search

Ons nieuws van woensdag 15 november 2023

Recensie NPO Start-serie 'Carmen Curlers'
Recensie

Recensie NPO Start-serie 'Carmen Curlers'

Het succesverhaal van een krulset laat zich bekijken als Mad Men in de Deense polder.

Regie: Samanou Acheche Sahlstrøm, Natasha Arthy, Lisa Jespersen, e.a. | Cast: Morten Hee Andersen (Axel Byvang), Maria Rossing (Birthe Windfeld), Nicolai Jørgensen (Frans), Lars Ranthe (Jørgen), Rosalinde Mynster (Tove), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 55-59 minuten | Jaar: 2022

Dat Denen goed zijn in het maken van vermakelijke televisie is bekend. Series als Borgen en The Killing waren dan ook erg populair. Carmen Curlers is minstens zo onderhoudend. Het op feiten gebaseerde verhaal speelt zich af in de jaren zestig van de vorige eeuw en gaat over het succes van een vooral door vrouwen aangeschaft artikel: de Carmen-krulset.

De Deense Arne Bybjerg Pedersen kocht patent op deze elektrische krulspeld. In de serie heet hij Axel en is hij eigenaar van een elektronicazaak. Wanneer hij bij de kapper zit, komt een vrouw binnen die vraagt om een krullenkapsel. Wanneer ze geïrriteerd vertrekt nadat ze de prijs en duur van de behandeling heeft vernomen, beleeft Axel een eureka-moment: wat als vrouwen met een draagbare krulset zelf thuis een krullenkapsel kunnen maken? Die vraag laat hem niet meer los en hij gaat op zoek naar een handig persoon die zo'n apparaat voor hem kan ontwerpen.

De serie doet gedramatiseerd verslag van Axels succesverhaal. De weg van winkelbezitter naar fabrieksdirecteur zit uiteraard vol hobbels en kuilen. Carmen Curlers moet het dan ook niet hebben van een verrassende ontknoping. Al bij aanvang is duidelijk dat de plannen van Axel gaan slagen, maar zoals in de beste verhalen gaat het niet de bestemming maar om de reis daarnaartoe.

Omdat bedenker en schrijver Mette Heeno snapt dat alleen het verhaal van Axel niet genoeg is voor een boeiende serie, voegt ze de verhaallijn toe van de arme boerin Birthe wiens man Jørgen leukemie heeft. Een dure behandeling in het buitenland kan hem redden, maar dat kan de familie niet betalen. Birthe is dus genoodzaakt om buitenshuis te gaan werken. Na wat afwijzingen links en rechts geeft Axel haar een baantje in zijn zaak. Wanneer hij zijn fabriek op poten zet, promoveert hij haar tot personeelsmanager. Het begin van een succesvolle samenwerking en een vervlechting van hun levens.

Carmen Curlers doet denken aan Mad Men. Net als die Amerikaanse serie speelt Carmen Curlers zich af in de jaren zestig en gaat ook deze serie voor een deel over reclame: over het aan de vrouw brengen van een krulset. Maar de overeenkomst zit vooral in algemene thema's. Beide series draaien om veranderende genderrollen, menselijke verhoudingen en homoseksualiteit.

Maar Carmen Curlers gaat ook over opwaartse mobiliteit en hoe industrialisatie kansen biedt aan vrouwen die ze eerst niet kregen. Emancipatie speelt dan ook een grote rol. Zo haalt Birthe voldoening uit haar nieuwe baan en kunnen vrouwen die eerst alleen werk konden vinden als schoonmaakster nu onder haar leiding aan de slag in de fabriek. Ook komt abortus op een zeer humane manier aan bod. Hoe de personages zich verhouden tot die snelle maatschappelijke veranderingen wordt knap genoeg getoond zonder een eenduidig beeld te schetsen. De reacties zijn net als in het echte leven nogal uiteenlopend.

Vooral de aflevering waarin Frans, de vaste kapper van het bedrijf, voor werk naar Kopenhagen reist maakt indruk. De blik in zijn ogen wanneer hij te horen krijgt dat hij zijn favoriete actrice mag kappen is argwanend en nieuwsgierig tegelijk. Hier komen enkele thema's uit de serie mooi samen: de tegenstelling tussen de provincie en de grote stad, het najagen van een schijnbaar onmogelijke droom en een confrontatie met de eigen, door schaamte verborgen, identiteit.

Net als in Mad Men is de uitstraling van de serie beeldbepalend. Decors, rekwisieten en kleding zijn oogstrelend. Ook filmisch komt de moderne tijd tot uitdrukking. Wanneer er iets dynamisch gebeurt splitst het scherm zich op, wat in de jaren zestig niet ongebruikelijk was in films en series, waarmee meerdere perspectieven worden getoond. Ook wordt soms een Super 8-camera gebruikt en komen korte, grappige musicalnummers voorbij. Deze keuzes geven de serie een eigen karakter.

