search
Deze indrukwekkende oorlogsfilm van regisseur Spielberg zie je op Netflix en is een van zijn beste films
Films / Video/clip/featurette

Deze indrukwekkende oorlogsfilm van regisseur Spielberg zie je op Netflix en is een van zijn beste films

We hebben het over 'Saving Private Ryan', zeker een van de beste films van Spielberg. Op IMDb pakt de film dan ook een grootse score van 8.6/10.

Het is een film waar je de tijd voor moet nemen, want hij duurt maar liefst twee uur en negenenveertig minuten. Ze zijn het wel allemaal waard om te kijken, stream de film nu bij Netflix.

De film wist maar liefst vijf Oscars in de wacht slepen voor onder meer beste geluid en beste geluidseffecten.

Speciale opdracht


Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt ontdekt dat drie mannen die in de strijd zijn omgekomen, broers van elkaar zijn. Er wordt ontdekt dat er nog een vierde zoon is, hij moet opgespoord worden en naar huis gebracht worden.

Kapitein John Miller krijgt samen met een groep soldaten de speciale opdracht om James Ryan op te sporen achter de Duitse linies.

Achter en in de film


Spielberg heeft met Saving Private Ryan de Oscar binnen weten te slepen voor beste regisseur. Andere grote films van hem zijn onder meer Schindler's List, The Fabelmans en Jurassic Park.Rollen in de film zijn weggelegd voor Tom Hanks, Matt Damon, Tom Sizemore, Edward Burns, Barry Pepper, Adam Goldberg, Vin Diesel en Ted Danson.

Op zijn best


Niet alleen op IMDb scoort de film goed, ook op Rotten Tomatoes scoort de film gemiddeld een indrukwekkende 95%. "Een meesterwerk over de hele linie. Het oorlogsepos van Steven Spielberg bracht sinds de release een revolutie teweeg in het genre en het medium.", vertelt een van de critici.

Een andere criticus zegt, "Spielberg is hier op zijn best, met als echte geniale inslag het camerawerk en de montage."

Netflix


De kans is groot dat je de film al een keer gezien hebt. Als je Saving Private Ryan nog een keer wilt zien, of toch nog voor de eerste keer wilt zien, dan kan je dat doen bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen