een huurmoordenaar in het misdaadsyndicaat, is naar de VS gekomen om zijn moeder en jongere broertje te beschermen.

Het vak leren


Voor de zachtaardige Bruce komt dit bericht nogal rauw op zijn dak vallen. Hij is een doodgewone tiener die stiekem droomt van een carrière als komiek.

Charles is een geharde en meedogenloze crimineel die door zijn vader van jongs af aan getraind is binnen de onderwereld van Taipei. Het zal nog een hele klus worden om zijn ietwat naïeve broer het vak te leren.

Overigen


De serie is op locatie gefilmd in Taipei en Los Angeles. Seizoen 1 bestaat uit acht afleveringen en overige rollen worden gespeeld door Highdee Kuan, Joon Lee, Jon Xue Zhang en Jenny Yang. De regie is in handen van Kevin Tancharoen en Viet Nguyen.The Brothers Sun is vanaf 4 januari te streamen op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Doctor Who' kijkt vooruit: 'Bridgerton' ster gecast voor kerstspecial 2024
Series / Nieuws

'Doctor Who' kijkt vooruit: 'Bridgerton' ster gecast voor kerstspecial 2024

'Derry Girls' en 'Bridgerton' ster Nicola Coughlan zal in 2024 te zien zijn in de 'Doctor Who' kerstspecial

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Doctor Who timmert flink aan de weg. Niet alleen krijgen de specials van dit jaar alle aandacht, nu is er ook al nieuws over de kerstspecial van volgend jaar.

Al sinds 2005 keert Doctor Who regelmatig terug tijdens de feestdagen. Soms is dat rond Oudjaar, maar meestal met kerstmis. Vorig jaar verscheen Eve of the Daleks.

Volgende kerst


In een interview met Deadline geeft showrunner Russell T. Davies aan dat het filmen voor de special van 2024 al in volle gang is. Ook verklapt Davies het casten van een wel heel bekend gezicht.

"[We hebben] Nicola Coughlan met kerst! Niet deze kerst maar volgende kerst. We filmen nu de kerstspecial van 2024.

Nicola Coughlan


Nicola Coughlan is een jonge actrice, bekend van Derry Girls en recentelijk de hitserie Bridgerton. Ook is ze deze zomer te zien geweest in de film Barbie.Er gingen eerder deze maand al geruchten dat de actrice op de set van Doctor Who gespot zou zijn. En een foto van Coughlan en Gatwa samen eerder dit jaar stookte die vlammen nog eens op.

De kerk op Ruby Road


De kerstspecial van dit jaar zal The Church on Ruby Road gaan heten en zal de eerste keer zijn dat Ncuti Gatwa officieel als Vijftiende Doctor de TARDIS zal betreden. Naast hem zal Millie Gibson te zien zijn als Ruby Sunday, de nieuwste reisgenoot.Doctor Who is vanaf 25 november terug op tv en is te zien via de BBC iPlayer en op Disney+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans zijn klaar om gedag te zeggen tegen dit 'Yellowstone'-personage
Series / Nieuws

Fans zijn klaar om gedag te zeggen tegen dit 'Yellowstone'-personage

'Yellowstone' staat bekend om zijn complexe personages, maar er is er één waar fans graag afscheid van nemen.

Yellowstone is onder andere populair vanwege de complexiteit van de personages. De hedendaagse generatie Duttons is tenslotte niet alleen een worstelende familie die probeert te overleven. Ze zijn letterlijk antagonisten, die niet alleen eigenaar van de grootste ranch in Montana zijn, maar die ook proberen de controle over de hele staat te behouden via illegale middelen en moord.

Maar het is niet alleen hun dubbelzinnige kijk op het leven die de personages van de serie levendigheid geeft. Het zijn ook hun pogingen om ondanks alle uitdagingen de familiebanden vast te houden, terwijl ze omgaan met hun eigen trauma's. Dit alles leidt tot irrationeel gedrag en onherstelbare acties. En niemand onder de Duttons valt hierin zo op als Beth, gespeeld door Kelly Reilly.