Carmen Curlers voelt als een heerlijke reis terug in de tijd waarin vorm en inhoud passend samenkomen. De acht afleveringen van krap een uur vliegen voorbij en na de laatste wil je het liefst direct opnieuw beginnen met kijken. De Denen bewijzen andermaal dat ze meester zijn in het maken van zeer onderhoudende televisieseries.

★★★★☆

Carmen Curlers is te zien bij NPO Start.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie HBO Max-serie 'Julia' seizoen 2
Recensie

Recensie HBO Max-serie 'Julia' seizoen 2

Nog steeds onbeschaamd oubollig, terwijl ook het thema van progressiviteit stevig doormarcheert.

Regie: Melanie Mayron, Scott Ellis, Jenée LaMarque, e.a. | Cast: Sarah Lancashire (Julia Child), David Hyde-Pierce (Paul Child), Brittany Bradford (Alice), Bebe Neuwirth (Avis), Fran Kranz (Russ), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 43-48 minuten | Jaar: 2023

Een grap over chef-koks is dat ze graag snoepen van de sherry die bedoeld is als ingrediënt. Dat zal vast ook weleens het geval zijn geweest bij wijnliefhebber Julia Child, ook al stond ze niet bekend als alcoholist. Sarah Lancashire, de actrice die haar speelt in Julia, komt in de eerste twee afleveringen van het nieuwe seizoen wel over alsof ze tussen de opnames door het nodige achterover heeft geslagen. Ze knippert traag met de ogen en spreekt hier en daar een dikke tong. Was de wijn op de set misschien echt?

Terwijl Julia in de Verenigde Staten razend populair is door haar werk uit het eerste seizoen, zit ze zelf in Frankrijk om met haar vriendin en co-chef Simca recepten te bedenken voor een nieuw kookboek. Haar producent Alice wil een nieuw format lanceren voor een progressief vrouwenprogramma. Haar voormalige regisseur Russ hoopt documentairemaker te worden. En Julia's beste vriendin Avis trekt de aandacht van een man, maar weet niet of ze dit wel wil.

Liefhebbers van oude zwart-witfilms zullen bij eerste seizoen van Julia hebben opgemerkt dat de schrijvers een stijl hanteren die ergens tussen de gevatte dialogen van vroeger en ouderwetse grapjes zit. Het tweede seizoen doet daarin geen stap terug; er komen nog steeds opmerkingen voorbij die ergens zweven tussen scherp en suf. Een ander kenmerkend onderdeel dat behouden blijft, is de omgang tussen personages. Iemand kruipt achter een piano en iedereen in de kamer zingt mee. Mensen moesten zich destijds nou eenmaal op andere manieren vermaken dan tegenwoordig. Dergelijke momenten dragen bij aan de gezellige sfeer van deze serie.

Sommige personages zijn dan weer net iets té sympathiek, zoals Julia's echtgenoot Paul die met plezier alles in zijn leven opzijzet om haar onvoorwaardelijk te steunen. Maar dat gegeven wordt wel benoemd, bijvoorbeeld wanneer Pauls eeneiige tweelingbroer tegen Julia opmerkt dat haar echtgenoot een man van vele talenten is die zichzelf toch liever in iemands schaduw plaatst. Of neem Julia zelf, maar soms bewust en soms onbewust verwacht dat iedereen aan haar zijde is en blijft. Op den duur zorgt dit voor een aanvaring met iemand in haar omgeving.

Hoewel ze altijd het zonnetje lijkt te zijn, doet Julia zonder goede reden ijzig koud tegen een vrouwelijke regisseur van haar kookprogramma. De echte Julia Child was ook niet altijd de uitbundige tante die ze op televisie leek te zijn. Het eerste seizoen impliceerde dat ze stiekem lesbisch is en dit tweede seizoen impliceert dat haar man stiekem homoseksueel is. In het echt moest Julia Child niets hebben van lhbtqia+'ers. Totdat een van haar goede vrienden overleed aan aids. Toen sloeg ze om.

Sarah Lancashire speelt haar wederom fantastisch, maar wel met bepaalde maniertjes die gaandeweg bij sommigen misschien op de zenuwen zullen werken. Die chronisch levenslustige uitbarstingen om elke kleine scheet, dat nasale giecheltje wanneer ze iets niet oprecht grappig vindt; het lijkt de helft van de tijd bedoeld om de kijker aan het lachen te maken, maar ergens begint het irritant te worden. Gelukkig zijn David Hyde-Pierce en Bebe Neuwirth er nog, die inmiddels helemaal thuis zijn in hun rollen. Ditmaal is ook Isabella Rossellini van de partij.

Enkele lijntjes van andere personages voelen in het begin nogal losjes, maar deze blijven hangen en komen uiteindelijk tot wasdom. Vooral het subplot van Julia's literaire agent Judith, die op haar werk botst met haar baas, bouwt op naar een ontroerend moment. Alleen het verhaal van Russ en zijn ambitie om documentaires te maken loopt een beetje af met een sisser, al blijft zijn personage een belangrijk onderdeel van de serie.

