Deze unieke science fiction serie op Netflix heb je waarschijnlijk nog niet gezien

Ontdek de unieke science fiction serie 'Sense8'

De serie en de acteurs staan bekend als kampioen voor LGBTI+ rechten

Daan Kusen, 16-11-2023 00:24

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

Sense8 is een baanbrekende science fiction drama serie over acht mensen die van de ene op de andere dag op een bijzondere manier met elkaar verbonden zijn.
De serie is gemaakt door Lana en Lily Wachowski, bekend van films als The Matrix en V For Vendetta, en J. Michael Straczynski.

Wat is Sense8?

In Sense8 worden acht mensen over de hele wereld opeens, op 8 augustus, met elkaar verbonden. De 'sensates' delen zintuiglijke waarnemingen, vaardigheden en gevoelens, waardoor ze een onbreekbare band vormen.

Het 'Cluster van Acht Augustus' wordt al snel opgejaagd door een geheimzinnige organisatie, Biological Preservation Organisation (BPO), die hen wil onderzoeken vanwege hun connectie.

Wereldwijde cast

Niet alleen zijn de personages van overal in de wereld, de cast komt ook overal vandaan. Aml Ameen en Toby Onwumere, Doona Bae, Jamie Clayton, Tina Desai, Tuppence Middleton, Max Riemelt, Miguel Ángel Silvestre, en Brian J. Smith spelen de acht Sensates.Freema Agyeman (beter bekend als Martha Jones in Doctor Who, Terence Mann (nu te zien in Foundation op Apple TV+) en Naveen Andrews (bekend van Lost) zijn te zien in belangrijke bijrollen.

LGBTI+

Sense8 staat bekend als kampioen voor LGBTI+ rechten. Zo is Nomi Marks, net als haar actrice Jamie Clayton, een transvrouw in een lesbische relatie met Agyeman's personage Amanita.


De serie heeft ook gefilmd op de Gay Pride in Sao Paulo. Naast LGBTI+ rechten snijdt de serie ook onderwerpen als religieuze vrijheid en identiteit aan. In hun vrije tijd zijn de acteurs ook op social media enorm betrokken bij deze onderwerpen.

Hoewel de serie na twee seizoenen gecanceld werd is Sense8, met een 8.3/10 op IMDB, nog steeds te zien op Netflix.Lees meer over: sense8, netfilx, wachowski, freema agyeman, doona bae, jamie clayton, tina desai, tuppence middleton, max riemelt, miguel silvestre, brian j smith, naveen andrews, daryl hannah, terence mann

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Goorste scène 'The Boys': acteur kijkt hem niet

Goorste scène 'The Boys': acteur kijkt hem niet

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in