Tragisch


Maar hoe tragisch haar verhaal ook is, haar acties zorgden ervoor dat fans hopen dat ze de finale van seizoen 5 niet zal overleven. Beth is misschien wel het meest overbezorgde lid van de Duttons, en dit komt vooral tot uiting in haar houding ten opzichte van John. Ze is erg toegewijd aan hem, en dat is nog zacht uitgedrukt.

Ze is namelijk zelfs geobsedeerd met het beschermen van John, ook al is haar excuus dat ze hiermee het hele gezin en de ranch beschermt. Dit leidt uiteindelijk tot ongelooflijk onvoorspelbaar gedrag en woedeproblemen. Haar gedrag lijkt voort te komen uit haar jeugdtrauma, waarbij haar moeder haar de schuld gaf voor het ongeluk dat haar dood veroorzaakte.

Wreed


Fans hebben een hekel aan Beth omdat elke actie van haar onnodig wreed en ongerechtvaardigd is. Dit zorgt ervoor dat fans steeds minder van het personage houden en erop rekenen dat ze uiteindelijk krijgt wat ze verdient.Ze richt haar mislukkingen, wrok en schaamte vooral op Jamie, omdat ze denkt dat hij de oorzaak is van al haar problemen. Nou is Jamie natuurlijk ook geen goede persoon. Hij was verantwoordelijk voor de dood van onschuldige mensen, en het allerbelangrijkste: hij is een van de redenen waarom Beth is zoals ze is.

Blind voor de waarheid


Maar hij is een net zo gebroken persoon, wiens hele leven in het teken staat van John, die probeert zijn kinderen in monsters te veranderen. Jamie begrijpt dit zelf heel goed, terwijl Beth blind blijft voor de waarheid. Fans verwachten daarom dat het niet goed zal aflopen met haar in het laatste seizoen.Bekijk Yellowstone op SkyShowtime.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things' seizoen 5 bevestigd langlopende theorie met mega flashback naar seizoen 1
Series / Nieuws

'Stranger Things' seizoen 5 bevestigd langlopende theorie met mega flashback naar seizoen 1

Een paar woorden kunnen heel veel vertellen: de theorie achter het nieuwe script.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het duurt nog wel even voordat het vijfde en laatste seizoen van Stranger Things uitkomt, maar de schrijvers geven langzaam steeds meer details weg. Zo worden er ook enkele fantheorieën bevestigd.

Seizoen 1 begon met de vriendschap tussen Mike, Will, Dustin en Lucas en focuste op de verdwijning van Will. Nu lijkt het erop dat seizoen 5 weer teruggaat naar waar het allemaal begon.

Het script


Onlangs is het begin van het script gedeeld: het bestaat uit 16 woorden en onthult vrij weinig. Toch is er veel informatie uit te halen. Fans hadden namelijk meteen door over wie dit gaat en beseften over welk liedje het ging: "Should I Stay or Should I Go".

Deze scène roept uiteraard meteen flashbacks op van seizoen 1, maar zit er nog iets extra achter? Er zijn namelijk nog wat onbeantwoorde vragen van seizoen 1.

Had Venca iets te maken met de ontvoering van Will?


Will is in seizoen 1 meegenomen naar de Upside Down door een Demogorgon. Veel fans denken echter dat Vecna de Demogorgon express achter Will aangestuurd heeft.Dit stuk van het script doet fans geloven dat seizoen 5 zal beginnen met een flashback naar seizoen 1, waarin Will zwakjes Should I Stay or Should I Go zingt. Het verschil met seizoen 1? Nu zullen we zien hoe Vecna hem van een afstandje in de gaten houdt.