Progressiviteit, met name voor vrouwen in de jaren zestig, wordt ditmaal nog steviger als thema uitdragen dan in het vorige seizoen. Daarin draaide het voornamelijk om Julia, terwijl er ditmaal meer dames zijn die worden geconfronteerd met hoe sommige mannen over ze denken, terwijl ze proberen voor zichzelf opkomen. Sterker nog: Julia zelf zit nu in zo'n machtspositie dat het haar eigenlijk weinig moeite kost om haar zin te krijgen. Maar daardoor is ze wel een voorbeeld voor anderen.

Alle ingrediënten komen samen tot een vol maar smakelijk geheel. Waar het vorige seizoen afsloot met een gevoel van afronding, heeft eindigt seizoen twee een meer open einde. Dat maakt duidelijk dat zolang het succes aanhoudt Julia een doorlopende serie kan zijn. Als de schrijvers de serie op dit hoge pitje kunnen houden, mogen ze voor de zeven gangen gaan.

★★★★☆

Julia is te zien bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer seizoen 2 van 'What If...?': Het Marvel-universum wordt compleet overhoop gegooid
Series / Trailer

Trailer seizoen 2 van 'What If...?': Het Marvel-universum wordt compleet overhoop gegooid

In december zet Disney+ alle negen aflevering van What If...? online, rond de kerstdagen.

In 2021 verscheen het eerste seizoen van What If...? op Disney+ en daarin zagen we heel wat alternatieve universa uit het Marvel Cinematic Universe, met uiteraard ook veel alternatieve personages.

Na ruim twee jaar wachten is het nu tijd voor het tweede seizoen met negen afleveringen. Volgende maand verschijnen deze allemaal op Disney+. De eerste trailer onthult alvast wat beelden uit de vele nieuwe verhalen.

What If...?


Voor wie niet bekend is met What If...? is het goed om te weten dat de animatieserie laat zien als er net iets anders was gebeurd in de verhaallijnen van het Marvel Cinematic Universe. De gevolgen zijn vaak groot.

Zo zagen we in seizoen 1 nog dat Ultron zijn slag in Avengers: Age of Ultron juist won en dat hij heel wat macht in handen kreeg. Ook werd niet Peter Quill, maar T'Challa de Guardians-held Star-Lord.

Seizoen 2


Het tweede seizoen gaat ons heel wat alternatieve avonturen laten zien met bekende en minder bekende gezichten uit het MCU. Hieronder zie je de trailer voor seizoen 2.De eerste aflevering heet What If... Captain Carter Fought the Hydra Stomper? en verschijnt op 22 december op Disney+. Daarna debuteert iedere dag een nieuwe aflevering.

Poster


Hieronder zie je ook de poster voor de serie, met daarop uiteraard het belangrijke figuur The Watcher, die ingesproken wordt door Westworld en No Time to Die-acteur Jeffrey Wright.

Bekijk op instagramInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De schunnige beer Ted krijgt een prequelserie: eerste foto onthuld!
Series / Foto's

De schunnige beer Ted krijgt een prequelserie: eerste foto onthuld!

We gaan terug naar de jaren 90 en zien het leven van John en zijn teddybeer Ted.

De film Ted uit 2012 werd onverwachts een daverend succes. Mark Wahlberg speelde John Bennett, een volwassen man die samenwoont met zijn eigen teddybeer.

De prequelserie gaat over Johns jeugd: Mark Wahlbergs rol wordt overgenomen door Max Burkholder. Onlangs postte maker Seth MacFarlane de eerste foto van Ted op zijn Insta-account.

Zichzelf overtroffen


In het bijschrift valt te lezen dat het bedrijf Framestore uit Melbourne "zichzelf [heeft] overtroffen wat betreft de VFX [virtuele special effects] voor 'Ted'. Veel dank aan onze Aussie vrienden!"

De serie is volledig met CGI opgenomen, wat betekent dat Ted achteraf in de scènes gemonteerd wordt.

Veel bijgedragen


Het eerste seizoen van de serie heeft acht afleveringen, waar MacFarlane ook zelf aan meegeschreven heeft. De grootste uitdaging was om een verhaal te creëren zonder acteur Mark Wahlberg.

Bekijk op instagram


Tijdens de PGA Produced By Conference in 2022 (een jaarlijks evenement voor producenten en filmmakers) zei MacFarlane hierover het volgende: "De film destijds was een topprestatie wat de special effects betreft. Maar als je de opnames bekijkt dan valt Marks bijdrage aan de film niet te overschatten".

Waar en wanneer te zien?


Ted wordt in de VS op de zender Peacock verwacht, waarbij nog geen officiële premièredatum bekend is. We houden jullie uiteraard op de hoogte.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Bridgerton'-ster geeft eindelijk antwoord op vraag over seizoen 3
Series / Nieuws

'Bridgerton'-ster geeft eindelijk antwoord op vraag over seizoen 3

'Bridgerton'-fans hopen inmiddels al maanden op duidelijkheid over de releasedatum van seizoen 3...

