search
Deze splinternieuwe films houden Netflix stevig in hun greep

Deze splinternieuwe films houden Netflix stevig in hun greep

Het leven van Sylvester Stallone, vriendschap op het voetbalveld, en hackers in een bunker.

Mitchell van Vuren
De afgelopen tijd werden er weer meerdere mooie films op Netflix gepubliceerd. Maar welke ervan zijn de moeite van het kijken waard? De recensenten van FilmTotaal helpen je op weg en delen hun tips.

Sly | NetflixHet professionele leven van Sylvester Stallone in de filmwereld wordt uitgebreid behandeld in deze biografische documentaire. Het valt recensent Terence Shea op dat er slechts mondjesmaats op zijn privéleven wordt gesproken, met uitzondering van de lastige relatie met zijn vader.

Hij gaf de documentaire 3 sterren, en vond:"De documentaire is uiteraard heerlijk voor de fans, maar lijkt te zijn gemaakt voor jongere generaties die amper of niet bekend zijn met zijn werk. De hits en flops komen in snel tempo voorbij, en dat is het zo'n beetje."

Lees de rest van de recensie.

Forever | NetflixHet plezier spat van het scherm tijdens deze film over de band tussen twee voetballende vriendinnen. Via het balspel worden hun problemen op het veld gegooid, wat volgens Tim Bouwhuis knap wordt vertolkt door de jeugdige actrices.

Hij gaf het tienerdrama 3 sterren, en deelde: "Dit trotse tienerdrama, over de beproefde vriendschap tussen twee voetballende vriendinnen, is inderdaad vooral een must voor meisjes die zich in het verhaal herkennen, maar het (spel)plezier en de energie spatten van de vaardig afgewerkte productie af."

Lees de rest van de recensie.

Cyberbunker: The Criminal Underworld | NetflixHet waargebeurde verhaal van een Duitse bunker, omgetoverd tot een controversieel datacentrum, biedt een zeldzame weergave van een deels Nederlandse internetgeschiedenis volgens Mitchell van Vuren.

De documentaire kon rekenen op 3 sterren. Van Vuren stelde: "In de documentaire wordt het opzetten en oprollen van de bunker sensationeel gevat en komen vele betrokkenen aan het woord, waaronder rechercheurs, burgers en [leider] Xennt vanuit het gevang. Hun gedeelde verleden is aanzienlijk, met hoofdstukken over uitwisselingen met de Ierse maffia en een cyberoorlog die in 2013 bijna het wereldwijde web nekte."

Lees de rest van de recensie.

Aanbevolen artikelen