Te streamen op Netflix


Stranger Things is te streamen op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Van de makers van 'Cobra Kai': de keiharde actieserie 'Obliterated' op Netflix
Series / Nieuws

Van de makers van 'Cobra Kai': de keiharde actieserie 'Obliterated' op Netflix

Met een mix van actie, humor en een sterke cast lijkt 'Obliterated' een nieuwe knaller te worden voor Netflix

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Zet je schrap, want er komt weer een knotsgekke actiekomedie naar Netflix! Een race tegen de klok in hartje Las Vegas... wat kan er nou mis gaan?

In het nieuweObliterated moet er een nucleaire bom onschadelijk gemaakt worden. Maar het elite team van Navy SEALS en de CIA is dronken... Dat klinkt op zijn minst hilarisch.

Actiekomedie


Obliterated belooft een spannende actiekomedie te worden waarin het eliteteam de ene bom heeft gevonden als blijkt dat ze er in zijn geluisd: er is een tweede bom.

Obliterated komt van de makers van de hitserie Cobra Kai en de American Pie-sequel American Reunion.

Grootse cast


De serie heeft een grote cast met onder andere Nick Zano (Arrow, Legends of Tomorrow), Shelley Hennig (Mythic Quest), Terrence Terrell (Criminal Minds), C. Thomas Howell (Creepshow) en Carl Lumbly (The Fall of the House of Usher).Obliterated zou eerst te zien zijn op de Amerikaanse zender TBS, maar vond uiteindelijk een thuis bij Netflix.

Releasedatum


Met een mix van actie, humor en een sterke cast lijkt Obliterated een nieuwe knaller te worden voor de streamer.De acht afleveringen van het eerste seizoen zijn vanaf 30 november te bingen op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Daily Dose of Sunshine'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Daily Dose of Sunshine'

Lieflijk Zuid-Koreaans drama geeft waardevol inkijkje in een door stigma gekleurde sector.

Regie: Jae-gyu Lee | Cast: Bo-young Park (Da-eun Jung), Woo-jin Yeon (Go-geun Dong), Dong-Yoon Jang (Yoo-chan Song), Jung-eun Lee (Hyo-shin Song), E-dam Lee (Deul-Re Min), e.a. | Afleveringen: 12 | Speelduur: 52-72 minuten | Jaar: 2023

Het reilen en zeilen van een ziekenhuis is al sinds jaar en dag een dankbaar onderwerp voor films en series. Minder gebruikelijk is een kijkje in de keuken van een psychiatrisch ziekenhuis. Daily Dose of Sunshine durft het aan een dergelijke plek niet alleen als decor te gebruiken, maar ook als onderwerp. Daarmee geeft deze Zuid-Koreaanse serie een respectvol en realistisch beeld van een wereld die voor velen onbekend en onbemind is. Hoognodig, want in een online georiënteerde maatschappij die steeds maakbaarder lijkt viert het stigma op mentale gezondheid hoogtij.

Daily Dose of Sunshine vertelt het verhaal van Da-eun, sterk vertolkt door Bo-young Park, een verpleegkundige die overgeplaatst wordt van interne geneeskunde naar de open afdeling psychiatrie. Met haar optimistische houding, zorgzame instelling en zachte karakter is ze een opvallende nieuwe collega. Hoewel ze soms wat naïef is en nog veel te leren heeft, groeit ze al snel uit tot een zeer gewaardeerd lid van het team van artsen en verpleegkundigen. Sommige patiënten trekken zelfs met name naar haar toe.

In elke aflevering staat een patiënt centraal en daarmee een bepaalde stoornis. Zonder dat de serie een informatieve documentaire of saaie biologieles wordt, leert de kijker veel begrippen uit de psychiatrie. Dat gebeurt op subtiele en toegankelijke wijze: door gesprekken met familie van patiënten, doordat een arts of verpleegster een collega iets leert over een bepaalde uiting van het ziektebeeld of door een kennissessie op de afdeling. De meest aangrijpende momenten zijn degene waarop prachtig wordt gevisualiseerd hoe het voelt om een paniekaanval te hebben, weg te zakken in een depressie of waanbeelden te zien.