Na het succes van Bridgerton seizoen 2 is het je makkelijk voor te stellen dat het leven van Jonathan Bailey nogal hectisch is. Van het promoten van zijn nieuwste serie tot het bijwonen van talloze evenementen: de acteur die de rol van Anthony Bridgerton speelt heeft het er maar druk mee. Gelukkig heeft hij ook wat tijd vrijgemaakt om ons meer te vertellen over seizoen 3 van de serie.

In het tweede seizoen, waarin hij de hoofdrol overnam en tegenover Simone Ashley speelde, werd hij het nieuwe officiële gezicht van Bridgerton. Hoewel hij het komende seizoen niet in het middelpunt zal staan, geloven kijkers nog steeds dat hij inzicht kan geven in hoe ver het nu staat met de productie.

Weinig informatie


Helaas betekent dat ook dat hij regelmatig door fans wordt belaagd met vragen over seizoen 3. In een interview met Radio Andy werd de acteur gevraagd om commentaar te geven op het langverwachte nieuwe seizoen. Het antwoord dat hij gaf liet echter veel te wensen over:

"Het kan elk moment gebeuren. Maar nee, ik denk dat jullie het tenminste vier weken van tevoren zullen horen", verklaarde Bailey. Het lijkt er dus op dat hij ofwel verplicht is om erover te zwijgen, of hij gewoon geen idee heeft wat de releasedatum zal zijn.

Mysterie


Seizoen 3 van Bridgerton zal zich richten op het liefdesverhaal van Colin Bridgerton en Penelope Featherington, gespeeld door Luke Newton en Nicola Coughclan. Jonathan Bailey en Simone Ashley (Kate Sharma) keren terug in ondersteunende rollen.De releasedatum van het seizoen blijft dus een mysterie, hoewel eerder werd gespeculeerd dat de datum van 14 december 2023 er een was om naar uit te kijken. Het feit dat dit nog niet is aangekondigd en er helemaal nog geen promotiemateriaal is uitgebracht, maakt dit echter zeer onwaarschijnlijk.

Geduld


We zullen dus nog even geduld moeten hebben. Bekijk de vorige seizoenen op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tweede seizoen van 'Sleepers' op Videoland: check de eerste trailer
Series / Trailer

Tweede seizoen van 'Sleepers' op Videoland: check de eerste trailer

De onderwereldserie van eigen bodem start binnenkort met het tweede seizoen.

De corrupte rechercheur Martin Oudkerk (Robert de Hoog) is terug. Hij is destijds door zijn vader, een beroepscrimineel, naar de politieacademie gestuurd om van binnenuit voor hem te werken.

De nieuwste trailer laat zien dat de spanning hoog oploopt. Van Martin wordt loyaliteit verwacht, anders loopt het slecht met hem af.

Twee werelden


In het vorige seizoen zag de kijker hoe Martin deze twee werelden moet navigeren. Niet alleen werkt zijn vrouw Noura (Maryam Hassouni) ook bij de politie, het is inmiddels bekend geworden dat er corrupte agenten binnen het korps werkzaam zijn.

Anderzijds heeft een machtswisseling in de onderwereld plaatsgevonden. De nieuwe garde eist blinde loyaliteit op straffe van de kogel.

Duimschroeven aangedraaid


In seizoen 2 worden bij Martin de duimschroeven aangedraaid en zal hij alle zeilen bij moeten zetten om zichzelf en zijn gezin te redden.Sleepers is bedacht en geschreven door Robert de Hoog - die tevens de rol van Martin speelt - en Simon de Waal. Overige rollen worden gespeeld door Maryam Hassouni, Ravi Beeuwkes, Teun Kuilboer en Mike Reus. De regie is in handen van Aaron van Vaalen, Robert de Hoog en Max Porcelijn. Seizoen 2 van Sleepers is vanaf 15 december te zien op Videoland.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix komt met nieuwe teaser voor zijn allergrootste serie in 2024
Series / Trailer

Netflix komt met nieuwe teaser voor zijn allergrootste serie in 2024

Het aftellen is begonnen, over 100 dagen start de live-actionversie van dit geliefde verhaal.

Na de teleustellende film uit 2010 komt Netflix binnenkort met een serie die de animehit moet evenaren. In de promotie van Avatar: The Last Airbender benadrukte het streaming-platform trouw te willen blijven aan het origineel.

De nieuwste teaser verwijst naar de hoofdpersoon Aang (Gordon Cormier), die bijzondere krachten bezit. Een aantal andere hoofdpersonen, die hem bijstaan in zijn tocht, wordt ook voorgesteld.

Introductie


Aangezien de serie over 100 dagen begint, op 22 februari aanstaande, introduceert de clip alvast een aantal overige hoofdpersonen.

Naast Aang zien we Katara (Kiawenttio), Sokka (Ian Ousley), Dallas Liu (prins Zuko) en generaal Iroh (Paul Sun-hyung).