Door middel van flashbacks wordt een kijkje gegeven in het leven van patiënten, artsen en verplegers. Onder het personeel blijkt ook op psychisch gebied ook het nodige te spelen. Sommige van die problemen lopen zelfs parallel aan die van de patiënten. Halverwege het seizoen krijgt ook de hoofdpersoon mentale problemen, waardoor zij uit de roulatie raakt. De worsteling die ze doormaakt door ineens zelf een patiënt te zijn geeft een extra laag aan het verhaal.

Daily Dose of Sunshine schuwt de soms heftige thema's uit de psychiatrie niet en kan daarmee best confronterend zijn. Agressie, fixatie, suïcidaliteit en de separeerruimte komen allemaal voorbij. Desondanks voelen de afleveringen niet te zwaar aan omdat er ook veel aandacht is voor het gewone. Je ziet Da-eun en haar collega's rapportage schrijven, medicatie delen, tafeltennis spelen, bloeddruk meten, roddelen in de kleedkamer of een overdracht geven aan de nachtdienst.

Wat Daily Dose of Sunshine ook luchtig houdt zijn de verhaallijnen die verraden dat het hier om een K-drama gaat. Deze spelen zich vooral af buiten de muren van het ziekenhuis en zijn typisch voor Zuid-Koreaanse series. Zo wordt de rijke arts verliefd op de arme verpleegkundige en is er een driehoeksverhouding tussen Da-eun en twee mannelijke personages. Hoewel het de makers siert dat ze de serie niet te zwaar wilden maken, is het contrast tussen sommige scènes dusdanig groot dat bepaalde overgangen soms misplaatst voelen.

De liefde, het vangnet van familie of vrienden, kiezen voor jezelf en genieten van de kleine dingen; uiteindelijk draait het in Daily Dose of Sunshine waar het ook in het echte leven om draait. Hopelijk roept de psychiatrie-insteek van deze serie bij de kijker vragen over eigen vooroordelen. Als deze warme en liefdevolle serie ook maar een fractie kan bijdragen aan het wegnemen van taboes over psychische aandoeningen en het normaliseren van (praten over) de geestelijke gezondheidszorg, dan hebben de makers een mooie dosis zonneschijn de wereld ingebracht.

★★★★☆

Daily Dose of Sunshine is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Half monster, half mens: prachtige trailer voor 'Sweet Home' seizoen 2 van Netflix
Series / Trailer

Half monster, half mens: prachtige trailer voor 'Sweet Home' seizoen 2 van Netflix

Het vervolg op de apocalyptische serie belooft meer gruwel in een wereld vol monsters.

Sweet Home is een zogeheten K-creature serie en gebaseerd op de populaire webtoon. De kluizenaar Hyun-soo (Song Kang) verhuist na de dood van zijn familie naar het appartementencomplex Green Home. Hij komt hierin vast te zitten nadat een apocalypse uitbreekt.

Mensen ontdekken dat hun duistere kant hen letterlijk in monsters doet veranderen. Dit overkomt Hyun-soo, die zijn menselijke en monsterlijke kant in evenwicht moet zien te houden.

Apocalyptisch van toon


De regisseur Lee Eung-bok gaf eerder al aan dat het tweede seizoen een sterk apocalyptische toon zal hebben.

De bekende gezichten verlaten Green Home en bouwen een gemeenschap in een verlaten voetbalstadion. Verder is in de trailer te zien dat Hyun-soo in een kooi ergens naartoe wordt getransporteerd.

Verder uitgebouwd


Verder zal het nieuwe seizoen een andere richting inslaan vergeleken met de webtoon waar deze op gebaseerd is. Naast de vertrouwde gezichten zullen ook de nodige nieuwe personages geïntroduceerd worden. Het verhaal gaat meer de diepte in waarbij de wereld van Sweet Home verder uitgebouwd wordt.Seizoen 2 van Sweet Home gaat op 1 december van start op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Devil's Hour' seizoen 2: Prime Video dropt hints over het vervolg van de thrillerserie
Series / Featured

'The Devil's Hour' seizoen 2: Prime Video dropt hints over het vervolg van de thrillerserie

De mysterieuze serie waarin verschillende genres door elkaar heen lopen keert terug.