Alle elementen


De twaalfjarige Aang ontwaakt nadat hij gedurende een eeuw bevroren is geweest. Hij blijkt de laatste airbender te zijn, iemand die in staat is om controle uit te oefenen over alle elementen: aarde, water, vuur en lucht.Dit vermogen zal hij moeten gebruiken om de Fire Nation te verslaan. Deze is er namelijk op uit om iedereen te overheersen. Door zijn krachten te ontwikkelen en toe te passen moet Aang dit voorkomen, en vrede en evenwicht brengen in zijn wereld. Met zijn vrienden gaat hij op een gevaarlijke reis om deze taak te volbrengen. Avatar: The Last Airbender is vanaf 22 februari te streamen op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nederlandse Netflix Original is weer terug in de Top 10
Films / Nieuws

Nederlandse Netflix Original is weer terug in de Top 10

Sinds 'Ferry: De Serie' te streamen is, weet de film 'Ferry' ook weer veel bekijks te trekken bij Netflix. De film is dan ook terug in de Top 10.

Netflix geeft de volgende kenmerken aan de film mee: spannend, thriller en drugsbaron. De film pakt momenteel de zevende plek in de Top 10 van de dienst.

Op de site van IMDb weet de film een mooie 7/10 neer te zetten en er zijn veel lovende woorden over de film te lezen.

Achter de film


De film is geregisseerd door Cecilia Verheyden, zij heeft ook afleveringen geregisseerd van Undercover, Vermist en Zie mij graag.

In de film zien we in de twee grootste rollen Frank Lammers en Elise Schaap. Naast hen zien we Huub Stapel, Raymond Thiry en Monic Hendrickx.

Synopsis


De meedogenloze Ferry Bouman wordt door zijn baas Brink naar Brabant gestuurd om een aanval op hun bende te wreken.Wanneer hij de lieftallige Danielle ontmoet en oude familievetes weer de kop opsteken, wordt hij weer verliefd op Brabant.

Goede misdaadfilm


Na bijna 1000 stemmen weet de film op de site van MovieMeter een keurige 3.35/5 te pakken. Kijker cantforgetyou vertelt, "Dit is leuk gedaan. Volgens mij had Ferry zich minder in de nesten kunnen werken, door gelijk open en eerlijk te zijn, maar goed. Dan zou je ook geen spanning en actie krijgen. Het is gewoon een aardige goede misdaadfilm. Met wat leuke plotwendingen.""Verrassend goede misdaadfilm waarin het personage Ferry grandioos wordt belichaamd door Lammers. De enforcer van een maffiabaas in wiens hart stilaan weer wat gevoel komt. Alles zit erg lekker en de film maakt geen oninteressante zijsprongen.", aldus kijker Filmkriebel bij de site.

Netflix


Stream de film bij Netflix als je fan bent van Ferry Bouman.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Crown'-showrunner onthult details over waar de serie eindigt
Series / Nieuws

'The Crown'-showrunner onthult details over waar de serie eindigt

De historische serie zal een zeer bewust gekozen eindpunt hebben.

Na acht jaar en zes seizoenen komt er dit jaar een einde aan de Netflix-serie The Crown. Het historische drama over het leven van koningin Elizabeth krijgt al vanaf 2016 lovende kritieken.


Dat is niet gek, want de serie is een van de duurste series aller tijden. Mede daardoor zijn de verwachtingen voor het slotseizoen torenhoog.

Showrunner


In een interview met het Amerikaanse Variety doet showrunner Peter Morgan een boekje open over het einde van de serie. Een vraag waar veel fans mee zitten is namelijk op welk moment de serie zal eindigen.

''De serie zal eindigen rond 2003-2004'', liet Morgan weten. ''Op die manier behouden we een historisch gevoel, met enige afstand tot de dag van vandaag.'' De serie is tenslotte een historisch drama.

November & December


Het slotseizoen van The Crown zal in twee delen verschijnen op Netflix. De eerste vier episodes zijn te bekijken vanaf 16 november. De laatste zes episodes gaan in première op 14 december.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ook deze 'Seinfeld'-ster komt met slecht nieuws over mogelijke reboot
Series / Nieuws

Ook deze 'Seinfeld'-ster komt met slecht nieuws over mogelijke reboot

Misschien dat alle alumni van de serie eens bij elkaar kunnen komen voor een coherent verhaal.

Het was één van de sitcom-megahits uit de jaren 90, naast series als Friends en Frasier, en velen zouden van Seinfeld graag een reboot zien. Hierover waren wat geruchten alleen worden deze nu ook door acteur Jason Alexander ontkracht.


Al in 2018 liet co-bedenker Jerry Seinfeld weten dat een terugkeer, in wat voor vorm dan ook, mogelijk is. Meer recentelijk deelde hij tijdens een stand-up optreden dat er iets achter de schermen speelde. Zijn oud-collega's weten dus verder van niets.

Alexander staat niet alleen


In Seinfeld speelde Alexander de rol van de neurotische George Costanza. Tijdens een recent interview onthulde hij dat hij niet benaderd is om zijn iconische rol opnieuw te spelen, ondanks de geruchten die Seinfeld zelf verspreidde.