Het valt niet meer om The Devil's Hour in een zin te omschrijven. Het verhaal over maatschappelijk werkster Lucy (Jessica Raine) en haar angstaanjagende visioenen heeft de nodige kronkels.

Lucy komt er achter dat haar visioenen, telkens tussen drie en vier uur 's ochtends, te herleiden zijn tot alternatieve realiteiten. De charismatische en angstaanjagende Gideon (Peter Capaldi) is in staat om de realiteit te manipuleren.

Meer vragen dan antwoorden


Lucy komt achter Gideons bestaan wanneer zij samen met rechercheur Rhavi (Nikes Patel) op zoek is naar haar vermiste zoontje Isaac (Benjamin Chivers).

Hiermee worden echter meer vragen gecreëerd dan beantwoord. Gideon onthult dat hij Lucy's leven heeft gemanipuleerd. Haar visioenen zijn flitsen van haar andere, slechtere, leven. Gideons missie is om mensen te redden waarbij hij diegenen vermoordt die kwaad in de zin hebben.

Ware bedoelingen onthuld


Prime Video onthult dat het nieuwste seizoen langzaam maar zeker Gideons ware bedoelingen zal onthullen.Dit gebeurt wanneer hij Lucy zover probeert te krijgen dat ze hem helpt om een kwaadaardige kracht voorgoed uit de weg te ruimen. Daarnaast zal seizoen 2 tegelijk een prequel als een vervolg vormen op het eerste seizoen. Je kunt The Devil's Hour streamen op Prime Video.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video zet deze week 2 nieuwe afleveringen online waaronder het spectaculaire 'Invinsible'
Series / Nieuws

Prime Video zet deze week 2 nieuwe afleveringen online waaronder het spectaculaire 'Invinsible'

Wissel deze week op Prime Video de animatie af met een flinke dosis reality-TV.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.Invincible (seizoen 2 - aflevering 3)Verschijnt op: Vrijdag 17 november
Genre: Animatie / Actie / Avontuur
Kijk op: Prime Video

Synopsis: Invincible is een superhelden-tekenfilmserie voor volwassenen over de 17-jarige Mark Grayson, die net zo is als als andere jongens van zijn leeftijd – behalve dat zijn vader Omni-Man de machtigste superheld op de planeet is.

Good Luck Guys: Overleven Zonder Filter (seizoen 1 - aflevering 6)Verschijnt op: Vrijdag 17 november
Genre: Reality-TV
Kijk op: Prime Video

Synopsis: Onder begeleiding van host Robbert Rodenburg reizen twaalf bekende influencers af naar Thailand om hier de ultieme proef te doorstaan: overleven op een verlaten strand aan de andere kant van de wereld. Volledig buiten hun comfortzone gaan de normaal aan luxe gewende personalities in duo’s de strijd met elkaar aan.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max komt deze week met 6 nieuwe afleveringen waaronder het indrukwekkende 'Julia'
Series / Nieuws

HBO Max komt deze week met 6 nieuwe afleveringen waaronder het indrukwekkende 'Julia'

Deze week heeft HBO Max genoeg nieuwe afleveringen van topseries voor je in petto.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.30 Coins (seizoen 2 - aflevering 4)Verschijnt op: Maandag 13 november
Genre: Drama / Fantasy / Horror
Kijk op: HBO Max

Synopsis: Pastoor Vergara vlucht voor zijn verleden en de duivel die hem achtervolgt voor een schat: één van de dertig munten die Judas kreeg om Jezus te verraden. Nu moet hij opnieuw de confrontatie aangaan en deze keer is hij er klaar voor.

The Gilded Age (seizoen 2 - aflevering 3)Verschijnt op: Maandag 13 november
Genre: Drama
Kijk op: HBO Max

Synopsis: De Amerikaanse Gilded Age was een periode van grote economische verandering. Tegen deze achtergrond begint in 1882 het verhaal van Marian Brook, de dochter van een overleden generaal. Ze gaat bij haar strenge tantes in New York wonen.

Julia (seizoen 2)Verschijnt op: Donderdag 16 november
Genre: Biografie / Drama
Kijk op: HBO Max

Synopsis: In 1962 kwam de onverschrokken kok en kookboekenschrijfster Julia Child met haar kenmerkende panache de Amerikaanse huiskamers binnen met The French Chef – haar vernieuwende programma dat de weg baande voor het moderne kookprogramma.

Overige series nieuw op HBO MaxHieronder de overige series die deze week op HBO Max verschijnen.

13 november: Rick and Morty (seizoen 7 - aflevering 5) - Animatie / Avontuur / Komedie - Na 20 jaar vermist te zijn geweest, staat Rick Sanchez opeens bij zijn dochter Beth voor de deur om bij haar en haar gezin in te trekken. Beth haalt Rick wel in huis, maar Jerry is niet zo blij met de hereniging.

14 november: Love Has Won (seizoen 1) - Documentaire - Deze documentaire vertelt het verhaal van Amy Carlson en de obscure religieuze groep Love Has Won die door haar wordt geleid.

16 november: Rap Sh!t (seizoen 2 - aflevering 3) - Komedie / Drama / Muziek - Rap Sh!t van Issa Rae is een comedyserie over drie vrouwen – een hiphop-duo en hun manager – die het proberen te maken in de muziekindustrie van Miami.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk komt er meer 'Spartacus', spin-off in de maak met de titel 'Spartacus: House of Ashur'
Series / Nieuws

Eindelijk komt er meer 'Spartacus', spin-off in de maak met de titel 'Spartacus: House of Ashur'

De spin-off keert terug naar de meedogenloze en bloeddorstige wereld van de gladiatoren.

TVLine onthulde onlangs dat de titel Spartacus: House of Ashur luidt. De zender Starz heeft een seizoen van tien afleveringen besteld. De spin-off biedt een alternatief verhaal met de slechterik Ashur (Nick Tarabay) in de hoofdrol.

In dit 'wat als'-verhaal heeft Ashur de gladiatorenschool van Batiatus (John Hannah) geëerfd. Steven S. DeKnight is enthousiast over zijn terugkeer als showrunner en uitvoerend producent.

Hulp aan de Romeinen


In een verklaring liet DeKnight weten: "Het is geweldig om na tien jaar terug te keren naar een serie waar je zoveel plezier aan hebt beleefd".

Tarabay kruipt opnieuw in de huid van Ashur. Als dank voor zijn hulp aan de Romeinen bij het neerslaan van de slavenopstand verkrijgt hij het eigendom van Batiatus' ludus, oftewel gladiatorenschool.

Voortbouwen


In de synopsis omschrijft Starz de serie als volgt: "Het is een alternatieve kijk op de geschiedenis, met de nodige spanning, sensatie en erotiek. We zijn van plan om voort te bouwen op alles wat 'Spartacus' destijds zo voortreffelijk maakte".In Nederland is Spartacus te zien op MGM+, je kunt een proefabonnement nemen op dit kanaal via Prime Video. Na de proefperiode kost het € 4,99 per maand.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwste preview 'The Umbrella Academy' seizoen 4: Exclusieve beelden onthuld door Netflix
Series / Nieuws

Nieuwste preview 'The Umbrella Academy' seizoen 4: Exclusieve beelden onthuld door Netflix

De streamingdienst toont tijdens de 'Geek Week' allerlei leuke beelden van achter de schermen.