Alexander voegde eraan toe dat ook andere castleden, waaronder Julia Louis-Dreyfus (Elaine) en Michael Richards (Kramer), niet op de hoogte lijken te zijn. Louis-Dreyfus had eerder in oktober verklaard dat ze nog niet benaderd was.

Enorme teaser


Seinfeld bedacht samen met Larry David eind jaren 80 de nu legendarische sitcom en vertelde recentelijk dus dat hij "een klein geheimpje" over het einde heeft. Hij en David hebben samen over iets nagedacht, maar wat dat precies is zullen we hoogstwaarschijnlijk binnenkort horen.Kijk alle afleveringen van Seinfeld op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het allerlaatste seizoen van 'Stranger Things': Dit is wat we weten over het grootschalige einde van de Netflix-serie
Series / Featured

Het allerlaatste seizoen van 'Stranger Things': Dit is wat we weten over het grootschalige einde van de Netflix-serie

De megasuccesvolle serie Stranger Things komt volgend jaar met het vijfde en tevens laatste seizoen. De makers willen grootschalig eindigen.

De thriller-/horrorserie Stranger Things was vanaf het eerste begin een groot succes. Niet alleen jonge kijkers, maar juist ook het oudere publiek weet deze serie te waarderen. Wat we weten is dat er nog één seizoen aan zit komen.

Wat kunnen we verwachten in het laatste en vijfde seizoen van Stranger Things. Veel fans verwachten natuurlijk dat het verhaal rondom het stadje Hawkins een spectaculair einde zal krijgen.

Opnames


Laten we eens kijken naar wat we tot nu weten over de cast, het plot, de trailer en de datum waarop we weer met zijn allen kunnen kijken. Op Instagram van de serie hebben we al iets kunnen lezen over de eerste scène, en ja, hoe zal dat eruit zien?!

Bekijk op instagram

Helaas zijn door alle stakingen de opnames op 23 juni niet van start kunnen gaan. De release zal hierdoor waarschijnlijk eind 2024 liggen.

Afscheid


Seizoen vijf is definitief het laatste seizoen. De makers, de Duffer Brothers, willen dan ook graag op spectaculaire wijze afscheid van hun fans nemen. Er is een grote kans dat het monster Vecna terugkeert om alles en iedereen te terroriseren. Het kwaad wil wraak.Wat betreft de cast kunnen we er wel vanuit gaan dat alle belangrijke hoofdrolspelers wederom hun opwachting zullen maken. Of Max (Sadie Sink) die momenteel in een coma ligt terugkomt is een groot vraagteken. En we zullen moeten accepteren dan Eddie Munson (Joe Quinn) dood blijft, hij komt niet terug.

Afscheid


Volgens de Duffer Brothers staat het einde van de serie al heel lang vast: "heel misschien zal er hier en daar nog wat veranderen, maar iedereen is het er eigenlijk wel over eens dat het einde zoals we het bedacht hebben onoverkomelijk is."


Stranger Things volg je uiteraard op Netflix, waarop je onder meer de eerste vier seizoenen van de hitserie terugvindt.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze splinternieuwe films houden Netflix stevig in hun greep
Films / Nieuws

Deze splinternieuwe films houden Netflix stevig in hun greep

Het leven van Sylvester Stallone, vriendschap op het voetbalveld, en hackers in een bunker.

De afgelopen tijd werden er weer meerdere mooie films op Netflix gepubliceerd. Maar welke ervan zijn de moeite van het kijken waard? De recensenten van FilmTotaal helpen je op weg en delen hun tips.

Sly | NetflixHet professionele leven van Sylvester Stallone in de filmwereld wordt uitgebreid behandeld in deze biografische documentaire. Het valt recensent Terence Shea op dat er slechts mondjesmaats op zijn privéleven wordt gesproken, met uitzondering van de lastige relatie met zijn vader.

Hij gaf de documentaire 3 sterren, en vond:"De documentaire is uiteraard heerlijk voor de fans, maar lijkt te zijn gemaakt voor jongere generaties die amper of niet bekend zijn met zijn werk. De hits en flops komen in snel tempo voorbij, en dat is het zo'n beetje."

Lees de rest van de recensie.

Forever | NetflixHet plezier spat van het scherm tijdens deze film over de band tussen twee voetballende vriendinnen. Via het balspel worden hun problemen op het veld gegooid, wat volgens Tim Bouwhuis knap wordt vertolkt door de jeugdige actrices.

Hij gaf het tienerdrama 3 sterren, en deelde: "Dit trotse tienerdrama, over de beproefde vriendschap tussen twee voetballende vriendinnen, is inderdaad vooral een must voor meisjes die zich in het verhaal herkennen, maar het (spel)plezier en de energie spatten van de vaardig afgewerkte productie af."

Lees de rest van de recensie.