Het zal niet lang meer duren voordat Netflix met het vierde, en laatste, seizoen van het succesvolle The Umbrella Academy komt. Om de kijkers zoet te houden komt Netflix met een leuke nieuwe video.


Tijdens de Netflix Geek Week onthulde de streamingdienst een voorproefje van wat fans kunnen verwachten. In de nieuwe video bespreekt de cast het aanstaande laatste hoofdstuk van de geliefde serie.

Succesvolle comic-adaptatie


The Umbrella Academy begon in 2019 en is gebaseerd op de Dark Horse-comics van Gerard Way en Gabriel Bá. Het eerste seizoen begint in 1989, wanneer een buitengewoon fenomeen plaatsvindt: drieënveertig baby's worden onverklaarbaar geboren bij willekeurige, niet-verwante vrouwen die geen tekenen van zwangerschap vertoonden.

Zeven van deze mysterieuze baby's worden geadopteerd door Sir Reginald Hargreeves (Colm Feore), een miljardair-industrieel, die The Umbrella Academy opricht en zijn 'kinderen' voorbereidt om de wereld te redden.

Terugkeer van sterrencast


Het vierde seizoen ziet de terugkeer van sterren als Tom Hopper, Aidan Gallagher en Elliot Page, voorheen Ellen Page. Volgens The Umbrella Academy-maker Steve Blackman loopt het in seizoen 4 voor Sir Reginald Hargreeves niet helemaal zoals gehoopt.Het vierde seizoen zal in 2024 in première gaan. Kijk tot die tijd alle afleveringen van The Umbrella Academy op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix onthult de eerste beelden uit 'Jurassic World: Chaos Theory'
Series / Nieuws

Netflix onthult de eerste beelden uit 'Jurassic World: Chaos Theory'

De verwoesting van de dino's houdt na al die jaren nog steeds niet op.

Het is dit jaar alweer 30 jaar geleden dat regisseur Steven Spielberg met de monsterhit Jurassic Park naar de bioscopen kwam. Inmiddels is het een enorme franchise geworden en nu onthult Netflix een eerste blik op de CG-versie Jurassic World: Chaos Theory.


De aankomende special wordt een vervolg op het eveneens geanimeerde Jurassic World: Camp Cretaceous. Tijdens de Netflix Geek Week kwam de streamingdienst met een teaser trailer en een aantal promo foto's.

Bekend concept


Net zoals in Jurassic World: Camp Cretaceous zal Chaos Theory draaien om hoofdpersonage Darius Bowman (Paul-Mikél Williams). In de voorganger bezocht hij Camp Cretaceous, waar hij al snel tot de ontdekking kwam dat alles verkeerd liep.

Zoals gewend van de vele Jurassic Park-verhalen braken ook hier de dinosauriërs uit en zorgden voor de nodige chaos en verwoesting. In Chaos Theory is het park inmiddels gesloten, de nieuwe orde uitgeroeid, en een nieuw tijdperk van verwoesting begint.

Producenten van formaat


De geanimeerde series zijn ontwikkeld door DreamWorks Animation Television en Spielberg's Amblin Entertainment. Scott Kreamer en Aaron Hammersley zijn showrunners naast Colin Trevorrow en Frank Marshall als uitvoerend producenten.Het nieuwe Jurassic World: Chaos Theory komt in 2024 uit. Kijk tot die tijd alle afleveringen van Jurassic World: Camp Cretaceous op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Langverwachte afsluiting Hollywoodstaking: wat betekent dit voor tv-producties?
Series / Nieuws

Langverwachte afsluiting Hollywoodstaking: wat betekent dit voor tv-producties?

Eind september eindigde de schrijversstaking, ook acteursvakbond SAG-AFTRA is nu tot overeenstemming gekomen.

Ten eerste betekent het einde van de staking natuurlijk dat er eindelijk weer gefilmd mag worden. Fan-favoriete series zoals Stranger Things en The Sandman gaan redelijk snel in productie, maar welke afspraken zijn er eigenlijk gemaakt?

Belangrijke onderwerpen waren onder andere een minimum-salaris voor onbekende acteurs, delen in streaming-opbrengsten en het gebruik van A.I.. Hier zijn nu afspraken over gemaakt met de studio's.

Niet bijster beroemd


De meeste acteurs in Hollywood zijn niet bijster beroemd en leiden geen luxe bestaan. Het zijn feitelijk gewone mensen die toevallig met hun gezicht op het scherm verschijnen.

De competitie in Tinseltown is moordend, en door het hogere minimum-salaris hebben beginnende acteurs meer bestaanszekerheid en dus meer kans om als een 'gewone' acteur hun brood te verdienen. Verder zal er in de toekomst meer financiële compensatie zijn voor series en films die op streamingplatforms aangeboden worden.

Toestemming vragen


Tot slot gaf de voorzitter van SAG-AFTRA, Fran Drescher (The Nanny), aan dat de studio's in het vervolg toestemming nodig hebben om de digitale afbeeldingen van acteurs te gebruiken middels A.I.. Tegen CNN zei Drescher het volgende: "Vroeger hoefden producenten nergens toestemming voor te vragen, nu moeten ze voor alles toestemming vragen".

Bekijk op instagram


Doordat je als studio niet langer zomaar iemands afbeelding mag gebruiken om hier geld mee te verdienen hebben acteurs extra bescherming gekregen. A.I. staat natuurlijk nog in de kinderschoenen en het is niet helder hoe deze zich gaat ontwikkelen. Wel is er in elk geval besef dat het niet de bedoeling is dat alles en iedereen maar vervangen wordt in de toekomst.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk weer eens echt goed nieuws voor 'Stranger Things'
Series / Nieuws

Eindelijk weer eens echt goed nieuws voor 'Stranger Things'

De stakingen zijn voorbij en dat is zeer goed nieuws voor de acteurs van 'Stranger Things'.

We hebben lang geduld moeten hebben, maar eindelijk is er weer goed nieuws in de wereld van Stranger Things. De SAG-AFTRA-staking is officieel beëindigd en acteur David Harbour is klaar om terug te keren naar Hawkins als de geliefde, eigenzinnige politiechef Jim Hopper.

Op de rode loper voor het BoxLunch Gala ter ere van Feeding America, waar Harbour tot Giving Ambassador werd benoemd, uitte hij zijn enthousiasme om terug te keren naar de set van Stranger Things. Hij gaf aan snel weer aan het werk te gaan en vertelde dat de productie binnen een paar dagen al zou kunnen worden hervat.

Opschieten


Op de vraag wat er als eerste op zijn agenda staat na de stakingen, zei Harbour: "Ik bedoel, we moeten dat laatste seizoen van Stranger Things filmen, nietwaar? Ik moet daar over een paar dagen zijn. We moeten opschieten, we zijn al laat".

De productie voor het laatste seizoen van de succesvolle Netflix-serie van de Duffer Brothers werd stopgezet toen de WGA- en SAG-AFTRA-stakingen eerder dit jaar begonnen. Nu de vakbond van acteurs een akkoord heeft bereikt met de studio's, kunnen de opnames eindelijk weer hervat worden.

Kwaliteiten


Harbours personage Hopper is erg geliefd bij het publiek. Hoewel Stranger Things binnenkort ten einde komt, wil Harbour zijn personage niet helemaal achter zich laten. Op de vraag welke kwaliteiten van Hopper hij graag mee zou willen nemen buiten de serie, zei Harbour:"Ik hoop niet zijn onvermogen om zijn emoties direct te uiten… Maar zeker wel zijn kracht, zijn moed, zijn toewijding. Zijn krachtige liefde voor zijn gezin, en voor goed en kwaad – zijn ideeën over rechtvaardigheid". De releasedatum van Stranger Things seizoen 5 is nog niet bekend. Bekijk de serie op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.