Cyberbunker: The Criminal Underworld | NetflixHet waargebeurde verhaal van een Duitse bunker, omgetoverd tot een controversieel datacentrum, biedt een zeldzame weergave van een deels Nederlandse internetgeschiedenis volgens Mitchell van Vuren.

De documentaire kon rekenen op 3 sterren. Van Vuren stelde: "In de documentaire wordt het opzetten en oprollen van de bunker sensationeel gevat en komen vele betrokkenen aan het woord, waaronder rechercheurs, burgers en [leider] Xennt vanuit het gevang. Hun gedeelde verleden is aanzienlijk, met hoofdstukken over uitwisselingen met de Ierse maffia en een cyberoorlog die in 2013 bijna het wereldwijde web nekte."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
SerieTotaal tipt: deze nieuwe series domineren Netflix helemaal
Series / Featured

SerieTotaal tipt: deze nieuwe series domineren Netflix helemaal

De recensies van SerieTotaal liegen er niet om: dit zijn de beste series van het moment.

Van intense oorlogsseries tot rauwe biografieën - op Netflix kan je het allemaal vinden. De recensenten van SerieTotaal delen hun beste tips van de laatste tijd voor een steengoede, nieuwe Netflix-serie.

Hieronder vind je onze recensies van de hoogst scorende titels op Netflix van de afgelopen tijd.

All the Light We Cannot See | 4 afleveringen
★★★☆☆

Synopsis: In deze epische miniserie, gebaseerd op de met een Pulitzerprijs bekroonde bestseller, kruisen de paden van een blind Frans meisje en een jonge Duitse soldaat elkaar tijdens WO II.

Recensie: "Saint-Malo ligt er pittoresk bij en de sfeerbeelden zijn scheutig in hun pracht. Door de vele grootse actiemomenten vol doordachte details voelt het alsof je voor de elfde aflevering van 'Band of Brothers' bent gaan zitten."

Lees de rest van de recensie.

Daily Dose of Sunshine | 12 afleveringen

★★★★☆

Synopsis: Een zachtaardige psychiatrisch verpleegkundige doet haar uiterste best om een lichtpuntje te zijn voor de mensen voor wie ze zorgt, ondanks de uitdagingen die op haar pad komen.

Recensie: "Als deze warme en liefdevolle serie ook maar een fractie kan bijdragen aan het wegnemen van taboes over psychische aandoeningen en het normaliseren van (praten over) de geestelijke gezondheidszorg, dan hebben de makers een mooie dosis zonneschijn de wereld ingebracht."

Lees de rest van de recensie.

Robbie Williams | 4 afleveringen
★★★☆☆

Synopsis: Intiem en persoonlijk portret van het succesvolle Britse popicoon dat nooit eerder vertoonde beelden van Williams bevat.

Recensie: "'Robbie Williams' is een interessante biografie die met name fans van de popster aan zal spreken. Ondanks de eenzijdige benadering is Robbie Williams' leven interessant genoeg om uitgebreid op in te gaan en deze documentaire doet dat met een lekker tempo."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Reacher'-ster Alan Ritchson: "neem ontslag, bingewatch de serie en bedreig je baas"
Series / Nieuws

'Reacher'-ster Alan Ritchson: "neem ontslag, bingewatch de serie en bedreig je baas"

Volgens de hoofdrolspeler is het makkelijke keus tussen het bingen van seizoen 2 en je baan.

Alan Ritchson, de hoofdrolspeler uit de daverende Prime-serie Reacher, heeft gekozen voor een originele aanpak om het tweede seizoen te promoten. Na het delen van de trailer stelde de acteur op schertsende wijze voor dat de kijkers beter eerst ontslag kunnen nemen om de serie meteen te kunnen bingen.

Met de grap op sociale media krijgt de acteur natuurlijk makkelijk fans op zijn hand, maar verwijst hij ook naar de verslavende werking van de actieserie.

Sociale media


Ritchson zei in zijn Instagram-post over het kijken van de serie: "Zorg ervoor dat je de dag ervoor wordt ontslagen, zodat je de eerste drie afleveringen thuis kunt bingewatchen. Vraag dan om je baan terug en dreig met een soepele Reacher-kopstoot als ze het je niet geven. Ze zullen doodsbang zijn, dus je krijgt je baan terug."

Hij vervolgde: "Begin dan met het leggen van de basis om binnen een week weer ontslagen te worden, zodat je thuis kunt blijven en aflevering 4 kunt kijken. Tegen die tijd ken je nieuwe vechttechnieken, dus je hebt mooie afschriktactieken om je baan terug te krijgen totdat de volgende aflevering wordt uitgezonden. Seizoen 2 is de moeite waard, geloof me."

Nieuwe benadering


Het tweede seizoen neemt een andere vorm aan dan het eerste door te kiezen voor een anthologieformaat. Elk seizoen vertelt het verhaal van een ander boek uit Lee Childs boekenreeks, waardoor Jack Reacher steeds nieuwe zaken krijgt om op te lossen.

Bekijk op instagram

Dit seizoen stapt in bij het elfde boek, Bad Luck and Trouble. Hierdoor worden nieuwe personages en locaties geïntroduceerd, die weer een frisse wind door de serie laten waaien. Ook zal er meer aandacht zijn voor de persoonlijke geschiedenis van Jack Reacher.

Plot en release


Het plot van seizoen 2 draait om het onderzoek naar de dood van een van Reachers voormalige militaire collega's. Samen met enkele oude vrienden gaat Reacher op pad om het overlijden van zijn kameraad te onderzoeken en hem zo nodig te wreken.Op 15 december zullen de eerste drie afleveringen van Reacher seizoen 2 uitkomen bij Prime Video.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote stap voor 'Wednesday' seizoen 2: merkwaardige filmlocatie onthuld
Series / Nieuws

Grote stap voor 'Wednesday' seizoen 2: merkwaardige filmlocatie onthuld

Voor het tweede seizoen zullen er verschillende dingen gaan veranderen in de Netflix-serie.

Het produceren van de veelgeprezen Netflix-serie Wednesday verloopt gestaag, en verhuist naar een nieuwe filmlocatie. Waar de productie voornamelijk werd gefilmd in Roemenië gedurende het eerste seizoen, verplaatst de wereld van Wednesday zich nu naar Ierland.

Op de planning staat dat het filmen van de serie van start zal gaan in april 2024. Het eerste seizoen werd opgenomen van september 2021 tot maart 2022, en werd vervolgens op Netflix gepubliceerd in november 2022.

Oude locaties


De ongekende populariteit van de serie heeft ervoor gezorgd dat de sets in Roemenië een grote attractie zijn geworden. Mogelijk dat dit ook de reden vormde om een nieuwe setlocatie op te zoeken.MGM Television produceert de serie en is bekend met het verplaatsen van filmlocaties. Zo werd tevens de locatie verwisseld van het tweede seizoen van The Lord of the Rings: The Rings of Power van Nieuw-Zeeland naar het Verenigd Koninkrijk.

Verwachtingen


Als er geen nieuwe beren op de weg verschijnen, zoals bijvoorbeeld eerder is gebeurd met een staking in Hollywood, zou het dus zomaar kunnen dat het tweede seizoen van Wednesday kan verschijnen in de herfst van 2025.

Bekijk op instagram

Het enige dat bekend is over het tweede seizoen is dat we waarschijnlijk meer leden van de Addams-familie zullen zien. Ortega heeft verder laten doorschemeren dat de tienerromantiek uit het eerste seizoen van de baan is.

Kijken


Het eerste seizoen van Wednesday is nu te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De schokkende moord in 'Sons of Anarchy': dit stoere personage verdiende eigenlijk beter
Series / Featured

De schokkende moord in 'Sons of Anarchy': dit stoere personage verdiende eigenlijk beter

In Sons of Anarchy werd de stoere Opie Winston jammerlijk genoeg op brute wijze vermoord

Deze serie die over een meedogenloze criminele motorbende gaat, was immens populair bij het grote publiek. Op IMDb krijgt het de rating 8,7. De show heeft 11 prijzen gewonnen en werd 54 keer genomineerd voor een grote prijs. Sons of Anarchy heeft vijf jaar gedraaid, kent 7 seizoenen en 92 afleveringen.

De hoofdrollen werden vertolkt door Charlie Hunnam die in de huid van Jackson 'Jax' Teller kroop, Katey Sagal (Married with Children) zette Gemma Teller Morrow 'la mama' neer zoals alleen zij dat kon doen, en Mark Boone Junior als de kleurrijke Robert 'Bobby Elvis' Munson.

Drugs


Sons of Anarchy gaat over een motorclub die zich met duistere zaakjes inlaat. Naast het sleutelen in de garage aan auto’s en motoren is er in het geheim een internationale handelsroute opgezet in drugs.

Het is een grote familie. Hoofdrolspeler Jax probeert het vaderschap, het rechte pad en de vriendschappen met de bende in evenwicht te houden.

Opie Winston


Een van zijn beste vrienden Opie Winston (Ryan Hurst) wordt opgeofferd in het belang van de motorbende. Dit personage verdiende het eigenlijk veel langer in de serie te blijven. Rondom zijn twijfels en keuzes ontstaat verwarring en de jongens beginnen hem te wantrouwen.Zijn vrouw Lyla Winston wordt per abuis vermoord door Clay en zijn handlangers. Zij dachten dat Opie hen ging verraden. Dit verlies kon Opie psychologisch niet dragen. Hij raakt verwijderd van de groep maar vindt toch de kracht zich weer bij hen aan te sluiten.

Fataal


Dat wordt hem jammer genoeg fataal! Als personage hadden we nog wel wat meer van hem en zijn kruistocht willen zien. Opie was op de goede weg, hij wilde goed doen. Nadat hij gearresteerd werd tijdens een deal besloot hij zijn maten niet te verraden. Die beslissing betekende zijn dood. Het had ook zomaar anders kunnen lopen.Je kunt Sons of Anarchy streamen op Disney+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.